Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Wraca łaciaty szczeniak;/
Nie wiem czy ja jestem do d...y?Czy trafiam na nieodpowiednich ludzi..Rozumię sytuacje życiowe bez wyjścia,ale taki powód...Doprosic się nie mogłam o zdjęcia opis co u psiaka,na smsy pani nie odpowiadała,nie odbierała telefonów w końcu napisałam meila to odpisała po tygodniu...
"Witam. Niko rośnie, jest zdrowy i bardzo zabawny. Bardzo w domu psoci. Ale najgorszą rzeczą jest to że potrafi się schować i sikać (kupka też), zrobić w domu. Im jest starszy tym jest gorzej. Ciągle z nim wychodzę na dwór, ale on woli oddać mocz w domu niż na dworze. Nie wiem ile to jeszcze potrwa?ale jak będzie to się przedłużało to skorzystam z 8 pkt. umowy. Pozdrawiam"
Zaznaczam tylko że psiak ma 3,5 miesiąca...

Posted

Dziś dostałam zdjęcie mmsem,bo państwo nie maja neta,ale przyjdą z Juniorem w odwiedzinki w niedzielę:)
"straszny łobuz z niego z załatwianiem różnie,ale taki szczeniak rok uczy się czasem czystości...nie oddamy go za żadne skarby"

Posted

własnie dlatego ja często zniechęcam i ciut demonizuję szczeniaka... jego zachowania itp... a teraz podkreślam, żze szczeniaki po amstaffce są psami z traumą, mogą być agresywne i wymagają właściciela doświadczonego i zrównowaonego, będą musiały być socjalizowane odpowiednio... niestety szybkie adopcje najczęściej nie zapewniają dobrej adopcji...

Posted

Ja też zniechęcam,mówię że szczeniak będzie długo się w domu załatwiał że może niszczyć...Akurat Te pieski tak szybko do adopcji nie poszły...Były ostatnimi które zostały wydane i wydawało się że to najfajniejsze domki...trudno na 7 adopcji dwa czasem muszą być niefartem...

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Rodzice nieśmiałka :)']Witamy,chcielibyśmy napisać parę informacji dla ludzi którzy,myślą racjonalnie a nie działają pod wpływem impulsu pisząc posty nie mając wiedzy,azorek-bo tak nazywa się piesek (przez ostatnie) półtora miesiąca,jest bardzo słodkim,i rozumiejącym pieskiem,jak na swój wiek potrafi sporo,chodzi na spacery jak dorosły pies,nie szarpie się na smyczy,idzie koło prowadzącej go osoby,reaguje na imię,wchodzi po schodach,nie boi się windy,ani auta,kocha dzieci,wita się z wszystkimi napotkanymi osobami,lecz nie nachalnie,potrafi spać całą noc na kocyku lub w łóżku razem z nami przespał wiele nocy i potrafił zejść z łóżka za potrzebą ;-) reaguje na komendy: Siad; chodź;nie wolno-czyli podstawy zna,potrafi sam się bawić,wieczorami uwielbia się tulić i siedzieć na kolanach,ogólnie jest bardzo pojętny, a teraz parę słów przestrogi: To nie będzie mały piesek jak zapewnia gosia-będzie średni,do łydek lub kolan,(opinia weterynarzy) na chwilę obecną nie znosi zostawać sam,ani zamkniętych drzwi,które szybko potrafi rozbroić :-) głośno wyje i ujada,ale nie zawsze,czasem potrafi zaskoczyć,wracając po 4 godzinach ład,spokój a azorek śpi,potrzebuje dużo opieki i poświęconego czasu,uważajcie na zdjęcia-sa z przed 6 tygodni,sami je robiliśmy,wtedy ważył 1.9 kg teraz ponad 3 kg ale jest jeszcze śliczniejszy i zgrabniejszy,piesek nie jest po wszystkich szczepieniach,brakuje mu ostatniego,i miał 2 z 3 podstawowych odrobaczeń, czyli jeszcze parę wizyt u weta trzeba zaliczyć,jeżeli ktoś chce konkretnych informacji lub zdjęć proszę dzwonić 501 292 388 chcemy dla niego jak najlepiej,niestety mamy ciężko chorą mamę/teściową,wymagającą dalszego leczenia i hospitalizacji i tylko dla tego oddaliśmy pieska z bólem serca osobie,która nas zapewniała że w razie czego mamy go oddać a nie porzucić,azorka oddaliśmy wraz z książeczką w której pewnie już nie widnieje jego imię;-( 3-tygodniowym zapasem karmy,ulubionymi zabawkami i nadzieją że trafi w dobre ręce.uważamy że ten opis azorka i sytuacji wiernie odda jego stan psycho-fizyczny i pomoże państwu podjąć właściwą dla niego decyzję.
" To nie będzie mały piesek jak zapewnia gosia-będzie średni,do łydek lub kolan,(opinia weterynarzy)"
Wyjechałam na kilka dni w góry i o to co za spotkanie przyjechali moi znajomi z Serżim vel Azorkiem..Zobaczcie jak to wyrósł z Niego średni pies lub do kolan...
Na jednym zdjęciu z moim Kapsiem,który sięga niewiele za kostkę:)