Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

... i jeszcze pare faotek, żebyście nie pomyślały sobie że Belluchna to tylko patyczkami sie potrafi bawić!!!!!
jest i piłeczka ( od początku ma jedna i tą samą, w całości Asiu :evil_lol:) , i szarpaczek,

• Replies 713
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta minka i te oczęta :) Jak dziś pamiętam nasze pierwsze spotkanie rok temu. Kiedy przyjechałam z pieskiem z interwencji do schronu , a na korytarzu w dużym kenelku siedziała ona... Spojrzała na mnie tymi swoimi ślepkami i powiedziałam jej ,że znajdę dla niej najlepszy dom... I udało się :) Rok...ile się zmieniło...

Posted

[quote name='fioneczka']ooooooooooo ja !!!! Bellunia ma taką samą piłeczkę jak miała Mona ... nawet kolor ten sam ... piłeczka u nas żyła 9 minut dokładnie :diabloti:

:lol::lol: nasza piłeczka żyje dłużej!!!! ma jakieś pół roku ;)

[quote name='fioneczka']aaaaaaaa !!!!!!!!!!! i miałam powiedzieć ... Hania Ty wredoto!!!!!!!!!!!! ściągaj Belluni tą okropną kolczatę :roll:

hmmmm, kolczatka czasem musi być, niestety !!! Bellusia ma cięężki charakterek!!! Ale nie martw się przeszliśmy dokładne szkolenie jak jej używać!!!! Z profesjonalistą!!!! ale powiem że, nie chodzi w niej codziennie ( robi nasza dziewczyna postępy), zakładamy kolczatke czasem , jak powiedział nasz pan szkoleniowiec, zakładamy kolczatke na jeden, dwa spacery jak Belluchna sobie zapomni że nie wolno na pieski sie rzucać!!!
I powiem szczerze wieksze szkolenie jak używać kolczatki i po co przeszliśmy my razem z Jedrkiem niz Belluchna!!!! Zapewniam, wszystko pod kontrolą!!!

[quote name='J_ulia']Ta minka i te oczęta :) Jak dziś pamiętam nasze pierwsze spotkanie rok temu. Kiedy przyjechałam z pieskiem z interwencji do schronu , a na korytarzu w dużym kenelku siedziała ona... Spojrzała na mnie tymi swoimi ślepkami i powiedziałam jej ,że znajdę dla niej najlepszy dom... I udało się :) Rok...ile się zmieniło...

kocham moja dziewczynkę!!!!:loveu:
Dzieki Julcia!!!!

właśnie sie klade spać, tylko muszę jeszcze jedno futro przesunać!!!! bo mi podusie zajeło :placz:

Posted

Kochana Bellunia :) :) Taka szczęśliwa :)
Ja też zamówiłam w ubiegłym tygodniu kagańce fizjologiczne z Chapo PRO dla moich potworków :) A Ty gdzie taki wypasiony kupiłaś :razz: bo moje będą miały tylko jakąś dodatkową wstawkę materiału na górze, żeby nie obcierały. Ciekawe jak moje skarby będą w nich wyglądać he he

EDIT: Ciocie są najlepsze :) a szczególne te co zawsze cos dobrego w torebce mają hi hi

Posted

oooooooooo tak ciocie są fajne, szczególnie jak mają ciasteczka takie ludziowe nie psiowe

jeśli chodzi o Bellunię i łóżko to u nas też do rana zmienia się tylko pozycja Mony

a śpimy tak ... TZ - Mona - ja :p

Posted

[quote name='ARDNAS']Kochana Bellunia :) :) Taka szczęśliwa :)
Ja też zamówiłam w ubiegłym tygodniu kagańce fizjologiczne z Chapo PRO dla moich potworków :) A Ty gdzie taki wypasiony kupiłaś :razz: bo moje będą miały tylko jakąś dodatkową wstawkę materiału na górze, żeby nie obcierały. Ciekawe jak moje skarby będą w nich wyglądać he he

EDIT: Ciocie są najlepsze :) a szczególne te co zawsze cos dobrego w torebce mają hi hi

zamówiłyśmy w naszaym sklepie zoologicznym, to kaganiec firmy dingo na suke pit bula,tak pisało na metce, wszystkie na ,,amstaffy" były na Belluchne za duże !!!! dziwne!!!

A ciocia zawsze daje coś dobrego Bellusi, np ciasteczka ( za ciasteczka to sprzedajny pies :roll:), pozatym ta Ciocia duużo Belluchne przytula, ona to uwielbia, ładuje sie przy tym na kolanka:roll:, szkoda tylko że nie zdaje sobie sprawy ze jest troszeczke za duża i za cieżka!!!! Ale i tak sie pcha!!!! Musze to kiedyś nagrać, komedia normalnie!!!

Posted

hankasanok napisał(a):

hmmmm, kolczatka czasem musi być, niestety !!! Bellusia ma cięężki charakterek!!! Ale nie martw się przeszliśmy dokładne szkolenie jak jej używać!!!! Z profesjonalistą!!!! ale powiem że, nie chodzi w niej codziennie ( robi nasza dziewczyna postępy), zakładamy kolczatke czasem , jak powiedział nasz pan szkoleniowiec, zakładamy kolczatke na jeden, dwa spacery jak Belluchna sobie zapomni że nie wolno na pieski sie rzucać!!!
I powiem szczerze wieksze szkolenie jak używać kolczatki i po co przeszliśmy my razem z Jedrkiem niz Belluchna!!!! Zapewniam, wszystko pod kontrolą!!!

Bez urazy, ale ten pan szkoleniowiec to jakiś idiota jest!!! :angryy:
Żaden dobry szkoleniowiec nie używa do szkolenia kolczatki :shake: - kupcie Belli porządną szeroką 5 centymetrową obrożę (np. z pitmana), zamiast sprawiać jej ból kolczastym narzędziem tortur.

A poza tym, zdjęcia super, a Bellunia wygląda pięknie!:loveu:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Bez urazy, ale ten pan szkoleniowiec to jakiś idiota jest!!! :angryy:
Żaden dobry szkoleniowiec nie używa do szkolenia kolczatki :shake: - kupcie Belli porządną szeroką 5 centymetrową obrożę (np. z pitmana), zamiast sprawiać jej ból kolczastym narzędziem tortur.

A poza tym, zdjęcia super, a Bellunia wygląda pięknie!:loveu:

hmmm, rozumię Twoje podejście do kolczatki, też miałam podobne i nadal mam jesli chodzi o ciaganie psa na kolczatce cały czas!!! Ale to nie do końca tak jak myślisz! Bella nie chodzi cały czas na kolczatce tylko czasem a my nie szarpiemy jej w te i wewte na kolczacie!!! Rozumię że jeśli ktos ma psa od małego to może go nauczyć odpowiedniego zachowania, lub ma psa z adopcji który nie jest agresywny w stosunku do innych psów czy obcych mu ludzi, ale niestety z Bellcią to troche inna historia, żadne szelki, szerokie obroże tu nie pomogą, nawet ciastka uwierz, próbowalismy! Szkoleniowiec nie wręczył nam do ręki kolczatki i powiedził jakby co to wal kolczatą a bedzie grzeczna, to też nie dałoby efektu a sprawiłoby tylko ból dokładnie tak jak mówisz!!!! Oprócz normalnego szkolenia metodą pochwał za dober wykonywanie komend, posłuszeństwo itp. musieliśmy wprowadzić też kolczatkę, na dzień dzisiejszy barzdo żadko Bella chodzi w kolczatce, tylko w obroży skórzanej i wystarczy drobna korekta a nie rzuca sie na wszytkie mijące ja psy, owszem czai sie , kładzie czasem na ziemi ale jesteśmy w stanie nad tym zapanować! Szkoleniowiec dokładnie nam wytłumaczył jak uzywć kolczatki i w jakich sytuacjach mamy ja stosować!!! I uwierz mi Belli nie dzieje sie zadna krzywda, nawet jak na jeden czy dwa spacery musi isc w kolczatce, nigdy nie miała najmniejszego zadrapania na szyi!!!!
Popatrz nawet na zdjęcia, nawet w kolczatce Bella nie wygląda na nieszczęśliwą

Posted

Ozzy też ma kolczatkę , zakładam mu jak musze zostawić go u mojego taty ...niestety innego wyjścia nie mam . Tata ma skończone 73 lata i na obroży pojechałby za Ozzym jak na dekorolce ;)

Posted

u nas na samym początku jak adoptowaliśmy Fionusię też czasem trzeba było kolczatkę nałożyć bo lala zapominała że na smyczy się z pańcią chodzi a nie ciąga po asfalcie jak kukełkę

jeśli zakładana jest dla przypomnienia to chyba krzywda straszeczna się jej nie dzieję ... Hania nie dałaby zrobić krzywdy swojej córuni :p

a mój post na temat kolczatki nie był napisany złośliwie :oops:

Posted

Alicja napisał(a):
Ozzy też ma kolczatkę , zakładam mu jak musze zostawić go u mojego taty ...niestety innego wyjścia nie mam . Tata ma skończone 73 lata i na obroży pojechałby za Ozzym jak na dekorolce ;)

hmmm, nie dziwie się potęzna siła drzemie w naszych słoneczkach kochanych!!!!

fioneczka napisał(a):
u nas na samym początku jak adoptowaliśmy Fionusię też czasem trzeba było kolczatkę nałożyć bo lala zapominała że na smyczy się z pańcią chodzi a nie ciąga po asfalcie jak kukełkę

jeśli zakładana jest dla przypomnienia to chyba krzywda straszeczna się jej nie dzieję ... Hania nie dałaby zrobić krzywdy swojej córuni :p

a mój post na temat kolczatki nie był napisany złośliwie :oops:

Wiem Asiu że nie był złośliwy, wcale tak tego nie odebrałam!!! ;) A co do Fionusi to wiem co przezywałaś Bellusia jak stwierdzi że pogoni kotka albo chce ugryźć pieska który własnie idzie sobie to i kolczatka za bardzo jej nie przeszkadza na poczatku!!!!
A kolczatki uzywamy dokładnie tak jak mówisz dla przypomnienia, tak nam kazano i tak robimy!!!! A dziewczynki mojej nigdy nikomu nie pozwolę skrzywdzić, a tym bardziej sama tego nie zrobie, przeciez to maja najukochańsza ruda małpka na świecie, chociaz pogoni kota i chce ugryźć innego czasem pieska :evil_lol:

Posted

bellusia w tym kagańcu to niczym terminator.. ;)

moja za to lubi inne psiaki, z początku się ich boi , ale po chwili zachęca do zabawy, ale jak psy szczekają i za nami biegną to sierść dęba staje, ale to raczej ze strachu niż z bojowego nastawienia.. ale jak idzie z bratem to czuje się aż za pewnie siebie :D

co do chodzenia na smyczy to niestety nasze tez ciągnie, raz idzie ładnie, raz jak parowóz, a jak się czymś podniecie to już masakra :/ a kotecków to my mamy mnóstwo pod domem ;[

Posted

hmmm, ostanio sie zastaniawiałam co dzieje sie z naszą lodówką!!!! Zaczeła nam sie bardzo obladzać, dosłownie jakby nigdy rozmrażana nie była, nawet krzyczałam na mojego Jędrka żeby nie zastanawiał sie tyle czasu przed otwarta lodówka co bedzie z niej wyciagał i żeby dorze zamykał lodówke bo nie domyka a potem kupe lodu wszedzie!!!! a tu prosze, dzisiaj sie wszytko wyjasniło.....

oto sprawca niedomknietej lodówki....

dobrze że aparat był pod reka....

a co Bellusia na to? Patrząc na jej mine ,, .... no przecież to nie ja..."

Posted

J_ulia napisał(a):
hehehe... mądra dziewczynka ;) Sprawdzała tylko czy masz porządek w lodówce ;)

hmmm moze masz rację, z lodówki nigdy nic nie znikneło a z szawki z ciasteczkami, którą nasze szczęście tez wie jak sobie otworzyć to i owszem!!!! Ciasteczka zostały przeniesione troche wyżej :evil_lol:, Oj ta nasza Bellusia, ciekawski pies!!!! Pewnie stwierdziła ,skoro Tatus tak długo przed lodówka sterczy to pewnie coś dobrego tam jest....;)

Posted

hankasanok napisał(a):
hmmm moze masz rację, z lodówki nigdy nic nie znikneło a z szawki z ciasteczkami, którą nasze szczęście tez wie jak sobie otworzyć to i owszem!!!! Ciasteczka zostały przeniesione troche wyżej :evil_lol:, Oj ta nasza Bellusia, ciekawski pies!!!! Pewnie stwierdziła ,skoro Tatus tak długo przed lodówka sterczy to pewnie coś dobrego tam jest....;)

No tak ... Ciasteczkowy potworek ;) pewnie czegoś słodkiego szukał ... a tu takie rozczarowanie...

Te oczęta... zakochać się można.

http://img337.imageshack.us/img337/2567/dscn1487cq.jpg

Posted

J_ulia napisał(a):
No tak ... Ciasteczkowy potworek ;) pewnie czegoś słodkiego szukał ... a tu takie rozczarowanie...

Te oczęta... zakochać się można.

http://img337.imageshack.us/img337/2567/dscn1487cq.jpg

ja juz jestem zakochana!!!! po uszy!!!! :loveu::loveu::loveu:
Jej po prostu nie da sie nie kochać!!!!! No nie da!!!!

a potworek ciasteczkowy to jest, :shake: ciężko opisac ten przypadek, dużo psów lubi słodkie ale zeby tak sie slinic na widok słodyczy?! no tego to ja jeszcze nie widziałam wcześniej!!!