Gosiara Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Kciuki proszę za sprawną akcję przewozową maluszków...! Quote
scarlet Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 już jestem oczywiście moge pomóc w transporcie - tylko dajcie znac.... Quote
wiga138 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Gosia juz pojechała.... strasznie bała się o szczeniaczki. Tam są też inne psy i różnie to bywało..... Quote
wiga138 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Dostałam SMS-a od Gosi. Juz je ma ! Jadą do domu Quote
Gosiara Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Jestem ale akcja!!!W ostatnim momencie!jeden duzy kaukaz się by rzucił na maluszka;/Maluszki strasnzie płakały;/vet powiedzial ze maja pic mleczko z kaszką na mleku modyfikowanym:0I kuraka takiego jak daję.Maluszki pojadły i śpią...w budce...Mój szczeniak(10 miesięcy)mnie zadziwil jest strasznie agresywny dobrze ze maluszki sa w kojcu dalam je do pokoju na dol tam maja swiety spokoj!male pija wode,są kochane....Vet powiedzial ze trzeba je odrobaczyc,ponownie bo maja twade brzuszki...za dwa dni...ja odrobaczalam pod okiem mojego veta zawiesina Systamex 1ml na psiaczka mają 1,5 kg.teraz trzeba niby tabletka...Ma ktoś doswiadczenia w tej kwesti?I co ile godzin karmić maluszki?mam gotowanego kurczaka,kaszke mleczo ryzowa na mleku niemowlecym i chrupki royal starter Quote
wiga138 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Malagos - bardzo prosimy o pomoc :) i poradę :) Quote
malagos Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Gosiu, karm 4 razy dziennie. Woda też powinna być stale w miseczce. co do odrobaczenia- zdaj sie na weta, nie bardzo wiem, co odpowiedzieć.... Quote
Gosiara Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Wodę mają w miseczce zawieszona na kojcu ciągle:)Maluchy są wygłodzone ja je karmiłam 2 razy dziennie a One teraz jadły raz i potem 4 godziny puzniej kaszkę płynną na mleku modyfikowanym vet tak polecił...:) Quote
Gosiara Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Małgosiu a powiedz mi kochana obojętnie co w jakiej kolejności?Dokupiłam im twaróg pół tłusty...Kupić im melko dla szczeniąt i dac do miseczki? Quote
Gosiara Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Maluszki mają bardzo twarde brzuszki po jedzeniu są u mnie od 13 i ani razy kupki a 3 posiłki zjadły...:( Quote
halbina Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Zmiana wody i otoczenia, stres... nie panikuj, jeszcze Cię zakupkają... Quote
Gosiara Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Oj Halbinko jak dobrze że jesteś jesteś moim guru!Halinko kupić im mleko dla szczeniąt?Tylko siusiają i to dużo...w nocy też mam je karmić? Wiesz że mam traume z robalami...Pamiętasz co przezywałam jak umierały mi szczeniaki z zarobaczenia...więc się nie dziw że się stresuje... Quote
halbina Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Jak już piją wodę, to mleczko bym odstawiała... może własnie na noc trochę, to lepiej będzie im się spać i śnić o mamusi... brzuszki głaszcz lub delikatnie masuj... a w nocy się śpi! no chyba, że same się obudzą i będą płakać z głodu... Quote
Gosiara Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 No i mnie zakupkały z rana,kupki normalne z dodatkiem słomy;/Bez robali...Przywitały mnie radośnie pojadły kaszki:)Poszły spać jak tylko się pojawie chcą się przytulać:) wodę mają ale nie piją jej;(w nocy pod kontrola veta dałam każdemu 1/4 nospy i wymasowałam brzuszki poszły ładnie spać spały do 7 rana:) Quote
scarlet Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 ciesze się, ze cała akcją się udała - za późno przeczytałam wiadomość od ciebie :) Quote
Gosiara Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Spoko jakoś dałam radę:)Mój pies się przemógł i bawi się z maluszkami:)trochę się pomęczyły zabawą i spią a ja lece ogarnąć chate i zakupy:) Quote
Gosiara Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Kupki prawie po każdym posiłku:)Niektóre z martwymi robalami... Noc przespały od 23 do 7 rano teraz im zamoczyłam Startera w ciepłej wodzie,dam na noc pomasuję brzuszki i będą spały, śpią w kanapie psiej w kocyku dla niemowląt takie wtulone z zabaweczki:) Quote
Gosiara Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/336/5ca11ec02c9d41a6med.jpg[/IMG][/URL] ten jeden najbardziej aktywny,gdy reszta śpi On psoci:) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/336/5dd593733685bd51med.jpg[/IMG][/URL] dwa maluszki trochę nieśmiałe ale powoli się odblokowują przy Kapsie:) Na razie skąpo ze zdjęciami,czas mój w 80% poświęcam maluszkom,ale Kaps odwala za mnie 20% roboty,liżę Im brzuszki,myje dupki...:)Mój ostatni kot Kitek często odwiedza psiaczki i mruczy Im ile się da:) Quote
Gosiara Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Dwa nieśmiałe maluszki się odblokowały dzięki Kapsowi pierwsze wychodzą z kojca na jedzonko:) Jak maluszki się już wybawią wchodzą do kojca na posłanko Kaps wchodzi siada z Nimi i czeka aż zasną i każdego obwąchuje masując brzuszki,jest niesamowity!Rano dziś pobudka 6 kasza mleczno ryżowa:)Oczywiście kupalki ok,siuśki nie koniecznie na podkłady:P aż miło popatrzeć jak się bawią:) mógłby mi ktoś porobić ogłoszenia? Quote
Gosiara Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Dziewczyna i jeden chłopczyk w ds:)Cudowni ludzie:)!Jeden chłopczyk czeka na swoja pańcię,która na dniach do Niego przyjedzie:)Jeden chłopczyk został do wzięcia;) Quote
OlaLola Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 no to widzę, że sobie świetnie radzisz :) adopcje ekspresowe :) Trzymam kciuki za ostatniego maluszka. Quote
Recommended Posts