Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja tylko dodam, ze mam podobna sierote i za zadne pieniadze nie oddam!!! Prawdziwie rodzinny i opiekunczy, kocha byc przy ludziach. Nigdy nie edukowany przez nikogo pilnuje sie wszedzie mnie i juz. A ze czasami pobiegnie za ptaszyna albo za zajaczkiem lesnym? No coz, taka psia natura. Nawet z kotem zyje za pan brat.

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli chodzi o moje hektary to są ogrodzone więc nie powinien śmignąć mi nigdzie. Mam naprawde duuużo ogordzonych mniejszych ogródków i ogródeczków, więc psiak będzie miał sowje miejsce przez te najbliższe dni.Jednak najbardziej obawiam sie o życie moich kur, bażantów, kóz, królików itp. A nie chce psiakowi łamac serca i oddawac go spowrotem- i tu mam ogromny dylemat :placz: . Psiak jest uroczy, ale nie moze byc myśliwym. A czy ktos kto sie opiekuje psem w schronisku, nie wie, jak zachwouje sie ten psiak, czyprzejawia jakies zapędy mysliwego?

Posted

Myślę , że to kwestia na początek przypilnowania każdego jego kroku i zabraniania mu konkretnych rzeczy , on jak wyrwie się z boksu schroniskowego , będzie latał jak szalony , sądze ,ze na poczatek musisz z nim chodzić na smyczy i kontrolowac każdy krok , poznasz go , on Ciebie i nauczysz zasad , tego noe rusz , zostaw. Myślę ,że dla kazdego psa chodzące ptactwo jesy pokusą , ale pokusą dla większości psów są też koty , a potrafią sie wspaniale dogadywać

Posted

[LEFT]Z tego co sobie przypominam psiak mieszzkal wcześniej (przed oddaniem ) na wsi, więc sądzę ze do kur i innego ptactwa przyzwyczajony.Chyba ze na tej wsi kur nie było:)

Napisz kiedy zapadnie ostateczna decyzja, czy przyjedziesz go pooglądac i z nim wyruszysz w podróż, którą jakoś zorganizujemy - mam nadzieję?

Jeśli będą to najbliższe dni, to moze do Krakowa mialby go kto zawieźc.
[/LEFT]

Posted

Bardzo, bardzo mnie cieszy, ze piesek mieszkła na wsi, to mnie uspokiło. :multi: . Jeśli ma kto przywiesc pieska do Krakowa, to ja go biorę nawet dzisiaj!:multi: Prosze o pomoc, ma ktos pomysł jak to zorganizować??

Posted

dodam ,ze marze o zmianie tytułu na CZarnuszek w nowym domku z wesołymi oczkami , nie śnił by mi się po nocach , a jeżeli , to w takim snie , że nie chciałabym się obudzić

Posted

[LEFT]Jutro podzwonię do schroniska i zapytam czy są w stanie go przygotowac do podróży na sobotę.Istotne jest czy on zechce wsiąśc do samochodu i jak zniesie drogę?????

Jadę w sobotę do Krakowa :)Ale jesli miałabym zabrac psa - musi to byc pewne na 10000 %- bo z nim tam zostac nie mogę.
[/LEFT]

Posted

kazelot napisał(a):
Bardzo, bardzo mnie cieszy, ze piesek mieszkła na wsi, to mnie uspokiło. :multi: . Jeśli ma kto przywiesc pieska do Krakowa, to ja go biorę nawet dzisiaj!:multi: Prosze o pomoc, ma ktos pomysł jak to zorganizować??

Sądzę że powinnaś sie w takim razie skontaktowac jutro ze schroniskiem i nadac sprawie szyki tok.

Może szczęscie się własnie do ślicznego psiaka usmiecha :)

Posted

Więc cieszmy sie i radujmy, bo jutro dzwonie do schroniska, i jesli w schronisku będzie wszystko OK, to w sobote biore psa z Krakowa, i zostaje u mnie co najmniej przez następne 12 lat :multi: :multi: :multi:

Posted

Nieaktualne ogłoszenia
"Dostałam informacje od p.Patrycji ze schroniska w Pabianicach, ze do schroniska przyszli ludzie, ktorzy chca oddac teriera rosyjskiego z rodowodem. Zostawili ogłoszenie i nr telefonu. Powód oddania? Jak zwykle banalny aby pozbyc sie psa - czyli przeprowadzka i brak warunkow. 500 103 338"

"697976790 - pisala o tym psie znajoma z innego forum."
- to sa numery, które dostałam, o ile sie nie myle są gdzierś opisane na forum, dzwoniłam tam, ale jeden piesek znalazł juz nowy dom, a drugi jak powiedziała pani w telefonie "jest niepewny" i na dotatek ze Szczecina- to trzeba sprawdzić, bo nie mogła sie dogadac z tą panią

Posted

Więc piesek będzie miał na imię Bruno, albo Brutus- jeszcze sie nie zdecydowałam. Już się go nie mogę doczekać aż psiak będzie w domu :multi: . Czt wie ktoś coś apropos transportu??

Posted

kazelot napisał(a):
Kika, czy faktycznie mogłabys przywiesc psa do Krakowa?

Jeżeli Ty wszystko ze schroniskiem załatwisz i nie zostanę z nim na Rynku w Krakowie - zabiorę go w tę podróż , zwłaszcza ,ze jadę i to tym razem bez swojego psa.
Rozmawiałaś ze schroniskiem????Trzeba sie dowiedziec jakie są perspektywy jego zachowania w podrózy, czy nie trzeba mu czegoś podac zeby spokojnie te 4-5 godzin wytrzymał w samochodzie.

Posted

Kika,
wez moze Aviomarin lub podobnie dzialajacy srodek. Psina bedzie spokojniejsza, a przy okazji nie nabrudzi w aucie. Ja bym dala profilaktycznie. No i trzeba poprosic schronisko, zeby mu przypadkiem jesc nie dawali.

Posted

[quote name='Ulka18']Kika,
wez moze Aviomarin lub podobnie dzialajacy srodek. Psina bedzie spokojniejsza, a przy okazji nie nabrudzi w aucie. Ja bym dala profilaktycznie. No i trzeba poprosic schronisko, zeby mu przypadkiem jesc nie dawali.

O tym dokładnie myślałam .Jak kazelot wszystko załatwi to jutro podjadę do Orzechowiec osobiście i też z nimi to co trzeba ustalę.
Nie mogę go zabrac do domu, bo moja suka taka gościnna to nie jest za bardzo, wiec trzeba go zabrac prosto ze schroniska wyjezdzając z Przemyśla.

Posted

Kika!! Dziekuje bardzo!!:multi: :multi: . Rozmawiałm dzisiaj z weterynarzem tego schroniska, ma mi wszystko napisac odniśnie tego psiaka. Zaraz zadzwonie do schroniska, jak tylko dowiem sie wszystkiego to napisze na forum !!!

Posted

Dzwoniłam do schroniska i sprawa wygląda tak: bardzo miła pani powiedziała, ze z pieskiem nie ma problemów, dobrze znosi podróz, że go zna, i nie sprawia problemów. Powiedziała, że mogę go zabrac gdzie chce i z tym też nie ma problemów, powiedziałam, że znajoma odbierze psa najprawdopodobniej w sobote i przywiezie go do Krakowa- pani powiedziała, że tez nie ma problemu. Tylko żeby Kika wzieła dowód osobosty bo na nią będzie pies zarejestrowany i to wszystko. Także czarnuszek w sobote będzie w nowym domku!!!:multi: :multi: