Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to czekamy na wieści z wizyty. Mam nadzieję, że dobre...

Powtórzę jeszcze 2 pytania, na które odpowiedzi nie dostałam.

4. Gdzie i jakie ogłoszenia ma zrobione Gizmo? Gdzie trzeba go jeszcze poogłaszać?

9. Dlaczego w pierwszym poście nie ma informacji o Gizmo? O jego charakterze, wieku, wszystko, co może się przydać do ogłoszeń. Albo do karty Gizmo na stronie schroniska (gdzie cały czas "wisi" i gdzie ogląda go sporo osób).

Klaudio, jak się prowadzi wątek psa, którego ma się na dt to informacje wszelakie muszą się pojawiać regularnie. Nawet jeśli miałoby to być tylko podnoszenie wątku. Ale jednak kilka osób tu bywało i chciałoby wiedzieć co z Gizmo. Powinnaś też prosić o pomoc. W ogłoszeniach, w bazarkach, itd. Poprosić, żeby ktoś pomógł rozsyłać Ci PW.
Wątek był praktycznie martwy, wszystko wskazywało na to, że nie potrzebujecie pomocy. Bo nawet, gdy Gizmo wcześniej chorował to nie padło ani słowo na temat kosztów czy potrzeby wsparcia finanansowego.
A jeśli pomoc jest potrzebna to TRZEBA o tym mówić. Skąd mamy wiedzieć?
Trzeba tez wtedy wklejać rozliczenia, skany faktur, wydatków. Tak stanowi regulamin dogo.

Poza tym dogo rządzi się swoimi prawami. Żeby dogomaniacy chcieli być na wątku, chcieli pomagać to ten wątek musi żyć!

Nie przeczę, że jesteście bardzo dobrym domem tymczasowym, że w to co robicie wkładacie serce i że nierzadko jest to wysiłek, który podejmujecie dla dobra psa.
Ale jeśli potrzebujecie pomocy to trzeba o tym mówić, powtarzać to, prosić, szukać, kombinować. Czy tutaj czy poza dogo. Wątek MUSI żyć!

I na koniec mam jeszcze jedno pytanie. Czy Gizmo przeszedł/jest pod opieką Fundacji SOS? Czy oficjalnie jest psem fundacyjnym? Pytam, bo chcę, żeby sytuacja była jasna!

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byliśmy z Gizmem u weterynarza. Obejrzał i stwerdził, że nie ma nic niepokojącego.
Więc Gizmo poszedł do domku.
Właściciele o tym wiedzą w razie jakiegoś ataku mają udąć się do weterynarza.
Strasze małżenwo emeryci, dom z ogrodem.
Kochają zwierzęta, w maju pochowali swojego pieska. Byli Gizmem zachwyceni.

Za wizytę nie zapłaciliśmy nic!!
zostaliśmy 48 zł na plusie.
Zarasz dopiszę to do rozliczeń...

Posted

Cieszę się, że Gizmo już u siebie :). Mam nadzieję, że będzie zdrów i szczęśliwy!

Ale ponieważ miał ataki podobne do padaczki to mam pytanie czy wet robił mu jakieś badania?
Jak wyjaśnił te ataki?
Czy nowy domek psiaka będzie robił jakieś szczegółowe badania czy sprawa jest definitywnie rozwiązana (a jeśli tak to jakie jest wyjaśnienie tych padaczkopodobnych historii)?

Rozliczenie Gizmo zakończyło się plusem. Ale te 48 czy 46 zł to nie jest jeszcze kwota końcowa. Plus będzie większy, bo jeszcze dojdzie kasa z bazarku :).
Żeby wszystko było jasne i żeby mod się nie doczepił (ale o tym zaraz) to dopisz wpływ z bazarku (jak już będzie znany) do rozliczenia. Wtedy będziemy wiedzieć ile kasy zostało i wtedy padnie pewnie pytanie - co z tymi pieniędzmi dalej?

A jeśli chodzi o moda i jego ew. doczepienie się to zwracam uwagę na to, że regulamin dogo stanowi, że jeśli prowadzi się rozliczenie i są wydatki to każdy wydatek powinien być poparty skanem bądź zdjęciem faktury, rachunku, paragonu. Radzę je tu wkleić, bo modzi są nieugięci jeśli o takie kwestie chodzi ;).

Posted

Więc tak. Obejrzał mu oczy czy są asymetryczne. Powiedział, że nic złego nie widzi. Nie chciał nas wysyłać do dr. Olender bo zaczęły by się diety itd. Stwierdził, że to mogło być jakieś omdlenie. Jeżeli się to powtórzy mają udać się do weta.
Jest świetnie. Spał z Panią w łóżku, nie odstępuje ich na krok!!
Wszystkie faktury ma Aneta - zawsze oddajemy. Są u księgowej. Zrobimy skany i wstawimy.
Kasę z bazarku przelejemy na Fundację.