Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nataszka nie żyje!!!!!!!!!!!!:-(
TO JEST NATASZKA MIAŁA OKOŁO 2 LAT NIESTETY W JEJ KRÓTKIM ŻYCIU PRZEŻYŁA STRASZNĄ TRAGEDIĘ POTRĄCIŁ JĄ POCIĄG, TEN STRASZNY WYPADEK SKUTKOWAŁ TYM, ŻE MAŁA JEŹDZI NA WÓZKU.
NIE ZNALEZIONO JEJ DOMU NA KTÓRY CZEKAŁA Z UTĘSKNIENIEM W SCHRONISKU W LUBLINIE

[FONT=Arial][/FONT]

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem jeszcze raz u Nataszy -taka młoda śliczna sunia i bez domku- wypadek-cud że żyje-
czy wózek ma być wyrokiem na schroniskowe życie. O NIE! Ona też pragnie być kochana mieć swoją rodzinę i dom gdzie będzie dobrze traktowana, będzie miała poświęconą uwagę jak członek rodziny.
Czy sunia na wózku nie możebyć kochana? Czy naprawdę na to nie zasługuję?
Jest normalnym psiakiem jak każdy inny- możebyć wiernym towarzyszem spacerów...
Tylko czy Ktoś da Jej szansę na normalne życie u boku kochającej rodziny- trzeba robić wszystko by tak się stało.
Nie skazujmy Jej na życie w schronie tylko dlatego że porusza się na wózku.

Posted

Słuchajcie potrzeba rozpropagować temat i znaleźć tej piękności domek. Pomóżcie bardzo was proszę!!!!!!!!! im więcej istot się dowie to większa będzie szansa-bo dojdzie do tego że ją uśpią.
Pomóżcie.

Posted

Informacje ze strony schroniska:

Natasza

• Rasa: mieszaniec
  • Wielkość: mały
  • Opis:
    kod:K1501. Dnia 06.02.09 otrzymaliśmy nietypowe zgłoszenie o wypadku, w którym ucierpiał pies. Rzecz miała miejsce na torach kolejowych, a nie na ulicy jak zazwyczaj. Nasi pracownicy mieli utrudniony dojazd do miejsca wypadku, więc zatrzymali się przy budce dróżnika i poprosili o dokładne namiary na poturbowanego psa. Poszukiwania trwały ponad 2 godziny, nasz pracownik nie dawał za wygraną i opłaciło się. Dojrzał w krzakach jasne futerko, to była Natasza. Pociąg przejechał jej po tylnych łapach i resztkami sił przeczołgała się w krzaki, co utrudniło nam poszukiwania, ale może uratowało jej życie. Po przewiezieniu do schroniska pomocy udzielili jej weterynarze. Natasza czuje się już dobrze, a jedyną pamiątką tego dnia jest niedowład tylnych kończyn. Jest ona niesamowitą suczką, która uwielbia się przytulać, a dzięki zbiórce pieniędzy może również chodzić na spacery przy pomocy wózka inwalidzkiego. Mamy nadzieję, że ktoś przygarnie Nataszę, która jest jeszcze bardzo młoda, bo ma zaledwie 2 latka. Dodano: 11/12/2009r.

I schroniskowe zdjęcie:

Posted

Wiesz co boog, jej trzeba zrobić dobre ogłoszenia. No i koniecznie zdobyć jakieś aktualne zdjęcia małej - nie wiem, czy strona schroniska w Lublinie jest aktualizowana, kiedy ją ostatnio widziałaś, tzn. Nataszkę ?

Posted

Ależ ją nieszczęście dotknęło, nie dość, że bezdomna to jeszcze ofiara pociągu:-(
Ale jacy dobrze ludzie w tym schronisku, że pozowlili jej żyć...
Dziewczynka jest cudna

Posted

Asior, sunia jest śliczna, ale o ile wiem wspólpraca ze schroniskiem w Lublinie jest raczej żadna i nie ma co liczyć na zdjęcia.

Posted

Ja też z Lublina a pewnych rzeczy nie przeskoczę ... ktoś, kto tam jest w dobrych układach z dyrektorką. Plastelina może ?

Posted

E-S napisał(a):
Ja też z Lublina a pewnych rzeczy nie przeskoczę ... ktoś, kto tam jest w dobrych układach z dyrektorką. Plastelina może ?

właśnie Temida ma dobre układy z tego o wiem.. czekaj już do niej pisze...

Posted

Znam tylko byłe wolontariuszki, aktualnych nie, więc nie wiem. Dlatego piszę, że potrzebna osoba, która nie jest w konflikcie z władzami schroniska.

Posted

Przydałyby sie konkrety. Tzn, czy niedowład łapek oznacza lekki niedowład, czy całkowite porażenie. Jak sunia się załatwia, czy kontroluje wydalanie. Jakie sa rokowanie, ew rehabilitacja? (z doswiadczenia wiem, że często dobrze prowdzona rehabiliracja stawia na nogi ciężkie przypadki, a zaniechanie moze poskutkować tym, ze zaprzepasci sie szansę)....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Przydałyby sie konkrety. Tzn, czy niedowład łapek oznacza lekki niedowład, czy całkowite porażenie. Jak sunia się załatwia, czy kontroluje wydalanie. Jakie sa rokowanie, ew rehabilitacja? (z doswiadczenia wiem, że często dobrze prowdzona rehabiliracja stawia na nogi ciężkie przypadki, a zaniechanie moze poskutkować tym, ze zaprzepasci sie szansę)....

bo tu taki piesek w pieluszkach jest dowodem,sam ogladałem film,smiga jak błyskawica.

Posted

majku33krakow napisał(a):
bo tu taki piesek w pieluszkach jest dowodem,sam ogladałem film,smiga jak błyskawica.

Loluś, nie ? na przykład.
Ale o Nataszy się niczego nie dowiemy, jeśli ktoś zaprzyjaźniony ze schroniskiem nie zrobi wywiadu i nowych zdjęć. Jak już pisałam - ja kogoś takiego nie znam.

Posted

E-S napisał(a):
Loluś, nie ? na przykład.
Ale o Nataszy się niczego nie dowiemy, jeśli ktoś zaprzyjaźniony ze schroniskiem nie zrobi wywiadu i nowych zdjęć. Jak już pisałam - ja kogoś takiego nie znam.

Kurde, prawda jest taka, ze czas działa na niekorzyść.
Z moich zwierzaków np Paddy czy Maja zaczęły chodzic, bo od razu wdrozono leczenie, ale juz np Itek przez zaniedbanie stracił łapke, a Sprinter i Dusia ['] wogóle pozostały niepełnosprawne, chociaż byc może szansa była...

....wogóle czy psina szuka tylko DS, czy DT także?