Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój piesek jak już wcześniej wspomniałam ciągleciągnie na smyczy do tch innych psów...Nie mam pojęcia jak temu zaradzić....I zastanawiam sie czy szkoła dla psów dorosłych może mu pomóc. Kocham swojego niufa ale teraz jestem po operacji i to jego zachowanie moze zaszkodzic mojemu zdrowiu. Prosze poradzcie cos bo nie nie weim co mam zrobic nie chce go starcić... Proszę...

Guest Mrzewinska
Posted

Agnulkaa napisał(a):
Mój piesek jak już wcześniej wspomniałam ciągleciągnie na smyczy do tch innych psów... nie chce go starcić... Proszę...

To czemu juz nie zglaszasz sie na szkolenie?

Zofia

Guest Mrzewinska
Posted

Pies sam z siebie na pewno nie oduczy sie ciagnac.

Zofia

Posted

Poza tym-jesteś po operacji jak piszesz-czy tylko Ty opiekujesz sie(spacery) tym psem?Nie wydaje mi się,aby był to rozsądny pomysł-moze popros kogos(jak masz możliwośc),aby znim wychodził przez czas najblizszy.

Posted

On teraz ma z kim wychodzić ale nie bawem znow bede to musiała robić i boje sie tego wychodzenia bo bedzie mi ciezko a nie chce go oddawac .To jest mój pies i sie nim opiekuję ale on sie mnie wogole nie słucha .....sluch sie tylko jednej osoby w domu ale ta osoba nie ma az tyle czasu zeby sie nim opiekowac..Nie wiem co robic

Posted

Jeżeli teraz spędzasz czas w domu, a przynajmniej zazwyczaj ma się kilka tygodni odpoczynku po operacji, to spróbuj sama pouczyć psiaka podstawowych komend za pomocą żarełka, tylko w krótkich sesjach. A jak wydobrzejesz najlepsze byłoby szkolenie z innymi psami. Wtedy psiak nauczy się odpowiednio reagować na towarzystwo, i psy spotykane na spacerze nie będą takim problemem.

Posted

Agnulkaa napisał(a):
A szkolenie może mu pomóc??
Jeżeli nie szkolisz psa to nie wymagaj od niego że będzie wykonywał coś czego nie zna.Szkolenie,szkolenie i jeszcze raz szkolenie.:lol:

Posted

axel$ napisał(a):
Jeżeli nie szkolisz psa to nie wymagaj od niego że będzie wykonywał coś czego nie zna.Szkolenie,szkolenie i jeszcze raz szkolenie.:lol:

no niestety bez szkolenia niczego nie wskurasz i nie ma co oczekiwac od psa posluszenstwa, skoro nigdy tego nie byl nauczony :roll: