magdzia Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Witam! Mam juz jedna sunie w domu i ostatnio zaczelam zastanawiac sie nad adopcja drugiego pieska.. :lol: ale zastanawiam sie nad plcia.. czy nie bedzie zadnego problemu z dwiema suczkami w domu?:razz: Quote
Ursusek Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Weź sukę to nie będziesz miała problemów ze szczeniakami. Quote
magdzia Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 jesli chodzi o szczniaki to sie nie mam co martwic bo sterylka obowiazkowo ;) Quote
zaba14 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 wszystko zależy jaka jest Twoja suczka :) czy zaborcza w stosunku do suk czy nie ? Quote
magdzia Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 nie ;) Milka z kazdym psiakiem by sie bawila :D Quote
Atomowka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jeżeli uważasz, że Twoja sunia dogada się z nowym "nabytkiem" to możesz wziąć sunie, ale może lepiej popatrz na ogłoszenia i weź psiaka w którym się zakochasz od pierwszego wejrzenia? Quote
magdzia Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 tak szczerze mowiac to zastanawialam sie na bulkiem ;) bardzo podoba mi sie ten piesek.. ale wlasnie nie wiem czy bd tolerowal innego psa w domu .. Quote
MM. Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Istnieje ryzyko, że ten nowy nabytek nie będzie się chciał dogadać ze 'starymi' domownikami, ale nigdy nie miałam bullka i tyle o nich wiem, więc nie mam pojęcia zielonego jak zareaguje ;) Quote
Martens Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 To ja bym jednak pomyślała nad psiakiem płci przeciwnej. Jest dużo mniejsze ryzyko, że dojdzie do jakiejkolwiek bójki, takze pod twoja nieobecnosc. Niby bullowate suki są bardziej tolerancyjne wobec innych suk niż samce wobec samców, ale przy takiej dysproporcji siły i braku doświadczenia, nie ryzykowałabym doczepiania suki bulla do już zadomowionej suni. Inna sprawa, że bullterrier to nie łatwy pies, specyficzny, moim zdaniem trudniejszy niż staffik czy nawet amstaff, stąd pomyśl, czy czujesz się na siłach pracować z takim psem. Najpierw poobcuj z rasą, z hodowcami, popytaj, porozmawiaj, poradź się i dopiero pomyśl o bullu, szczególnie, jeśli miałby to być dorosły pies po przejściach. Quote
magdzia Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 troche czytalam o tych psach .. i wlasnie dlatego sie zastanawiam nad plcia miedzy innymi.. bo nie chce zeby cos sie ktoremus stalo . albo zeby psy ze soba rywalizowaly.. Quote
marra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Skoro Twoja sunia jest tolerancyjna to należy poszukać psiaka np. bulla jeżeli chcesz i oczywiście potrafisz się takim psem zająć, takiego który jest również łagodny do innych psiaków. Nawet na dogo znajdziesz wątki bullowatych do adopcji:) i tam jeżeli psiak przebywa na DT to cioteczki dogomaniakowe obserwują charakterei i napewno Ci doradzą ;) Quote
Recommended Posts