Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam juz jedna sunie w domu i ostatnio zaczelam zastanawiac sie nad adopcja drugiego pieska.. :lol: ale zastanawiam sie nad plcia.. czy nie bedzie zadnego problemu z dwiema suczkami w domu?:razz:

Posted

Jeżeli uważasz, że Twoja sunia dogada się z nowym "nabytkiem" to możesz wziąć sunie, ale może lepiej popatrz na ogłoszenia i weź psiaka w którym się zakochasz od pierwszego wejrzenia?

Posted

Istnieje ryzyko, że ten nowy nabytek nie będzie się chciał dogadać ze 'starymi' domownikami, ale nigdy nie miałam bullka i tyle o nich wiem, więc nie mam pojęcia zielonego jak zareaguje ;)

Posted

To ja bym jednak pomyślała nad psiakiem płci przeciwnej. Jest dużo mniejsze ryzyko, że dojdzie do jakiejkolwiek bójki, takze pod twoja nieobecnosc. Niby bullowate suki są bardziej tolerancyjne wobec innych suk niż samce wobec samców, ale przy takiej dysproporcji siły i braku doświadczenia, nie ryzykowałabym doczepiania suki bulla do już zadomowionej suni.

Inna sprawa, że bullterrier to nie łatwy pies, specyficzny, moim zdaniem trudniejszy niż staffik czy nawet amstaff, stąd pomyśl, czy czujesz się na siłach pracować z takim psem. Najpierw poobcuj z rasą, z hodowcami, popytaj, porozmawiaj, poradź się i dopiero pomyśl o bullu, szczególnie, jeśli miałby to być dorosły pies po przejściach.

Posted

troche czytalam o tych psach .. i wlasnie dlatego sie zastanawiam nad plcia miedzy innymi.. bo nie chce zeby cos sie ktoremus stalo . albo zeby psy ze soba rywalizowaly..

Posted

Skoro Twoja sunia jest tolerancyjna to należy poszukać psiaka np. bulla jeżeli chcesz i oczywiście potrafisz się takim psem zająć, takiego który jest również łagodny do innych psiaków. Nawet na dogo znajdziesz wątki bullowatych do adopcji:) i tam jeżeli psiak przebywa na DT to cioteczki dogomaniakowe obserwują charakterei i napewno Ci doradzą ;)