Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy to czarny terrier, czy sznaucer - trzyletni pies z rodowodem podobno (widomości na jego temat ma wet, i dowiem się od niego )
bardzo ufny, śmiało podchodził do ogrodzenia,

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiko,
poprosimy o wiecej wiadomosci. Jesli to sznaucer trzeba zawiadomic Malawaszke. Czy ten wet bedzie wystawial orzechowskie pieski na allegro?

Po wypraniu, wyczesaniu to bedzie piekny pies. Trzeba mu dac szanse.

Posted

[LEFT]Dziewczyny powoli, czekam własnie na wiadomosci od weta.

Malawaszka już wie, pies jest juz na sznaucerach w potrzebie. :)
[/LEFT]

Posted

Ulka18 napisał(a):
Przydalyby sie lepsze zdjecia i mozna by z aukcja na allegro wystartowac.

Diabli mnie biorą- nikt nic nie wie.Ma te papiery czy nie ma?Ale to mniej wazne. Jak tylko będę mogła zrobię lepsze zdjecia.Póki co jestem pzreziębiona i na oczy nie widzę.:(

• 2 weeks later...
Posted

[LEFT]Nic nie wiem - sądzę że dalej jest w schronisku.Kilka razy dzwoniłam do Pani Prezes stowarzyszenia ale komórki nie odbiera. Jedni twierdza to , inni tamto i trudno jakieś konkrety na temat psa uzyskac.Spróbuję wygospodarowac jakiś czas żeby tam znowu pojechac.

[/LEFT]

Posted

[LEFT]Udało mi sie dzisiaj wygospodarowac odrobinę czasu i byłam w schronisku.Czarnuszek tam jest.
Fajny psiak skory do zabawy, wg mnie nie agresywny - bylam w jego boksie w środku .Skacze przewraca się , bardzo chce się bawic.
Nie jest żadnym rasowcem.Mieszaniec, ale bardzo ładny.Teraz taki skołtuniony, dredy jak u bergamasco mu się porobiły w okolicy tylnych łap.Obsługa twierdzi że ma około 4 lat. widziałam jego zęby- ładne ,białe.

Trzeba nim kogoś zainteresowac, bo w schronisku nikt o niego nie zadba.Odstawił go do schronu właściciel, który wyjechał na saksy i miał ponoc twierdzic ,ze jak wróci to go odbierze, ale jak go zechce ktos zabrac - niech bierze.

Wieczorem wstawię jego dzisiejsze zdjęcia.
[/LEFT]

Posted

czekam na nowsze fotki i posyłam go dalej - myślisz, że nadawałby się do dzieci? kurcze mam babkę z Rabki która szuka olbrzyma - tylko ma dwójkę małych dzieci :roll: dzieci nie męczą psów bo miały olbrzyma i kochały go bardzo, problem w tym jak on by się do dzieci zachowywał, ale to pewnie wielka niewiadoma :placz: jest jeszcze jedna opcja ale pies mieszkałby w ogrodzie - nie na łańcuchu, ale myślę, że lepsze to i miłość niż schronisko :cool1:

Posted

[LEFT]Podejrzewam,że nie będzie problemów, jest ufny i chce nawiazac kontakt.wychowywała sie na wsi i pewnie mial z wieloma ludzmi do czynienia, a ogród to dla niego pewnie raj w stosunku do boksu w schronie.
[/LEFT]

Posted

a jak z tym umaszczeniem? ma siwe na łapach? jeżeli tak to CTR - rodzą się takie "nieregulaminowe" i o ile nie zostają uśpione przez "hodowców" :angryy: to trafiają w rożne ręce :shake:

Posted

Malawasiu,
najgorsze jest, ze w schronisku nie ma jak sprawdzic stosunku do dzieci. A to schronisko dopiero raczkuje w adopcjach i wolontariacie. No i tylko Kika tam moze zagladac.