Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciekawe, czy w jakby była w domu to też by był nie tak z czystością...

Murko - niestety wieści o mroźnej zimie nie są tylko i wyłącznie u nas rozpowszechnione. Słyszałam te opinie i w Szwecji i w Niemczech. I nawet jest to w miarę logicznie wytłumaczone naukowo. Golfsztrom płynie dużo wolniej niż powinien (prawdopodobnie, przez wyciek ropy w zatoce meksykańskiej).

Migotko ucz się więc szybciutko, żebyś doopkę mogła grzać w domowych pieleszach a najlepiej w domku stałym ;)

Posted

Kiepawo niestety :( Wychodzi na spacerki wraz z Kundzią 4 razy dziennie a załatwia się niewiele mniej na tarasie niż wcześniej :(
Będzie z nią problem, bo ona się przecież do zamieszkania w ogrodzie w budce nie nadaje :(

Posted

Migotka była na początku w domu, w łazience, ale było to bardzo uciążliwe... Nie wyrabialiśmy z częstotliwością jej sprawunków, a najgorsze było to, że nie chciała w ogóle załatwiać się na ogrodzie. Teraz i tak jest poprawa, bo się trochę załatwia.
Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć, ale od kilku dni wpadki są znikome. Tylko Migotkę na każdy spacerek trzeba wyciągać, bo się pannicy nie chce :mad:

Ona teraz się troche zmieniła, tak mi się wydaje, że przytyła (ma spory apetyt). Próbowałam jej zrobić ładne sylwetkowe zdjęcia w ogrodzie, bo naprawdę ładnie się prezentuje, uszka i ogonek postawione, ale jak tylko widziała, że skupiam na niej uwagę, to pędziła do mnie... Albo kuliła uszka (a takie ładne stójki ma!).
I nic mi się nie udało fajnego złapać...

Czas na rozliczenie:

Stan konta na 20 wrzesień wynosił +14 zł
Wpłaty:

30 zł eloise
20 zł grzenka
50 zł Ra_dunia
50 zł Reno2001
132,85 zł pozostałość po Aprilce
100 zł wizażanki
Razem: 396,85 zł

Koszty:
255 zł hotelowanie
10 zł przejazd do Stalowej Woli 1/3 kosztów (wyjęcia szwa)
Razem: 265 zł

396,85 zł - 265 zł = 131,85 zł
Stan konta na 20 październik wynosi +131,85 zł.

Posted

To nie wiem czy sie bedzie nadawac, ten dom mi ewidentnie mlodej pinczerki szukal, bo jaki pies wazy mniej niz 5 kg?

A z ogloszen zadnego odzewu? Nikt nie pyta o Migocie?

Posted

No niestety przyszedł chyba najgorszy czas na adopcje :(
Cisza totalna, nikt nie dzwoni, nikt nie pisze o żadne psiaki :(

A Migotka robi postępy, od kilku dni nie ma koopy na tarasie, siku jeszcze się zdarza.

Posted

halcia napisał(a):
A ważyłas?:diabloti:

Ważyłam :p Migotka waży 9 kg.
CV nie wysyłałam, jutro postaram sie zrobić ładne sylwetkowe fotki i wyślę.

Migotka już nie koopka na tarasie :multi::multi::multi: kałużka zdarza się sporadycznie. Także jest coraz lepiej :)

Posted

Zgłosił się zainteresowany domek Migotką, tylko jest kłopot, bo tam musiała być ok. 8 godzin sama. Chodzi o czystość... Nie zagwarantujemy, że Migotka będzie wytrzymywać :( Raczej prawdopodobne jest, że będzie siusiać... Ona musi często wychodzić na spacerki. Choć możliwe, że z czasem się nauczy.