Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Te zdjęcia to na razie takie sobie. Jest szansa, że na przyszłą sobotę zjedzie do nas znów muzzy to by się Migotka załapała na fachową sesyjke :cool3:

Przenieśliśmy ją na taras (zamieniliśmy z Kawą), bo strasznie sikała w łazience i podciekało pod wszystko... Koopki to pół biedy, bo się zbierze. Jak się dziewczynka wyrobi z czystością to wróci do domku. Na razie ma ciepłą budkę i gruby miśkowaty kocyk w środku.
Przyzwyczai się dodatkowo do wszystkich dżwięków i widoku innych psów i ludzi.

Jest trochę lepiej, bo biega już po całym ogrodzie. Ale od jutra wychodzi znów na smyczy, bo dzisiaj wieczorem ledwo ją udało mi się złapać i sprowadzić do domu. Sama nie chce jeszcze wchodzić, a złapanie jej graniczy z cudem (wczoraj i dziś rano też miałam problem), to sprinterka, szybka i zwinna jak charcik. Cieszy się jak szczeniaczek, podskakuje, przyklęka na przednich łapkach, ogonkiem macha, ale jak się chce podejść to noga. Chyba taką zabawę sobie znalazła lub tak się jej spodobało na ogrodzie, że nie ma ochoty wracać...

Z czystośćią nadal kiepsko, ale wierzę, że podpatrzy inne psiaki domowe, z którymi wychodzi i nauczy się. Łatuś ok. pół roku nam regularnie brudził w domu, a teraz jest czyścioch jak ta lala.

O, allegro ze zniżką?? To ja wystawiam drugą aukcję z Jarą i Maksia!

Migotka jest sporo większa od kota, tak na moje oko to ma minimum 8 kg ;)

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Allegro dzisiaj do 24 ze znizka, niestety wyroznienie nie obejmuje znizki, ale mozna zawsze wiecej psiakow wystawic.

Migotka na pewno zalapie o co chodzi, ona dlugo byla w schronisku, zawsze taka strachliwa, trzesaca sie biedusia.

Posted

Ogólnie jest lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o psy, już nawet macha do nich ogonkiem i próbuje nieśmiało zaczepiać do zabawy ;) Ale tych np., ktore są za bramą na drugim wybiegu to już się boi, choć nawet na nią nie szczekają. Ona musi się do wszystkiego przyzwyczaić.
Nie jest już taka straszną panikarą i na spacerach już tak nie obraca główki dookoła, dużo węszy i oczywiście co chwilę podbiega do człowieka i domaga się uwagi oraz głasków ;)
Po schodach już też sama zasuwa na smyczy.
Tylko z załatwianiem się najgorzej, bez znaczenia ile trwa spacer, to ona załatwia się kilka minut po przyjściu z niego... :roll:

Posted

Moze Migotka nigdy nie byla uczona czystosci, moze mieszkala gdzies przy budzie czy w kojcu. Bedzie ciezko, pewnie tak jak z Kunegunda :roll: Na to pomoga tylko regularne spacery, gdy w koncu zalapie o co chodzi, bedzie z gorki.

Posted

Tylko ona potrafi całą noc przetrzymać, rano wyjść na spacer i załatwia się dopiero po powrocie... dosłownie kilka minut po powrocie :roll: Myślę, że to wciąż stres ją trzyma i musi w niej się coś przełamać, aby nie bała się załatwiać na przestrzeni.

Posted

Migotka już po zabiegu, wszystko ok.
Beatka tym razem policzyła 150 zł, nie wiem czy to roztargnienie (mówiłam jej umawiając się na zabieg, że to suczka mielecka, ale ona jest bardzo zabiegana) czy przerwa w ulgach... nie bardzo wypada mi dopytywać :oops:
W każdym razie jest szansa na domek, Beatka ma pokazać zdjęcia Migotki jednej pani :cool3:

Posted

PW już powysyłane :)

Z Migotką wszystko ok, bałam się jak będzie tolerować kołnierz, ale świetnie sobie radzi. No i nadal załatwia się na spacerkach ;)