dusje Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 A ja tylko dodam, ze mam podobna sierote i za zadne pieniadze nie oddam!!! Prawdziwie rodzinny i opiekunczy, kocha byc przy ludziach. Nigdy nie edukowany przez nikogo pilnuje sie wszedzie mnie i juz. A ze czasami pobiegnie za ptaszyna albo za zajaczkiem lesnym? No coz, taka psia natura. Nawet z kotem zyje za pan brat. Quote
kazelot Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Jesli chodzi o moje hektary to są ogrodzone więc nie powinien śmignąć mi nigdzie. Mam naprawde duuużo ogordzonych mniejszych ogródków i ogródeczków, więc psiak będzie miał sowje miejsce przez te najbliższe dni.Jednak najbardziej obawiam sie o życie moich kur, bażantów, kóz, królików itp. A nie chce psiakowi łamac serca i oddawac go spowrotem- i tu mam ogromny dylemat :placz: . Psiak jest uroczy, ale nie moze byc myśliwym. A czy ktos kto sie opiekuje psem w schronisku, nie wie, jak zachwouje sie ten psiak, czyprzejawia jakies zapędy mysliwego? Quote
wandul 66 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Myślę , że to kwestia na początek przypilnowania każdego jego kroku i zabraniania mu konkretnych rzeczy , on jak wyrwie się z boksu schroniskowego , będzie latał jak szalony , sądze ,ze na poczatek musisz z nim chodzić na smyczy i kontrolowac każdy krok , poznasz go , on Ciebie i nauczysz zasad , tego noe rusz , zostaw. Myślę ,że dla kazdego psa chodzące ptactwo jesy pokusą , ale pokusą dla większości psów są też koty , a potrafią sie wspaniale dogadywać Quote
Kika Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 [LEFT]Z tego co sobie przypominam psiak mieszzkal wcześniej (przed oddaniem ) na wsi, więc sądzę ze do kur i innego ptactwa przyzwyczajony.Chyba ze na tej wsi kur nie było:) Napisz kiedy zapadnie ostateczna decyzja, czy przyjedziesz go pooglądac i z nim wyruszysz w podróż, którą jakoś zorganizujemy - mam nadzieję? Jeśli będą to najbliższe dni, to moze do Krakowa mialby go kto zawieźc. [/LEFT] Quote
kazelot Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Bardzo, bardzo mnie cieszy, ze piesek mieszkła na wsi, to mnie uspokiło. :multi: . Jeśli ma kto przywiesc pieska do Krakowa, to ja go biorę nawet dzisiaj!:multi: Prosze o pomoc, ma ktos pomysł jak to zorganizować?? Quote
wandul 66 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 wstawcie na watek transportowy , teraz sa wakacje i ludzie dużo wędrują Quote
wandul 66 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 dodam ,ze marze o zmianie tytułu na CZarnuszek w nowym domku z wesołymi oczkami , nie śnił by mi się po nocach , a jeżeli , to w takim snie , że nie chciałabym się obudzić Quote
Kika Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 [LEFT]Jutro podzwonię do schroniska i zapytam czy są w stanie go przygotowac do podróży na sobotę.Istotne jest czy on zechce wsiąśc do samochodu i jak zniesie drogę????? Jadę w sobotę do Krakowa :)Ale jesli miałabym zabrac psa - musi to byc pewne na 10000 %- bo z nim tam zostac nie mogę. [/LEFT] Quote
wandul 66 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 to czy mozna już powoli zacząc się cieszyć ??? Quote
Kika Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 wandul 66 napisał(a):to czy mozna już powoli zacząc się cieszyć ??? A to nie ode mnie zależy :) Quote
malawaszka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 jejku Kika doskonale by było jakbyś mogła Czarnusza zabrać - trzymam bardzo mocno :kciuki: żeby wszystkosię udało Quote
malawaszka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 aaaa kazelot - czy mogę wiedzieć które ogłoszenia o CTRach są nieaktualne?? :razz: Quote
Kika Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 kazelot napisał(a):Bardzo, bardzo mnie cieszy, ze piesek mieszkła na wsi, to mnie uspokiło. :multi: . Jeśli ma kto przywiesc pieska do Krakowa, to ja go biorę nawet dzisiaj!:multi: Prosze o pomoc, ma ktos pomysł jak to zorganizować?? Sądzę że powinnaś sie w takim razie skontaktowac jutro ze schroniskiem i nadac sprawie szyki tok. Może szczęscie się własnie do ślicznego psiaka usmiecha :) Quote
kazelot Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Więc cieszmy sie i radujmy, bo jutro dzwonie do schroniska, i jesli w schronisku będzie wszystko OK, to w sobote biore psa z Krakowa, i zostaje u mnie co najmniej przez następne 12 lat :multi: :multi: :multi: Quote
kazelot Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Nieaktualne ogłoszenia "Dostałam informacje od p.Patrycji ze schroniska w Pabianicach, ze do schroniska przyszli ludzie, ktorzy chca oddac teriera rosyjskiego z rodowodem. Zostawili ogłoszenie i nr telefonu. Powód oddania? Jak zwykle banalny aby pozbyc sie psa - czyli przeprowadzka i brak warunkow. 500 103 338" "697976790 - pisala o tym psie znajoma z innego forum." - to sa numery, które dostałam, o ile sie nie myle są gdzierś opisane na forum, dzwoniłam tam, ale jeden piesek znalazł juz nowy dom, a drugi jak powiedziała pani w telefonie "jest niepewny" i na dotatek ze Szczecina- to trzeba sprawdzić, bo nie mogła sie dogadac z tą panią Quote
wandul 66 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 oj , ten niepewny ze Szczecina , to chyba jest kilkunastolenia dziewczyna , co dowiadywała się też o mojego RAMBA , ale zapomniała rodziców powiadomić:mad: :mad: :mad: :mad: Quote
kazelot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Tak, to była nastolatka, która za bardzo niewiedziała, co i jak z tym psem. Trzeba chyba zadzwonic i porządnie sie dowiedzieć :) Quote
kazelot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Więc piesek będzie miał na imię Bruno, albo Brutus- jeszcze sie nie zdecydowałam. Już się go nie mogę doczekać aż psiak będzie w domu :multi: . Czt wie ktoś coś apropos transportu?? Quote
kazelot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Kika, czy faktycznie mogłabys przywiesc psa do Krakowa? Quote
Kika Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 kazelot napisał(a):Kika, czy faktycznie mogłabys przywiesc psa do Krakowa? Jeżeli Ty wszystko ze schroniskiem załatwisz i nie zostanę z nim na Rynku w Krakowie - zabiorę go w tę podróż , zwłaszcza ,ze jadę i to tym razem bez swojego psa. Rozmawiałaś ze schroniskiem????Trzeba sie dowiedziec jakie są perspektywy jego zachowania w podrózy, czy nie trzeba mu czegoś podac zeby spokojnie te 4-5 godzin wytrzymał w samochodzie. Quote
Ulka18 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Kika, wez moze Aviomarin lub podobnie dzialajacy srodek. Psina bedzie spokojniejsza, a przy okazji nie nabrudzi w aucie. Ja bym dala profilaktycznie. No i trzeba poprosic schronisko, zeby mu przypadkiem jesc nie dawali. Quote
Kika Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 [quote name='Ulka18']Kika, wez moze Aviomarin lub podobnie dzialajacy srodek. Psina bedzie spokojniejsza, a przy okazji nie nabrudzi w aucie. Ja bym dala profilaktycznie. No i trzeba poprosic schronisko, zeby mu przypadkiem jesc nie dawali. O tym dokładnie myślałam .Jak kazelot wszystko załatwi to jutro podjadę do Orzechowiec osobiście i też z nimi to co trzeba ustalę. Nie mogę go zabrac do domu, bo moja suka taka gościnna to nie jest za bardzo, wiec trzeba go zabrac prosto ze schroniska wyjezdzając z Przemyśla. Quote
kazelot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Kika!! Dziekuje bardzo!!:multi: :multi: . Rozmawiałm dzisiaj z weterynarzem tego schroniska, ma mi wszystko napisac odniśnie tego psiaka. Zaraz zadzwonie do schroniska, jak tylko dowiem sie wszystkiego to napisze na forum !!! Quote
kazelot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Dzwoniłam do schroniska i sprawa wygląda tak: bardzo miła pani powiedziała, ze z pieskiem nie ma problemów, dobrze znosi podróz, że go zna, i nie sprawia problemów. Powiedziała, że mogę go zabrac gdzie chce i z tym też nie ma problemów, powiedziałam, że znajoma odbierze psa najprawdopodobniej w sobote i przywiezie go do Krakowa- pani powiedziała, że tez nie ma problemu. Tylko żeby Kika wzieła dowód osobosty bo na nią będzie pies zarejestrowany i to wszystko. Także czarnuszek w sobote będzie w nowym domku!!!:multi: :multi: Quote
kazelot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Kika, napisz mi PW, gdzie dokałdnie i o której mamy czekać w Krakowie na Ciebie i mojego nawego psiaka :multi: Quote
Recommended Posts