Agnulkaa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Mój piesek jak już wcześniej wspomniałam ciągleciągnie na smyczy do tch innych psów...Nie mam pojęcia jak temu zaradzić....I zastanawiam sie czy szkoła dla psów dorosłych może mu pomóc. Kocham swojego niufa ale teraz jestem po operacji i to jego zachowanie moze zaszkodzic mojemu zdrowiu. Prosze poradzcie cos bo nie nie weim co mam zrobic nie chce go starcić... Proszę... Quote
Guest Mrzewinska Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Agnulkaa napisał(a):Mój piesek jak już wcześniej wspomniałam ciągleciągnie na smyczy do tch innych psów... nie chce go starcić... Proszę... To czemu juz nie zglaszasz sie na szkolenie? Zofia Quote
Guest Mrzewinska Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Pies sam z siebie na pewno nie oduczy sie ciagnac. Zofia Quote
darek Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Poza tym-jesteś po operacji jak piszesz-czy tylko Ty opiekujesz sie(spacery) tym psem?Nie wydaje mi się,aby był to rozsądny pomysł-moze popros kogos(jak masz możliwośc),aby znim wychodził przez czas najblizszy. Quote
Agnulkaa Posted June 5, 2006 Author Posted June 5, 2006 On teraz ma z kim wychodzić ale nie bawem znow bede to musiała robić i boje sie tego wychodzenia bo bedzie mi ciezko a nie chce go oddawac .To jest mój pies i sie nim opiekuję ale on sie mnie wogole nie słucha .....sluch sie tylko jednej osoby w domu ale ta osoba nie ma az tyle czasu zeby sie nim opiekowac..Nie wiem co robic Quote
Fioletowa Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Jeżeli teraz spędzasz czas w domu, a przynajmniej zazwyczaj ma się kilka tygodni odpoczynku po operacji, to spróbuj sama pouczyć psiaka podstawowych komend za pomocą żarełka, tylko w krótkich sesjach. A jak wydobrzejesz najlepsze byłoby szkolenie z innymi psami. Wtedy psiak nauczy się odpowiednio reagować na towarzystwo, i psy spotykane na spacerze nie będą takim problemem. Quote
Klaudia:-) Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Spróbuj znaleźć powody dla których pies słucha się innej osoby,a Ciebie nie. Zacznij pracować z psem i uczyć go odpowiednich zachowań. Quote
axel$ Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Agnulkaa napisał(a):A szkolenie może mu pomóc??Jeżeli nie szkolisz psa to nie wymagaj od niego że będzie wykonywał coś czego nie zna.Szkolenie,szkolenie i jeszcze raz szkolenie.:lol: Quote
Ewa_17 Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 axel$ napisał(a):Jeżeli nie szkolisz psa to nie wymagaj od niego że będzie wykonywał coś czego nie zna.Szkolenie,szkolenie i jeszcze raz szkolenie.:lol: no niestety bez szkolenia niczego nie wskurasz i nie ma co oczekiwac od psa posluszenstwa, skoro nigdy tego nie byl nauczony :roll: Quote
Recommended Posts