Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

za strona Inicjatywy Dla Zwierzat:

Jako "śliczna kulka" przyjęta, jako dorastająca Pani wyrzucona? Aż ciśnie się na usta - taka polska tradycja...

Kolejny psiak pod naszą opieką wypatruje dobrego domu. Błąkająca się bez opieki poza miastem, choć młoda, to swój krótki żywot mogła zakończyć w każdej chwili - pod kołami pędzących tam aut...

Suczka ta ludzi wprost uwielbia i nie ma dla niej żadnego znaczenia, czy są młodzi, czy starsi, wysocy, czy niscy, chudzi, czy grubi - na widok człowieka po prostu szaleje z radości i dopomina się pieszczot oraz zabaw. Na smyczy nie chodzi może idealnie, przy nodze, ale po chwili jej poświęconej wykazuje chęci "współpracy" :)

Nie objawa też żadnych oznak agresji w stosunku do innych zwierząt i miejmy nadzieję, że bardzo szybko znajdzie Opiekunów, którzy będą w stanie poświęcić tej młodej Pani tyle czasu, na ile zasługuje!

Uwaga! Suczka zostala wysterylizowana przez IDZ!

Kontakt:
661-34-34-64 (Andrzej)
oraz andre@idz.zgora.pl

wiecej fotek na stronie www.inicjatywa.zgora.pl

AM

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

suczka pojechala do nowego domu. nie pisalem o tym wczesniej, poniewaz sytuacja byla nieco absurdalna. osoba nie zwiazana bezposrednio z IDZ ja znalazla, my wspomoglismy ja karma, hotelem, noclegiem, ale to ona, po ogloszeniu w prasie, przekazala ja do nowego domu. tuz po przekazaniu zadzwonila do mnie, ze.... ma niejasne przeczucia...

poczatkowo nie wygladalo to najlepiej, ale po bardziej wnikliwym "sledztwie" jednego z dogomaniakow wydaje sie byc ok.

AM

Posted

niestety dzisiaj suczka wrocila do nas :-(

pan, ktory ja adoptowal byl zbulwersowany, ze suczka zniszczyla mu grzadke, ze cos tam pogryzla... uprzedzalismy, ze to jest mlody, pelny energii pies i wymaga ulozenia, duzo ruchu i uwagi, takze dziwie sie, ze zdecydowal sie na jej adopcje, skoro liczyl na to, ze bedzie lezala bez ruchu w miejscu, podczas, gdy on zajmie sie uprawa roslin...

AM

Posted

Ten Pan któremu sunia zniszczyła grzadke i coś tam jeszcze powinie kupić sobie psa z plastiku i postawić gdzie mu pasuje . On sie nie nadaje na opiekuna zadnego zwierzecia bo może akurat nie tu stanie , usiadzie .
Chory człowiek , szkoda słów .
Tylko psinki szkoda .

Posted

malibu, czlowiek rzadko sie cieszy, gdy pies zostaje oddany, ale tutaj trudno sie powstrzymac - lepiej teraz, niz za pol roku, czy rok mialaby byc znowu wyrzucona na ulice...

AM

Posted

Poznałam i pana :angryy: i suczke :loveu:

Pana pozostawie bez komentarza , choc przy rozmowie z nim wydawac by sie mogło , że jednak wszystko się ułoży.Najważniejsze, że suczka jest już bezpieczna.I tak jak powiedział Andre, dobrzę , że facet ją oddał teraz , bo czasem zdarzyć by sie mogło, że mogłoby być za późno :angryy:

Ale za to suczka jest prześliczna.Zadne zdjęcie nie oddaje JEJ urody a szczególnie oczu i samej mordki .Jest smukła(teraz jeszcze trochę boczki zapadnięte :roll: ), z bardzo gladka sierścią(troszke wymagającą pielęgnacji :roll: ).
Potarfi przpieknie się cieszyć.Mimo , że mnie widziała po raz pierwszy okazała mi zdecydowanie wiecej radości i uwagi niz temu panu.Ale tłumaczyłam to sobie, że i ja kleknęłam przed nia na kolana, no i że pan wcale nie musi aż z taką uwagą, troska i miłościa podchodzic do psa .Każdy kocha na swój sposób.
Mimo wszystko myślałam ,że im się ułozy.Początki przecież prawie zawsze są trudne:cool1:

Posted

najwazniejsze, ze dzieki Tobie mielismy szanse stalego nadzoru w oddalonej od ZG nieco Szprotawie. reszta sie ulozy, trzymajmy kciuki.

AM

Posted

Nie wiem czy pan się czasem nie przestraszył tego , iż mówiłam , że będę do nich zagalać.Co prawda wyraził na to zgodę ale...ale zważywszy na sytuację z jego poprzednimi psami , któż wie jakie mysli i zamiary miał wobec tej suni :shake:
Powiem jeszcze , że gdy zapytałam o sterylkę , to nie do końca był zadowolony i coś ściemniał z tego rodzaju, że kazda suczka musi choć raz urodzic i takie bzdury....
Może nie chciał jej sterylizować? Może chciał miec małe???
Już sama nie wiem?

Posted

produkcja gieldowa?

sunia nadal u nas "meczy sie". uzylem tego sformuowania, bo ona potrzebuje ruchu, milosci, swojego stalego Opiekuna, a nie tylko miski karmy i 3 spacerow dziennie...

AM

Posted

andre napisał(a):
produkcja gieldowa?

sunia nadal u nas "meczy sie". uzylem tego sformuowania, bo ona potrzebuje ruchu, milosci,...

AM

Tak , to prawda .Ona aż garnęłasie do spacerów , tak abrdzo sie cieszyła jak wychodziła z działki , jak szła na pola....
Widziałam to.
Ale spacer , zabawa i nauka z tą pieknisia to sama przyjemność.

Andre, odniosłam podobne wrażnie z rozmnażaniem ale tak jak mówiłam facet generalnie mówił i zachowywał się ok.Każdy z nas ma swój specyficzny sposób tarktowania zwierząt.Tym bardziej, że wiedziałam, ze będe tam zagladać(i facet nie oponawał-ale jak widać swoje pomyslał) i że rozmowa o sterylce nie byla ostatnią.

Posted

Monia, dzisiejsza akcja utwierdza mnie w przekonaniu, ze facet powazny nie jest. 12 polaczen pod rzad do kolezanki, ktora wczesniej suczke znalazla. kiedy w koncu odebrala (choc warunki na to nie byly wlasciwe), to Pan zarzadal psa z powrotem, bo wnuczki nie maja sie teraz z kim bawic !!! powolywal sie na umowe adopcyjna, a w niej jest przeciez wyraznie powiedziane, ze nie jest to zadna umowa kupna-sprzedazy (abstra***ac od tego, ze ani zlotowki za suczke nie bralismy) i zastrzegamy sobie prawo do odebrania psa, gdy bedzie w niewlasciwych warunkach.

suczka pozostaje u nas i mam nadzieje, ze Ciebie Monia ten Pan nie bedzie nachodzil...

AM

Posted

O losie , co za idio........:angryy: same niecenzuralne słowa mi się cisną na usta.

Andre, ja mu mówiłam (SŁOWAMI) ze to nie jest umowa kupna sprzedazy tylko adopcyjna, i ze w zwiażku z tym jest prawo kontroli, prawo odebrania psa.A facet machnął reką i powiedział , ze przeciez ona ma i bedzie miala dobrze a odwiedzac ich mogę(nawet bez uprzedzania)

Jak ja sie cieszę , ze sunia nie jest u niego.
A jak przyjdzie , to sobie z nim poradzę.Język mam giętki :cool3: