lilacly Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 (edited) nieaktualne Edited January 25, 2014 by lilacly Quote
lilacly Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ;) w tej książce są opisane najczęstsze problemy behawioralne u psów - każdy rozdział jest omówieniem konkretnego przypadku (opis pacjenta, okoliczności poznania go, zastosowana terapia behawioralna, nie pamiętam czy o wspomaganiu lekami coś było, przytoczone trudności, które zaistniały w trakcie terapie, nawiązywanie do podobnych przypadków) - po każdym rozdziale krótkie podsumowanie. Rozdziały pogrupowane są w części o agresji (m.in. dominacyjna, terytorialna, na tle padaczkowym), lęku (separacyjnym, agresja lękowa, lęki starcze, coś o burzy) i natręctwach (wylizywaniu, posikiwaniu w domu) Czytałam ją jakiś czas temu, więc takich na świeżo przemyśleń o niej jakiś głębokich nie mam - pamiętam, że podobał mi się sposób przedstawiania sposobu postępowania i że najciekawszy był dla mnie rozdział o lękach starczych, bo wcześniej o nich mało co wiedziałam. (na PW już jedna osoba wcześniej się zgłosiła - więc jeśli będzie chętna to będzie miała pierwszeństwo ;) ) Quote
majku33krakow Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='lilacly'];) w tej książce są opisane najczęstsze problemy behawioralne u psów - każdy rozdział jest omówieniem konkretnego przypadku (opis pacjenta, okoliczności poznania go, zastosowana terapia behawioralna, nie pamiętam czy o wspomaganiu lekami coś było, przytoczone trudności, które zaistniały w trakcie terapie, nawiązywanie do podobnych przypadków) - po każdym rozdziale krótkie podsumowanie. Rozdziały pogrupowane są w części o agresji (m.in. dominacyjna, terytorialna, na tle padaczkowym), lęku (separacyjnym, agresja lękowa, lęki starcze, coś o burzy) i natręctwach (wylizywaniu, posikiwaniu w domu) Czytałam ją jakiś czas temu, więc takich na świeżo przemyśleń o niej jakiś głębokich nie mam - pamiętam, że podobał mi się sposób przedstawiania sposobu postępowania i że najciekawszy był dla mnie rozdział o lękach starczych, bo wcześniej o nich mało co wiedziałam. (na PW już jedna osoba wcześniej się zgłosiła - więc jeśli będzie chętna to będzie miała pierwszeństwo ;) ) oki dobrze,musi byc ciekawa ksiazka Quote
sugarfree Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Mój pierwszy post :) Bardzo zależy mi na tej książce, czy ktoś jeszcze może chciałby się jej pozbyć? Quote
Kirinna Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 sugarfree napisał(a):Mój pierwszy post :) Bardzo zależy mi na tej książce, czy ktoś jeszcze może chciałby się jej pozbyć? szczerze wątpie, bardzo duuuuuuużo osób szuka tej książki, na allegro co jakiś czas ktoś wystawia- za każdym razem osiąga cene tak w granicach 100zł:) Quote
sugarfree Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Ohoo :) Dziękuję za odpowiedź, masakra, ciekawa jestem tym bardziej dlaczego Galaktyka nie chce jej wznowić? Quote
Kirinna Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 sugarfree napisał(a):Ohoo :) Dziękuję za odpowiedź, masakra, ciekawa jestem tym bardziej dlaczego Galaktyka nie chce jej wznowić? nie mam pojęcia, pisałąm do nich czy wznowią ale odpowiedzieli ze nie planują nakładu, w przyszłym tygodniu wybieram się do nich po książki wiec spróbuje się dowiedzieć:) Quote
ghana_86 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Jeśli ktoś jest zainteresowany tą książką, posiadam jeden nowy egzemplarz :multi:. Staram się właśnie wyłapywać te tytuły, których nigdzie już nie można dostać, więc zachęcam do częstego odwiedzania :) Więcej na stronie Quote
lilacly Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 (edited) nieaktualne - sprzedana Edited January 25, 2014 by lilacly Quote
BestChan97 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 A może ktoś zrobi odpłatnie kopie dla mnie? Quote
martynka_wspaniala Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Ja też jestem zainteresowana, bardzo chętnie kupię tę książkę. Jeśli komuś już nie jest potrzebna to proszę o informację :) Quote
ecoalban2056 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Mnie również interesuje ta książka. Quote
Recommended Posts