Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i widzicie jak to jest, troche pochwaliłam Belluchne, a ta wywinęła nam taki numer w weekend ze myślałam ..... zamorduję Małape!!!!
Pojechaliśmy na roztocze, do domu rodzinnego Jedrka, Wy wiecie co nasza Sucz zrobiła??!
w niedzielę myslałam ze będziemy juz kopć dołek dla Pucka - psa sąsiada!!!!! :shake::shake::shake:Dobrze ze mam jeszcze troche refleksu!!!!!
Bella - mądry zwierz, wykąbinowała jak to sobie drzwi mozna otworzyć, i otworzyła a że pod oknami Pucek sobie chodził ( pare miesiecy temu pierwszy sie na na rzucił, w sumie sam sobie winny kundel jeden!!! a Bella pamietliwa dziewczyna, Pucka wyczuła, drzwi otworzyła i dawaj, akcja pod oknami!!!!) Ciśnienie miałam 1000!!!!!! Całe szczęscie ze nie zdażyła mocno złapać za gardełko!!!!
a potem jak juz bure dostała, to po paru godzinach znów powtórka z rozrywki, kurki ja zainteresowały, gdzies mnie tknęło ze jakoś cicho w domu, wiec co? akcja szukania Belli!!!!! a tu nagle krzyk Tomka - brata Andrzeja, kury u sasiada wysoko fruwają!!!!! a w srodku zamieszania kto? Ruda Małapa Bella i Kola czarny diabeł ( piesek Tomka)!!!!!
Kola , jak na dobrego kolege przytało postanowił kolezance pokazać rozrywki i uroki polskiej wsi, cholera!!!!!
Finał niedzieli!!!!!
My cisnienie 1000!!!! :angryy::angryy:
Bella obrazona, kolezanka!!!!
Przeszło nam jak wróciliśmy do domu, tak koło 23!!!! My przestalismy sie gniewać, a Belle obrażenie pusciło!!!!
choc nie powiem, przepraszała całe popołudnie, niedobra!!!!!!
W nocy juz spalismy razem, we trójkę główka w główkę, szkoda tylko ze Bella tak chrapie :roll:

• Replies 713
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytalam pierwsze posty i cos czuje, ze bede tutaj czestym gosciem. Ale niunia mial straszne zawirowania w zyciu :shake: Teraz na szczescie bezpieczna i szczesliwa i przepiekna!:grins:

Buziolki w fafelki i lece czytac dalej...

Posted

ageralion napisał(a):
Przeczytalam pierwsze posty i cos czuje, ze bede tutaj czestym gosciem. Ale niunia mial straszne zawirowania w zyciu :shake: Teraz na szczescie bezpieczna i szczesliwa i przepiekna!:grins:

Buziolki w fafelki i lece czytac dalej...

no niestety, miała, zresztą wszytko to teraz wychodzi, najgorszy strach przed ludzmi a w konsekwencji tego reagowanie agresja! Zwierzaków nie musi kochac, nie ona jedna! Ale jest juz duzo lepiej, szkolenia, poznawanie nowych dobrych tym razem ludzi i duuuzo naszej miłosci robi swoje!!!! Bellunia jest wspaniała, chociaz czasem daje popalić, jak w miniowny weekend na przykład!!!! :shake: ale i tak ja kochamy!!!! Diablice :loveu:

Posted

hankasanok napisał(a):

a potem jak juz bure dostała, to po paru godzinach znów powtórka z rozrywki, kurki ja zainteresowały, gdzies mnie tknęło ze jakoś cicho w domu, wiec co? akcja szukania Belli!!!!! a tu nagle krzyk Tomka - brata Andrzeja, kury u sasiada wysoko fruwają!!!!! a w srodku zamieszania kto? Ruda Małapa Bella i Kola czarny diabeł ( piesek Tomka)!!!!!

Bella narozrabiala, to chciala Wam w przeprosinach kurczaka na obiad podarowac... Ale Wy niedomyslni :shake::diabloti:

Posted

ageralion napisał(a):
Bella narozrabiala, to chciala Wam w przeprosinach kurczaka na obiad podarowac... Ale Wy niedomyslni :shake::diabloti:

fioneczka napisał(a):
no to Bellusia zażywała uroków wsi pełną gębą ... dosłownie :p

biedna głodna psinka sama musiała sobie obiadek upolować :eviltong::eviltong:

tak, tak upolwać kurke!!! Żeby ja przyniosła i nikt tego nie widział to w sumie nie miałabym nic przeciwko, taka wiejska kurka zawsze lepsza niz z marketu :razz::razz:, ale Bella je tylko scigała, pióra w koło latały i to wszystko!!!! potem sasiedzi powiedza ze im sie zestresowane kury nie niosa!!!!!
Wiecie, Bellunia to bardzo modry piesek ale ona chyba nie wie co to kurka!!!!! :lol:
Cos ucieka, to ona goni!!!! u nas takich atrakcji nie ma!!!!! Najwiekszy ptak to gołąb, jej takie mizernoty nie interesuja!!!!:evil_lol:

Posted

A gdzie to się wybieracie za granice? :)

u nas w IRL jesli pies jeżdzi w bagażniku to zawsze są klatki :)

a co do ptactwa to moja na wsi nie była, ale wiem że musiałaby być na smyczy :D bo ptactwo strasznie ją interesuje :D

Posted

zaba14 napisał(a):
A gdzie to się wybieracie za granice? :)

u nas w IRL jesli pies jeżdzi w bagażniku to zawsze są klatki :)

a co do ptactwa to moja na wsi nie była, ale wiem że musiałaby być na smyczy :D bo ptactwo strasznie ją interesuje :D

narazie to jeszcze nie wiem czy my z Bella pojedziemy, tak wtepnie zasięgałam informacji! w najbilższym czasie mój Andrzej bedzie jechał do Niemiec, pracował tam 6 lat,, miła wypadek w pracy i teraz jeździ jeszcze na konsultacje i badania.
a co do przebywania na wsi na smyczy....... to Bella tez tylko tak bedzie na spacery chodzić, no chyba ze oddalimy sie od ZABUDOWAŃ GOSPODARSKICH !!!!!!

Alicja napisał(a):
O kurkach mi się podobało :roflt:

.......wiesz Alicja teraz jak o tym sobie przypomne to można sie posmiać, wtedy to mi do śmiechu nie było! Wiesz jaka ona i Kola mieli mine jak na nich wrzeszczałam zeby wrócili i zostawili te kurczaki? Jak takie małe dzieci gdy cos nabroją nie mając swiadomości o tym, jakby chcieli zapytać ,, no co sie wydzierasz, my tylko sie bawimy, nic złego nikomu przecież nie zrobiliśmy!!!"

Posted

Ale się uśmiałam :lol::lol: Powiem Ci, że moje dwa potworki ostatnio dopadły gołąbka. Nie wiem czy nie żywy leżał już na podwórku, czy one były szybsze niż on. :angryy:
Ale to nic..... ostatnio wybieram się do pracy, dzieciaki (czytaj: psiaki) biegają po podwórku, ja pakowałam coś do bagażnika, nagle Aria zachodzi mnie od tyłu, patrze a ona w pysku szczura ma. No myślałam, że padne, a ona oczywiście przeszczęśliwa. :roll:

Posted

ARDNAS napisał(a):
Ale się uśmiałam :lol::lol: Powiem Ci, że moje dwa potworki ostatnio dopadły gołąbka. Nie wiem czy nie żywy leżał już na podwórku, czy one były szybsze niż on. :angryy:
Ale to nic..... ostatnio wybieram się do pracy, dzieciaki (czytaj: psiaki) biegają po podwórku, ja pakowałam coś do bagażnika, nagle Aria zachodzi mnie od tyłu, patrze a ona w pysku szczura ma. No myślałam, że padne, a ona oczywiście przeszczęśliwa. :roll:

qurcze, mamy w takim razie psy iście polujace, tylko ze Bella to jeszcze tak do końca nie wie jak tą zdobycz przynieśc ( na szczeście) dla niej tak patrzac z boku to te kury atrakcyjne były póki uciekały!!!! Jak cos nie ucieka to Belluchna traci całkowićie zainteresowanie swoja potencjalna ofiarą !
a co do szczura, hmmm już wolałabym te kurczaki od sasiada :razz:, jakis rosołek by zgotował?! a szczur? zupka nie bardzo!!!!:evil_lol:
Co do Arii to powinnaś byc dumna Mama!!!! kotów Ci w domu nie trzeba do tępienia gryzoni!!!!:p

a jeśli chodzi o te polwania, zapomniałam ze Bella upolowała ostanio zabe na łące równiez była z siebie bardzo dumna ( choc zaba uszła z zyciem, chyba nie była zbyt dobra w smaku bo Dziewczyna dośc szybko ja wypluła :evil_lol:, to mój Andrzej mówi ze wtedy wychodzi z nich prawdziwy terier, maja wtedy takie szybkie i zwinne ruchy nie?!

Posted

hankasanok napisał(a):
to mój Andrzej mówi ze wtedy wychodzi z nich prawdziwy terier, maja wtedy takie szybkie i zwinne ruchy nie?!

he he dokładnie :lol:
Moje to też żabki uwielbiają, ale tylko je gonią i trącą nosem, czasem jak Toffi jakąś złapie to zaraz cały się ślini, chyba żaby mają coś takiego w sobie, że taką reakcję wywołują.
Co do Ariusi to oczywiście, że Mama jest dumna, ale ona czasem taka głupiutka jest, że szok :crazyeye: Ale ją bardzo kocham i ona to jest taka moja przyjaciółka. W nocy to musi być jak najbliżej mojej twarzy, a najlepiej to głowe mi na szyji położyć. Wtedy jest w siódmym niebie i ma pewność, że się nie ruszę.
Toffi z kolei przy zasypianu to musi być w nogach u Pańcia, a rano jak wraca z siusiania, to musi się kłaść na mnie. Czasem dochodzi do sytuacji, że naprawdę nie potrafię się ruszyć, bo one razem ważą więcej niż ja. Ale uwielbiam z nimi spać :p

Posted

ARDNAS napisał(a):
he he dokładnie :lol:
Moje to też żabki uwielbiają, ale tylko je gonią i trącą nosem, czasem jak Toffi jakąś złapie to zaraz cały się ślini, chyba żaby mają coś takiego w sobie, że taką reakcję wywołują.
Co do Ariusi to oczywiście, że Mama jest dumna, ale ona czasem taka głupiutka jest, że szok :crazyeye: Ale ją bardzo kocham i ona to jest taka moja przyjaciółka. W nocy to musi być jak najbliżej mojej twarzy, a najlepiej to głowe mi na szyji położyć. Wtedy jest w siódmym niebie i ma pewność, że się nie ruszę.
Toffi z kolei przy zasypianu to musi być w nogach u Pańcia, a rano jak wraca z siusiania, to musi się kłaść na mnie. Czasem dochodzi do sytuacji, że naprawdę nie potrafię się ruszyć, bo one razem ważą więcej niż ja. Ale uwielbiam z nimi spać :p

hmmmm, wiesz co moze te psiaki maja to w genach?! Bella robi dokładnie to samo co Twoja Ariusia!!!! najlepiej jej sie śpi jak leżymy głowa w głowe na podusiach ( tylko wiesz to na poczatku taki troche dyskomfort był zanim sie przyzwyczaiłam do jej chrapania:roll:), druga opcja to jest kładzenie sie na mnie albo na Andrzeju, Bella może dłużo nie waży jakies 27-28 kg ale niedługo tak sie wytrzyma:shake: , zreszta ona ma wogóle manie kładzenia sie na ludziach których bardzo lubi, spójrz na zdjecie jak spi na moim bracie!!!!! ja nie wiem jej sie chyba wydaje ze motylkiem jest!!!!!:p
Ale jak sama powiedziałas za to kochamy te nasze psiska!!!!! Bella czasem daje popalić i to zdrowo, ale nie wyobrażam sobie życia bez niej!!!!!

Posted

[quote name='fioneczka']co u Was dziewczyny ?[/QUOTE]

oj przepraszam ze tak zamarłyśmy na weekend!!!!! Ale gdzies jakos czasu nie mogłam za wiele znaleźć!!!! U rodziców wielki remont, łącznie z wymiana parkietów itd, wiec tak sobie jeździliśmy z jednego domu do drugiego :shake:!!!
Chciała jednak podzielć sie nowym odkryciem co do Belluchny!!!! A wiec..... ostanio Bella pokazała jak to ona ładnie potrafi śpiewać!!!! W sobote wieczorem jak zaczeła koncertować to mysleliśmy z Andrzejem ze popadamy ze śmiechu!!!! :lol::lol::lol::lol:Ciezko opisać jak to wyglada, ale mniej więcej mozna powiedzieć ze to coś w rodzaju piskliwego szczekania w połączeniu z wyciem!!!! a śpiewa nasza dziewczyna w momencie jak trzyma w pysiaku piłke a nikt nie chce sie bawić!!!!

Posted

[quote name='J_ulia']Hehehe czyli u Bellusi objawił się talent wokalny ;)
Uważaj jak kolegów do wspólnych występów sprosi ;)[/QUOTE]

oj, nie strasz!!!!! :nerwy::nerwy:
w bloku na przeciwko mieszka taki rudy Malamut, ten to dopiero koncertuje przez okno!!!!
..... a sąsiedzi tak chwala Bellunie, ze ona taka grzeczna, spokojna i cichutka, na poczatku sie pytali czy my ja ze soba do pracy zabieramy.....
....a talent wokalny to ma, boki mozna zrywać :-D

Posted

[quote name='fioneczka']musisz Haniu kupić gitarę i będziecie koncertować na rynku ;)

nasza Fionusia potrafiła śpiewać i się nawet kłócić z nami o patyczki ... ale w domu była cichutka[/QUOTE]

hmmmm, pomysle,z tym koncertowaniem na rynku, może bys się Bellunia do czynszu dorzuciła ;);)

Posted

[quote name='fioneczka']cześć dziewczyny .... mam nadzieję ze mnie nie pogonicie :]

aukcja z której całkowity dochód przekazany będzie na psiaki z BB
zapraszam :) ... może ktoś się skusi

http://allegro.onet.pl/prawdziwy-klejnot-bursztyn-w-srebrze-cudo-i1271727385.html

pewnie ze nie pogonimy!!!!! Oj biedne te wszystkie psiaki!!!
a pierścionek?! Przepiękny, mam słabość do srebrnej bizuterii, ale nie na moja kieszeń na dzien dzisiejszy, inne wydatki sie szykują, między innymi dziewczyne trzeba ubrać na zime ( już kubraczek zakupiłam), zmarzluch jeden, jej juz jest zimno a do zimy jeszcze troche!!!!

Posted

[quote name='hankasanok']pewnie ze nie pogonimy!!!!! Oj biedne te wszystkie psiaki!!!
a pierścionek?! Przepiękny, mam słabość do srebrnej bizuterii, ale nie na moja kieszeń na dzien dzisiejszy, inne wydatki sie szykują, między innymi dziewczyne trzeba ubrać na zime ( już kubraczek zakupiłam), zmarzluch jeden, jej juz jest zimno a do zimy jeszcze troche!!!![/QUOTE]

To koniecznie jak tylko Belluchna dostanie nowe wdzianko musisz nam panienkę pokazać ;)

Posted

[quote name='J_ulia']No ja myslę. Musimy ocenić czy dobry fasony i kolor wybrałaś ;)[/QUOTE]

gdybym nawet gustem zawaliła, no to przecież Bella we wszystkim ŁADNIE WYGLĄDA!!!! ;)

... tak jej bedziemy mówic przynajmniej :cool3::lol: