Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Frisbeemaniaków i pozostałych sympatyków latających czworonogów!

Zapraszam do zgłaszania się do udziału w wielkim święcie Dog Frisbee we Wrocławiu 15/16 lipca! To pierwsze międzynarodowe zawody dogfrisbee w Polsce!
www.discbusters.com/WROCLAW2006.html
Oprócz Open Frisbe i Young Dog Frisbee, utworzyliśmy tez kategorię Starters Frisbee, wszystkie trzy wchodza do punktacji Dog Chow Disc Cup - to wszystko wg regulaminu USDDN w niedzielę 16 lipca.
W sobotę 15 lipca będzie też Long Distance w dobrze znanej wersji The Quadruped - IV już edycja.
Również w sobotę Time Trial (SkyHoundz) - w konwencji trójstopniowej eliminacji.

Posted

A co to ma być Starters Frisbee - to coś dla tych co zaczynają, czy źle myśle? Bo ja z moim psiakiem dopiero zaczynam, frisbee mamy od miesiąca i nie wiem czy na zawody zdołamy już się przygotować do jakiejś konkurencji na tyle, żebyśmy mogli się na zawodach pokazać:roll:

Posted

Starters jest właśnie dla początkujących. Przez miesiąc trudno przygotować program freestyle, choć oczywiście cuda się zdarzają:-)
Jeśli potrafisz rzucać pewnie frisbee na 20 metrów, a Twój pies sprawnie aportuje talerzyk, polecam Time Trial, to najlepsze na początek, a i zabawa jest przednia! tutaj znajdziesz zasady rozgrywania http://www.discbusters.com/tt.html

Posted

Anka, idziecie??:razz: Jak na moj gust to Wy sie nadajecie, z tym Twoim nieregulaminowym we wszystkie strony goldenem:eviltong:
Jak zwykle nam nie pasuje, bo 10-23 lipca jestesmy nad morzem:shake: A juz nawet musze Wam sie przyznac, ze myslalam nad wzieciem udzialu:oops: Zostaje nam jeszcze Warszawa wrzesniowa, o ile nie ebdzie wtedy trwal jeszcze nasz obozik...
Ale to moze lepiej, jest szansa, zo do wrzesnia na kilku treningach sie pojawimy, i mam tez nadzieje Darku, ze troche nas skomentujesz i pomozesz cos ulozyc:lol:

Posted

No to fajnie... z tym rzucaniem na 20 metrow to nei wiem... najpierw musiała bmy sobie kupić nowe talerze, bo moje stare to już sitka:roll:, trzeba będzie rodziców na Jawz'y czy jakieś takie namówić:razz: Za to myśle, że już szybciej przygotuje bydlęcie do freestyle niż na jakieś 20 metrów - mój pies jest specjalny:lol:

...tylko mam jedno - ale:shake: nie pomyślałam, że bardzo prawdopodobnie nie będzie mnie cały lipiec z pieskiem:-(:-(:-(:-(:-( ...moge mieć tylko cichą nadzieje na to, że uda się być na zawodach, ale nie wiem jak to będzie...

...no, ale to na pewno nie ostatnie zawody:lol:... jeszcze się kiedyś gdzieś pokażemy... a na razie pora doczłapać się do jakiegos klubu na treningi z bardziej doświadczonymi:cool1:

Posted

zakla napisał(a):
Anka, idziecie??:razz: Jak na moj gust to Wy sie nadajecie, z tym Twoim nieregulaminowym we wszystkie strony goldenem:eviltong:
Jak zwykle nam nie pasuje, bo 10-23 lipca jestesmy nad morzem:shake:

No my właśnie możliwe, że nie bedziemy przez wyjazd z małym:-(:-(:-(:-(

Swoją drogą pięknie ujełaś mojego psa:razz::razz::razz:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
a na razie pora doczłapać się do jakiegos klubu na treningi z bardziej doświadczonymi:cool1:

we Wrocławiu masz co najmniej 2 miejsca, w których ćwiczy się dogfrisbee - WOOF i Agility de Luks.

Posted

drado napisał(a):
we Wrocławiu masz co najmniej 2 miejsca, w których ćwiczy się dogfrisbee - WOOF i Agility de Luks.

No wiem, rozmawiałam już i z jednymi i z drugimi :lol:

...no i wybieramy się w najbliższy czwartek do WOOF'a:razz: nawet jesteśmy zaproszeni przez właścicielke mojego ideału pieska - Lasta (tak z imagu):cool1:

Posted

Darku, opowiedz cos wiecej prosze o kategorii Starters. Kto to niej moze, kto nie moze etc. Co decyduje - wiek, osiagniecia (ich brak)?

A pytam tutaj, bo pewnie kilku innym osobom tez sie przydadza te informacje.

Justyna

Posted

Justyna, gdybyśmy robili zawody wyłącznie we własnym, polskim gronie, różnicowanie poziomów nie byłoby jeszcze potrzebne. Spodziewam się jednak teamów z zagranicy i to naprawdę ze ścisłej czołówki i to oni właśnie pójda do Open.
Kategoria Starters jest dla tych (początkujących, średnio zaawansowanych), którzy chcą uniknąć bezpośredniej walki właśnie z gigantami.
Oczywiście, kategoria Open, jak sama nazwa wskazuje, jest otwarta, zatem nawet jeśli nie masz osiągnięć, możesz zaryzykować walkę z najlepszymi. (to się czasami udaje:evil_lol:)
Dzisiaj zaczynam ogłaszać imprezę w Europie, zobaczymy jaki będzie odzew. Lista i tak już zaczyna być imponująca:loveu:
http://www.discbusters.com/wroclawls.html

Posted

my napewno przyjdziemy ogladac :) i w zwiazku z tym mam pytanie,czy mozna zabrac psa niestartujacego i czy bedzie mozliwosc zakupu frisbee ( bo te nasze to juz lekki koszmar :razz: )
pozdrawiam

• 1 month later...