kaskadaffik Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 No no panienko nieładnie, nie wiesz, że to tylko w Twoim interesie nie załatwiać się .... Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 ciekawe, czy w jakby była w domu to też by był nie tak z czystością... Murko - niestety wieści o mroźnej zimie nie są tylko i wyłącznie u nas rozpowszechnione. Słyszałam te opinie i w Szwecji i w Niemczech. I nawet jest to w miarę logicznie wytłumaczone naukowo. Golfsztrom płynie dużo wolniej niż powinien (prawdopodobnie, przez wyciek ropy w zatoce meksykańskiej). Migotko ucz się więc szybciutko, żebyś doopkę mogła grzać w domowych pieleszach a najlepiej w domku stałym ;) Quote
kaskadaffik Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Migotko ładnie się zachowuj prawie ratlerku :) Quote
halcia Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Pozdrawiam panno Migotko!Pewnie juz spisz... Quote
Murka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Kiepawo niestety :( Wychodzi na spacerki wraz z Kundzią 4 razy dziennie a załatwia się niewiele mniej na tarasie niż wcześniej :( Będzie z nią problem, bo ona się przecież do zamieszkania w ogrodzie w budce nie nadaje :( Quote
Ulka18 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Kiedy ona sie nauczy tej czystosci ? Troche dlugo jej schodzi. Quote
Ra_dunia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 A może jakby była w samym domu to byłoby lepiej? Migotko - zrozum, że jesteś kanapowcem a nie syberianem :) dwór i mróz nie są dla ciebie najbardziej odpowiednie... Quote
Murka Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Migotka była na początku w domu, w łazience, ale było to bardzo uciążliwe... Nie wyrabialiśmy z częstotliwością jej sprawunków, a najgorsze było to, że nie chciała w ogóle załatwiać się na ogrodzie. Teraz i tak jest poprawa, bo się trochę załatwia. Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć, ale od kilku dni wpadki są znikome. Tylko Migotkę na każdy spacerek trzeba wyciągać, bo się pannicy nie chce :mad: Ona teraz się troche zmieniła, tak mi się wydaje, że przytyła (ma spory apetyt). Próbowałam jej zrobić ładne sylwetkowe zdjęcia w ogrodzie, bo naprawdę ładnie się prezentuje, uszka i ogonek postawione, ale jak tylko widziała, że skupiam na niej uwagę, to pędziła do mnie... Albo kuliła uszka (a takie ładne stójki ma!). I nic mi się nie udało fajnego złapać... Czas na rozliczenie: Stan konta na 20 wrzesień wynosił +14 zł Wpłaty: 30 zł eloise 20 zł grzenka 50 zł Ra_dunia 50 zł Reno2001 132,85 zł pozostałość po Aprilce 100 zł wizażanki Razem: 396,85 zł Koszty: 255 zł hotelowanie 10 zł przejazd do Stalowej Woli 1/3 kosztów (wyjęcia szwa) Razem: 265 zł 396,85 zł - 265 zł = 131,85 zł Stan konta na 20 październik wynosi +131,85 zł. Quote
Ra_dunia Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Kruszynka mała. Gdyby nie te problemy z czystością nie powinno być kłopotu ze znalezieniem dla niej domku... Quote
Ulka18 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 W dziale szukam psa, jest watek poszukiwania malej mlodej suni do 5 kg. Czy Migotka wazy wiecej ? Quote
halcia Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ja oceniam na 8 kg.,ale moge sie mylić.Taka malutkaMurka zwazy bez problemu.Na wage z psina,potem bez i odliczyc.Byle szybko,bo jak co mozna sunie zgłosic. Quote
Murka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Migotka na pewno ma więcej niż 6 kg, na oko ok. 8 kg, nawet o tym gdzieś na początku pisałam. Halcia, nie bij, zważę ;) Quote
Ulka18 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 To nie wiem czy sie bedzie nadawac, ten dom mi ewidentnie mlodej pinczerki szukal, bo jaki pies wazy mniej niz 5 kg? A z ogloszen zadnego odzewu? Nikt nie pyta o Migocie? Quote
Ra_dunia Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Ostatnio jakoś w ogóle znowu zastój w adopcjach :( Quote
Murka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 No niestety przyszedł chyba najgorszy czas na adopcje :( Cisza totalna, nikt nie dzwoni, nikt nie pisze o żadne psiaki :( A Migotka robi postępy, od kilku dni nie ma koopy na tarasie, siku jeszcze się zdarza. Quote
Ulka18 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Murko, prosze o przeslanie CV Migotki na maila. Bo chyba wczesniej nie wysylalas? Sprawdze jeszcze. Quote
Murka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 halcia napisał(a):A ważyłas?:diabloti: Ważyłam :p Migotka waży 9 kg. CV nie wysyłałam, jutro postaram sie zrobić ładne sylwetkowe fotki i wyślę. Migotka już nie koopka na tarasie :multi::multi::multi: kałużka zdarza się sporadycznie. Także jest coraz lepiej :) Quote
Ulka18 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Migocia ma ladne zdjecia np. te z Hania :iloveyou: Na pewno CV znajdzie chetnych, nie wierze, zeby taka mala suczka sie nie spodobala. Quote
Ra_dunia Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Migotka poczuła, że się zima zbliża i stwierdziła, że jednak lepiej ją w domku spędzić ;) Quote
Murka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Zgłosił się zainteresowany domek Migotką, tylko jest kłopot, bo tam musiała być ok. 8 godzin sama. Chodzi o czystość... Nie zagwarantujemy, że Migotka będzie wytrzymywać :( Raczej prawdopodobne jest, że będzie siusiać... Ona musi często wychodzić na spacerki. Choć możliwe, że z czasem się nauczy. Quote
eloise Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 mając w pamięci różne "adopcje" jestem na nie :( domek nas teraz zapewni, że to nie problem, i ze sobie poradzi a potem Migotka do nas wróci... Quote
Recommended Posts