Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny w Bytomiu na ul. Piłsudskiego wałęsa się mały (poniżej połowy łydki) piesek maści brązowej - bardzo biedny, zabiedzony, brudny i chyba ma problemy skórne (świerzb??) bo na grzbiecie ma miejsca, gdzie sierść jest bardzo krótka - niestety nie mogę mu zrobić zdjęcia ani go przygarnąć bo widzę go tylko z okna (pracuję tu) :placz::placz:
Zapomniałam dodać, ze biedak kuleje na tylną lewą łapkę :placz::placz::placz::placz: Psina jest raczej jamnikowata (z tych troszkę wyższych) nie wiem co robić - żal na niego patrzeć - nie wiem czy jest bezdomny (obroży nie ma) czy po prostu ktoś ma go w nosie. A tu ulica dość ruchliwa i boję się, że to się w końcu skończy tragicznie, bo on przechodzi z jednej strony na drugą
POMOCY!!!!!!!!!!!

Posted

no na piłsudskiego jest tyle biedaczków, że aż serducho boli ;( eh sama już nie wiem co robić..... Napisałam do Bounty - pewnie jak znajdzie chwilę to się odezwie i coś podpowie

Posted

watek był napewno, ale co się z nim stało to nie wiem. Ja mam sunie ze schorniska w Bytomiu i delikatnie powiedziawszy trafiła do mnie w bardzo złym stanie - nie to, że chciałabym obrazić kogoś tam pracującego, ale to fakt - raczej nie chciałabym, żeby ten psiak trafił do schronu bo tam sobie nie poradzi

Posted

moja Saba była baaaaardzo zabiedzonym szczeniakiem (ma w sobie coś z owczarka) i przy wzroście do połowy łydki ważyła niecałe 4 kg. Przywieźliśmy ją w niedzielę a w poniedziałek trafiła do weta z podejrzeniem parwo i nie dawali nas dużych szans (na szczęście szybka i dobra reakcja lekarzy ją uratowała)

Posted

narazie nic się w temacie nie dzieje - choć przyznam, że sprawa jest bardziej skomplikowana bo tu po tej ulicy biega dość sporo takich bezpańskich biedaczków. A tego o którym mowa w pierwszym poście nie widziałam już od 2 dni ;(