Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj jeden telefon...

- halo, czy ona jest zlosliwa?
- slucham????
- czy ona jest wredna? agresywna?
- nie........
- a to szkoda, bo chcialam psa do pilnowania posesji, co bedzie niebezpieczny

rece opadaja..........................................................

AM

Posted

andre napisał(a):
dzisiaj jeden telefon...

- halo, czy ona jest zlosliwa?
- slucham????
- czy ona jest wredna? agresywna?
- nie........
- a to szkoda, bo chcialam psa do pilnowania posesji, co bedzie niebezpieczny

rece opadaja..........................................................

AM

Mnie też ręce opadły:(
Hekate, miło Cię widzieć:)

Posted

to z dobrych wiesci:

bylismy dzisiaj z saba na ponad 2godzinnym spacerze w lesie. poczatkowo oczywiscie ciagnela, sczegolnie widzac przed soba inna sunie i konika.

pozniej, na spacerze w lesie, poczatkowo cwiczylismy przychodzenie na dlugiej smyczy i takie "luzne" prowadzenie, ale juz po pierwszych minutach i braku specjalnych bodzcow z zewnatrz okazalo sie, ze Sabcia pieknie idzie przy nodze - reke mialem rownolegle do nogi, smycz nie naciagnieta i bez wzgledu na predkosc Sabcia szla ladnie, a gdy sie troche nakrecila i ciagnela do przodu, to jedynie zwalnialem kroku i od razu kumala w czym rzecz!

po drodze spotkalismy posesje z psiakami szczekajacymi, to oczywiscie nie szlo tak ladnie, tak samo w drodze powrotnej, gdy na szczekania z lewej i prawej troche sie na smyczy "motala", ale ogolnie uwazam, ze problemem Saby nie jest nawet jej nad-energicznosc, ale brak kontaktu z czlowiekiem i tyle.... IMHO niezbyt wysportowany rencista, co bedzie z nia caly dzien, po zlapaniu kontaktu szybko sobie z nia poradzi i jej akcajami.

Saba naprawde byla grzeczna, kontaktowa i nie probowala w ogole lapac zebami za rece (poczatkowo miala takie akcje, szcegolnie, gdy chciala szybko opuscic kojec, a zakladanie szelek/obrozy to opoznialo), jedynie czasem, gdy nie zrozumiala polecenia, a dluzszy czas pozostala bez ruchu, to probowala na mnie skakac, ale to juz raczej moja wina, ze nie potrafilem przekazac jej co chce :-)

AM

Posted

Przeciez to gołym okiem widac, że Sabunia kompletnie nie jest agresywna.
To kochana,wspaniała, młoda dziewczyna.
Musi się znaleźć ktoś, kto ja normalnie pokocha :loveu:

Posted

dwa telefony odebralem + jeden dzwonil, gdy nie bylem dostepny, ale po oddzwonieniu okazala sie pomylka. w kazdym razie wstepnie jutro dwie osoby maja sie ze mna kontaktowac w sprawie spotkania z Saba.

AM

Posted

Za to ja trzymam kciuki mocno zaciśnięte !!!
Bardzo mocno!!!!

to musi być wyjątkowy dom !!!!!

Sabo ,tyle razy zawiódł cię człowiek.....
Może tym razem ?
Może to właśnie będzie TEN człowiek?

Posted

prosze sily skupic na Panu nr 2, bo dla Pana nr 1 pierwsze pytanie to bylo "czy uszy jej stoja", zas Pan nr 2 byl oburzony poczatkowo, ze chcemy oddac psa po 2 latach u nas (nie wiedzial, ze sie dodzwonil do stowarzyszenia, a nie osoby prywatnej), wiec po cichu licze, ze to wreszcie ktos sensowny...

AM

Posted

az sie nie chce pisac i komentowac...

pierwszy raz z taka sytuacja spotkalem sie przy okazji adopcji Sonii (tej od 11 szczeniakow) - kobieta sie umowila, podala konkretna godzine, Bogusia zerwala sie wczesniej z pracy, biegla, ja tez dobieglem, czekamy i nic. po pol godziny wydzwania i polaczenia sa odrzucane... dzwonie w koncu ze swego, ktorego nie znala i baba odbiera i mowi, ze sie musi zastanowic...

teraz podobnie - facet dzwoni, umawia sie, wypytuje o dojazd, my pedzimy z rana specjalnie z ewa, a tam czekamy i czekamy. dzwonie, odbiera kobieta, ze pomylka. miejscowosc sie zgadza, numer ten sam, bo zapisany z komorki, bez przepisywania, a ona twierdzi, ze jest sama i pomylka....

AM