Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='togaa']I ja deklaruje sie dołożyć co miesiąc 10 zł do kosmatej piekności. Ja równiez przepraszam że tak niewiele....:oops:
ojej , togaa , dziękuję masz tyle wydatków na Lolka

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze by się te 80 zł przydało , serce mi pęka za małą :placz:, chociaż wiem ,że u LILUtosi będzie miała bardzo dobrze.

Posted

Kochana, o której przyjedziesz to będziesz. Taka pogoda u nas straszna dzisiaj. Wiesz, może niunia się aklimatyzuje u Ciebie dopiero. Jak ją zdecydujesz się zostawić u siebie to ja się przecież nie obrażę. Taka piękna niunia szybko znajdzie dom.

Posted

Poker napisał(a):

malawaszko, niezależnie od rozwoju sytuacji, bardzo proszę rób jej ogłoszenia.
Napisz ,że sunia mimo 4 lat zachowuje się jak niesforny szczeniak.Jest pełna energii, lubi biegać , bawić się. Będzie wymagała ułożenia. Oczywiście przed wydaniem będzie poddana sterylizacji.

a możesz napisać jakiś chociaż krótki tekst teraz? to wrzuciłabym ją od razu na sznupkowe allegro, ale dziś jadę na imprezkę i nie mam czasu wydumać czegoś fanego

Posted

coś klecę., może tak.
Mam na imię Lady, do którego moje dotychczasowe życie wcale nie pasuje.Ale dzięki dobrym ludziom będę teraz prawdziwą damą.
Mam 4 lata, z czego ostatnie2 spędziłam na krótkim sznurku ,a moją podłogą były butelki po alkoholu,jadłam pomyje,ale jakoś przetrwałam.
Na szczęście nie straciłam radości życia i kocham ludzi, mam dużo energii i lubię się wyszaleć. Jestem bardzo zazdrosna o miskę innych zwierzaków i lepiej karmić mnie w osobności.
Jestem zdrowa,odrobaczona, nie mam pcheł,zaszczepili mnie przeciw wściekliźnie i mówią ,że mnie niedługo wysterylizują.
Sunia jest w typie sznaucera średniego, waży 14,5 kg, w kłębie ma 47 cm. Szuka domu , najchętniej z ogrodem i bez innych zwierząt.
Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna w przyszłym domu i podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt w sprawie adopcji ( na razie mój telefon, potem jak się zgodzi LILUtosi, to jej ) 713482951

Posted

malawaszko , bardzo dziękuję za Allegro. Czy dasz ją też na stronę sznaucerków tak jak dałaś Dunię?
Zaraz wyślę ogłoszenie do Wyborczej.

LILUtisi, ciągle się wahamy czy Lady odwieźć już dziś czy jeszcze poczekać. Możemy ją mieć jeszcze przez tydzień, może w tym czasie wydarzy się cud i sunia znajdzie DS.
A jeżeli nie, to zawieziemy ją do Ciebie w przyszły weekend.Może tak być? Możesz zarezerwować dla nas miejsce? to znaczy dla Lady?
Z Dolarkiem trochę lepiej, nie dygocze, mijają się z Lady spokojnie, nawet leżą w pobliżu siebie obok moich nóg.
Przepraszam wszystkich ,że taka jestem niezdecydowana,ale chcemy oszczędzić suńce stresów związanych ze zmianą miejsca pobytu, a poza tym bardzo ją polubiliśmy.To jest takie duże, niesforne dziecko, które bardzo się cieszy życiem i wolnością.

Posted

tak byłoby najlepiej - jakby mogła u was posiedzieć - psiaki na pewno się dogadają skoro już teraz jest lepiej - trzymam :kciuki: żeby było całkiem bezstresowo już

i Lady już na stronie ląduje

Posted

Poker napisał(a):
Bardzo dziękuję , ale sunia już jest po wizycie w SPA, za co zapłaciłam"drobne"150 zł.

ze jak ?????

nie skomentuje, zwlaszcza widzac ta zenujaca kite na ogonie - kto tak sznaucery strzyze ??
omijac szerokim lukiem !

jak cos to polecam sie na przyszlosc

Posted

ona nie ma kity na ogonie, może tak zdjęcie mi wyszło.
Szczerze powiem ,że też zaniemówiłam, szczególnie, że pani wiedziała co to za pies. Ale stało się.Byłam w pilnej potrzebie, bo Lady tak cuchnęła i bałam sie tabunu pcheł,że nie mogłam jej wpuścić do mieszkania.Pani przyjęła nas ekspresowo.
Będę pamiętać o Tobie Elitesse, szczególnie ,że przeważnie mamy w DT kudłacze.
malawaszko, jeszcze raz dzięki.

Posted

Porozsyłałam wczoraj trochę po wątkach prośbę o pomoc, ale chyba z marnym skutkiem :shake: Dzisiaj też wieczorkiem popracuję nad rozreklamowaniem wątku i Laluni:loveu:
Musi się udać:mad:

A tymczasem..hop hop...:multi:

Posted

:cool3:Oj Pokerku, ja ostatnio mało wchodzę na dogo i dlatego tak późno jestem :oops:.
Też skromną dyszkę wysupłam.
Teraz możesz sobie wyobrazić co mam w domu izolując cały czas Lolcia i Ruda Maupę.
Czasami mi ich żal bo nie mogą przebywać ze mną równocześnie.

Posted

Poker napisał(a):
LILUtisi, ciągle się wahamy czy Lady odwieźć już dziś czy jeszcze poczekać. Możemy ją mieć jeszcze przez tydzień, może w tym czasie wydarzy się cud i sunia znajdzie DS.

To byłoby cudownie gdyby szybko udało jej się znaleźć dom prosto od Was. Ja jej jutro zrobię ile mi się uda ogłoszeń, może to coś pomoże. Dziś nie wiem czy dam rade, a poza tym w niedzielę chyba więcej osób przegląda ogłoszenia, dobrze żeby była "na górze".

Posted

Poker napisał(a):

Z Dolarkiem trochę lepiej, nie dygocze, mijają się z Lady spokojnie, nawet leżą w pobliżu siebie obok moich nóg.
Przepraszam wszystkich ,że taka jestem niezdecydowana,ale chcemy oszczędzić suńce stresów związanych ze zmianą miejsca pobytu, a poza tym bardzo ją polubiliśmy.To jest takie duże, niesforne dziecko, które bardzo się cieszy życiem i wolnością.

Ja jestem pewna że się ułozy. Ja mam w domu dominantkę, ona wszystkich gryzie , nawet nas czasami jak się wkurzy. To ona ustawia nasze stado i zawsze na początku jest jatka. Nigdy sie tym nie martwię, bo zawsze sie układa. Nie to, żeby się zaraz wszystkie kochały, ale jak sobie już wszystko ustalą to jest spokój. Zdarzyły mi sie dwa razy tymczasy, które ustawiły mi dominantkę, biedna siedziała w szafie, zdziwiona ze tak tez mozna. Tez daliśmy radę.
Wiem, że to wkurza człowieka, ale uwierz mi że troche cierpliwosci i będzie dobrze.

czytam wątek, nie wpisuję się , bo niestety moja sytuacja finansowa jest do bani. Własnie straciłam dodatkową pracę, która pozwalała mi jakos wiązać koniec z końcem. mam tez zobowiązania (kilka psów pod opieką w przytulisku, dwie deklaracje miesięczne i kredyt), więc nie mogę nic zadeklarować. Przykro mi tym bardziej , że kilka razy mi pomogłaś. trzymam za was kciuki.

Posted

Miejsce będzie czekać ten tydzień, ale wierze że się poukłada. Pieski się muszą dotrzeć. Życzę powodzenia. Po za tym jak już pisałam sunia jest prześliczna, na pewno szybko znajdzie domek.

Posted

Lady przespała z nami pierwszy raz w sypialni. Próbowała oczywiście zaanektować nasze łoże ,ale się jej nie udało. Jest ogólnie grzeczna.Z Dolarem spokój,ale bardzo pilnujemy,żeby w jej obecności nie pojawiło się żadne jedzenie , nawet podczas śniadania poszła na swoje do garażu.
Jest wielkim pieszczochem , wtyka mordzię do ręki i domaga się głasków.W sumie jest ufna.Męża też bardzo lubi.
Ciągle intryguje ją kot, biega za nim, wącha go .Jak Bonus wskoczy wyżej , to aż piszczy jak szczeniak, tańczy, przysiada, podskakuje,ale nie ma w niej agresji.
Ona musi iść do domu , który zapewni jej dużo ruchu. Będzie wspaniałym psem.