Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak do końca z czystością super nie jest, bo zdarza się jej nabrudzić, teraz po sterylce nie na każdym spacerze się załatwia, ale ważne, że w ogóle się załatwia na trawce, to już tylko kwestia czasu jak załapie całkowicie.

Posted

Migotka teraz załatwia się i na spacerach, i na tarasie. Po prostu jak się jej chce, to robi, nie trzyma do spaceru :-( Często też załatwia się zaraz po spacerze. Mam nadzieję, że to się unormuje zanim przyjdą prawdziwe chłody, bo wolałabym, żeby spędzała je w domu...

Lepiej jest z zachowaniem wobec psów i ogólnie na spacerach, rzadko kiedy ogonek jest podwinięty. Ale panikara z tej Migotki jednak jest, wystarczy gwałtowny ruch, gwałtowny dźwięk, a ona już wieje :shake:

Skończyła już antybiotyk, ale jeszcze nie zdejmuję jej kołnierza, bo ranka się trochę śliwi. Na szczęście szwy trzymają więc powinno sie zagoić, tylko pewnie dłużej to potrwa. Przemywam i smaruję maścią.

Posted

Dobrze, ze juz po sterylce, jak sobie pomysle, ze miala szczeniaki w schronisku, to mi do teraz slabo. Mogla byc juz wczesniej w hoteliku, wtedy jednak Manka umarlaby sama :-( Takze pewnie tak musialo byc.

Migotko, ty sie dziewczyno nie obijaj, tylko ucz pilnie czystosci !

Posted

Zdjęłam już kołnierz Migotce, bo ranka się już zagoiła.
Porobiłam przy tej okazji trochę fotek, poniżej kilka, resztę wstawię wieczorem.
Przez przypadek przypomniałam sobie, że w aparacie mam takie fajne ramki do fotek i troche się tym pobawiłam :evil_lol:
Migotka najpewniej czuje się na fotelu/kanapie/łóżku ;) byle być gdzieś wyżej ;) od razu się wylozowuje. Do dzieci i kotów jak widać super. Trochę się boi gwałtownych ruchów Hani, ale bardzo szybko się przyzwyczaja (a ja upominam Hanię, żeby uważała, bo Migotka się boi). Poza tym jest naprawdę bardzo cierpliwa wobec dzieci i dzielnie znosi takie zabiegi jak np. otulanie kocykiem :lol:

Posted

Jakie kochane te zdjecia :iloveyou: Super sie nadaja do wystawiania aukcji. Moze tym razem ktos sie odezwie, poprzednio byl obserwator na aukcji.

PS> Podziwiam Szermana za cierpliwosc, moj Rysiek juz by dawno uciekl.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jakie kochane te zdjecia :iloveyou: Super sie nadaja do wystawiania aukcji. Moze tym razem ktos sie odezwie, poprzednio byl obserwator na aukcji.

PS> Podziwiam Szermana za cierpliwosc, moj Rysiek juz by dawno uciekl.

O, Aga też ma Rysia:)

Posted

A Szermana Hania bardzo delikatnie tuli, głaska, całuje nawet. Czasami ciut mniej delikatnie bada jako lekarz ;) i jest bardzo zdegustowana, że kotek odchodzi i nie chce pokazać oczka do zbadania :lol: No i oczywiście przykrywa go kocykiem, ściereczkami, czasem się mu jakąś zabawką oberwie. A on absolutnie się Hani nie boi, przychodzi do niej zawsze, ociera się, często się przy niej kładzie. Jak mu nie pasuje to odchodzi. Czasem też zdarza się, że Szerman też się chce pobawić i Hani się oberwie pazurkiem ;) Także jest sprawiedliwość.

A Migotka dzisiaj już biegała bez smyczy i super brykała z Kawą :loveu:
A potem sama wbiegła do domku :multi: