Madzia_19 Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 [quote name='Cerber'] jej jaki slodziutki on jest jak ja kochamm starsznie goldeny...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: normalnie rozplywam sie w ustach...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: jej juz sie swojego doczekac nie moge, on jest wspanialy naprawde... :*:*:* Lucky dziękuje za komplementy :p Goldeny są słodkie, ale mają też swoje wady niestety... A kiedy będziesz mieć swojego goldiego? :) Quote
Cerber Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Madzia_19 napisał(a):Lucky dziękuje za komplementy :p Goldeny są słodkie, ale mają też swoje wady niestety... A kiedy będziesz mieć swojego goldiego? :) jakie wady??? ja wiem tylko, ze potrafią być agresywne w stosunku to innego dużego psa, poznałam kilka takich goldenów :( ale poza tym to co?????? wiesz to zależy - jak sie dostane na studia, skoncze pedagiogike i zaczne licencjat z dogoterapi to wtedy na 1000% będę miała goldena, a jeslinie dostane sie na studia w tym roku i pojde na nie pozniej to bede miala pozniej psa :(n ale damy rade, ja w to wierze.. :) Quote
Marta_Ares Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 boshe ale on sliczny:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: A ten sznur mietowy calkiem fajna sprawa zamwialas przez neta??? ja bym chciala cos takiego tylko w mniejszej wersji:evil_lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Z jaką gracją on tą linę obrygza, śliczny goldenek, śliczny :loveu: Dobrze, że żyrafka cała i zdrowa :cool3: Quote
olekg89 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Lubię jasne goldeny choc ogólnie to nie rasa dla mnie :) Hmm ciekawe czy moje wiesniaki ogryzałyby tak sznur miętowy , bawią sie tylko zwykłym bez zapachowym :) Quote
Madzia_19 Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Cerber napisał(a):jakie wady??? ja wiem tylko, ze potrafią być agresywne w stosunku to innego dużego psa, poznałam kilka takich goldenów :( ale poza tym to co?????? Co do agresywności to Lucky jest typem strachliwym. Jak jest jakaś grubsza akcja to pierwszy ucieka :eviltong: Jak latem rzucił się na nas owczarek niemiecki to Lucky skrył się za moje nogi i to ja musiałam go bronić... Każda rasa, każdy pis ma swoje wady, lepiej je poznać przed kupnem danej rasy, bo nie warto kupować psa tylko ze względu na wygląd. Przede wszystkim goldeny to rasa bardzo popularna w Polsce, co nie wpływa na nią dobrze. Najważniejsze jest wybrać dobrą hodowlę, z luckt przebadanymi psami, ale jak widziałam to już zrobiłaś ;) Należy pamiętać, że goldeny są psami bardzo aktywnymi, nie są to typowe kanapowce, należy poświęcić im wiele czasu i uwagi. Przede wszystkim codzienne bieganie i ćwiczenia. Błędem jest myślenie, że goldeny są inteligentne same w sobie i nie należy z nimi pracować. Prawdą jest, że szybko się uczą, ale trzeba z nimi pracować. Co zresztą sprawia dużo przyjemności, bo komendy łapią bardzo szybko. Większość goldenów uwielbia wodę, a w tym błoto, co oznacza po każdym spacerze w deszczowy dzień czyszczenie ich dość długiego włosa. No i to okropne śmieciarze. Uwielbiają wszystkie śmierdzące rzeczy, jakie znajdą na spacerach, co potem kończy się wizytą u weterynarza. Golden to duży pies, więc trzeba liczyć sporą ilość pieniędzy na jedzenie, zabawki, weterynarza... Zalet jest oczywiście o wieeeele więcej, ale e chyba już znasz :) Jeśli jesteś już zdecydowana i świadoma to świetnie :) Bo pomimo wszystkich swoich wad goldeny to najwaspanialsze psy na świecie i nie zamieniłabym go na żadnego innego ;) Quote
Madzia_19 Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 [quote name='Marta_Ares'] boshe ale on sliczny:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: A ten sznur mietowy calkiem fajna sprawa zamwialas przez neta??? ja bym chciala cos takiego tylko w mniejszej wersji:evil_lol: Zamawiam wszystkie rzeczy na www.animalia.pl Mniejsze sznurki też były :) Naprawdę polecam, bo Lucky jest bardzo zadowolony ;) Quote
Madzia_19 Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 olekg18 napisał(a):Lubię jasne goldeny choc ogólnie to nie rasa dla mnie :) Hmm ciekawe czy moje wiesniaki ogryzałyby tak sznur miętowy , bawią sie tylko zwykłym bez zapachowym :) Ja osobiście nie widzę różnicy, bo zapach nie jest intensywny. Na opakowaniu jest napisane, że pomaga czyścić zęby. :) pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Z jaką gracją on tą linę obrygza, śliczny goldenek, śliczny :loveu: Dobrze, że żyrafka cała i zdrowa :cool3: ach śliczny, ale równie niegrzeczny ;) potem robi tylko słodkie oczka na przeprosiny ;) Quote
aga =] Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Madzia_19 napisał(a):Jak jest jakaś grubsza akcja to pierwszy ucieka :eviltong: Jak latem rzucił się na nas owczarek niemiecki to Lucky skrył się za moje nogi i to ja musiałam go bronić... oj Lucky :lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Madzia_19 napisał(a):Ja osobiście nie widzę różnicy, bo zapach nie jest intensywny. Na opakowaniu jest napisane, że pomaga czyścić zęby. :) A próbowałaś osobiście czy to faktycznie jak mięta smakuje? :cool3: Bo się zastanawiam, czy mój psiak by wziął coś miętowego do mordy :roll: Quote
Dobcia Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Cześć Madziu! Lucky prześliczny:loveu: Z jakim spokojem gryzie sznurek:loveu: Negro jak dostanie swój, to goni z nim po pokoju, a czasem jak mu sznurek z pyszczka wypadnie, to można nim nieżle oberwać:evil_lol: Quote
Madzia_19 Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 'aga = napisał(a):;2580177']oj Lucky :lol: W końcu to pies obronny, trzeba o bronić :p [quote name='pinczerka_i_Gizmo']A próbowałaś osobiście czy to faktycznie jak mięta smakuje? :cool3: Bo się zastanawiam, czy mój psiak by wziął coś miętowego do mordy :roll: Nie smakowałam osobićie, ale Lucky chętnie go gryzie. Zapach nie jest zbyt intensywny. Quote
Madzia_19 Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Dobcia napisał(a):Cześć Madziu! Lucky prześliczny:loveu: Z jakim spokojem gryzie sznurek:loveu: Negro jak dostanie swój, to goni z nim po pokoju, a czasem jak mu sznurek z pyszczka wypadnie, to można nim nieżle oberwać:evil_lol: lucky to tak biegał z żyrafką, ale to mięciutka maskotka, więc szkody nie było :p Quote
haska_12 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Ja się dopominam nowych fotek mojego ulubieńca :loveu: Quote
Madzia_19 Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 haska_12 napisał(a):Ja się dopominam nowych fotek mojego ulubieńca :loveu: porobię fotki, ajk wrócę do Świecia, więc w piątek i wtedy na pewno wrzucędo galerii :p Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Oj to już się nie mogę doczekać ;) Jakieś spacerkowe fotki chcemy! :multi: Quote
Madzia_19 Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 bardzo chętnie, ale wszystko zależy od pogody :p Quote
haska_12 Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Juhu! Niedługo beda fotki :cool3: Już się doczekać nie mogę :multi: Quote
Anecioreczek Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Czxekamy na Fotki mordercy żyraf^^ :lol: Quote
haska_12 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Wciąż oczekujemy fotek biszkopta :cool3: ... Quote
Anecioreczek Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 cisza?:( halo halo..co sie stało?:( Quote
Madzia_19 Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 jesteśmy :p dzisiaj porobię Lucky'emu fotki :) Nawet Luckuś dostał czapeczkę Mikołaja :p Quote
gogunia Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Będą nowe fotki:multi: :multi: :multi: Quote
haska_12 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Czapke? Zrób mu w tym zdjęcie :loveu: Czekamy !! :multi: Quote
Recommended Posts