Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 o super :) wielkie dzięki! to jadę ;) a mokre ręczniki już wiszą :) jeszcze tylko spryskam psa spryskiwaczem - naleję zimnej wody i mogę jechać jaki adres? Quote
Kara. Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 pixie ja też ci musze podziękować W imieniu Busi i swoim.Oszczędziłaś mi przejażdżki w południe na drugi koniec miasta środkami naszej "klimatyzowanej"komunikacji publicznej:lol: Quote
Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Busia się boi spryskiwania :) idę z nią na chwilę i zaraz wracam do kompa i mogę jechać :) Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Kara. napisał(a):A bo Legion to jest tak troskliwy wujek,że chwilami mam ochotę przebrać się w futerko i podrzucić się mu na wycieraczkę:loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mam nadzieje ze jak sie skoncza upaly to od razu Busia poczuje sie lepiej. Quote
Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 pixie nie odpisuje, nie mam adresu, no i chyba pojadę jutro... w dzień Busia zrobiła tak rzadką kooopkę, jak jajko, i to nawet nie sadzone, tylko jak takie rozbite i wymieszane żółtko z białkiem. potem zjadła kurczaka z ryżem (bez marchewki) i... teraz ma zatwardzenie i nie może zrobić. ja już nie wiem.... ;) tym bardziej że tylko kurczaka z ryżem chce jeść tego royal canin do czyszczenia zębów - nie ruszyła, patyczka-kabanoska - nie ruszyła, serduszka kocie - leżą. Quote
Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 OK dzięki pixie mam nawilżacz :) już działa i nawilża :) na razie wodą z kranu :) i woda się chłodzi w lodówce na potem ;) Quote
Legion23 Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 dziś była jeszcze inna pani weterynarz - taka wysoka (nazwiska nie spisałem) Busia dostała tylko ok. 1 ml antybiotyku w zastrzyku i to samo ma dostać w poniedziałek zapłaciłem 25 zł a ponieważ pani nie miała wydać, to zapłaciłem od razu za poniedziałek i jest zapisane, że zapłacone - mam nadzieję, że nie będzie problemów ;) mam dawać Busi vitaminę C - 1 najmniejszą tabletkę dziennie powiesiłem ogłoszenie Busi i królika z Psiego Losu :) wisi tam ogłoszenie, że ktoś chce kupić yorka, sznaucerka lub innego małego - młodego po charakterze pisma sądząc - starsza osoba może jest jakiś odpowiedni na forum? :) Quote
Kara. Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Dobrze że jej dzisiaj tak nie pokłuli.Najlepsza vit.C to Monovitan.To jest dla dzieci i ma bardzo małą dawkę.Ale pewnie już kupiłeś:lol: Z zaliczką nie powinno być problemu.Często tak robię,żeby za każdym razem nie motać się z zapłatami. A jak Busia ma zatwardzenie to można podać odrobinkę/malutką łyżeczkę/oliwy albo oleju.Do zlizania albo do jedzonka. Jestem uzależniona od Busi:roll:Próbuję sprzątać i nie dosć, że upał nie pozwala to jeszcze co chwilę lecę do kompa,żeby zobaczyć czy jest coś nowego:cool3: Czy to może być niebezpieczne:question: Quote
Legion23 Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 pstryknięte z zaskoczenia to Busi ulubione miejsce - czyli w przejściu :D powiesiłem jeszcze żaluzje, teraz mamy ciemno w pokoju :) Monovitan, lecę bo zamkną aptekę :) Quote
Kara. Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Jak ona jest słodziutka:loveu:Daje się już głaskać?To proszę wygłaskaj ją ode mnie:lol: Jak będziesz dawać jej tą vit.to sprawdź czy nie zje sama.Co ja się mamęczyłam żeby ją wetknąć potforkowi do pyszczka a okazało się że on dobrowolnie to je.:roll:Jak cukierki:lol: Quote
Legion23 Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 aaaaaa mooooże Ty ją chcesz? :> Busia nie jada nic poza kurczakiem z ryżem i mielonką ;) vitaminy C jeszcze nie próbowałem dawać, ale chyba tak łatwo nie pójdzie, jak piszesz... ;) głaskanie z powodu upału przeniesione na wieczór ;) Quote
Kara. Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Nawet bardzo ją chce:loveu:Ale chcieć to ja sobie mogę:placz:Mieszkam w małym mieszkaniu w bloku bez windy na 4 piętrze i do tego mam "na stanie" 16-letniego Misia który swoje waży a trzeba go parę razy dziennie znosić i wnosić po schodach.W dodatku mojego potforka nie można specjalnie puszczać luzem i z każdym wychodzę osobno:roll:A Horpyna to ja nie jestem:shake:Jak wybudujemy wreszcie dom/tak gdzieś za rok,dwa/to się "zapsię"do granic możliwości Quote
Legion23 Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 to się wtedy zapsisz w ciągu 1 dnia :) donoszę, że Busia zjadła 2 plasterki mielonki a po nich się zorientowała że była głodna i zjadła jeszcze kocie "serduszka" :) leżące od wczoraj w drugiej misce Quote
red Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Apetyt jest to znzczy że nie jest źle, sunia będzie zdrowiała. Busia bardzo nam leży na sercu, ale dlaczego nikt nie dzwoni po nią na stałe. Czy jest na wszystkich mozliwych ogłoszeniach? Kto tak zajmie sie nią z taka dokładnością jak Ty Legion? Quote
Kara. Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Busiu słoneczko nikt tu jeszcze dziś nie był:shake: Wygłaskana ode mnie?Bo jak nie to...;)A jak poszło z witaminą?Była walka czy dobrwolnie się poddała:lol:I nic nie piszesz czy nawilżacz jej trochę ulżył. Quote
Legion23 Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Busia leży sobie w stałym, ulubionym miejscu, czyli w drzwiach :) przewraca się na bok, poszczekuje nawilżacz i wentylator chodzą, na biurku mam 30,9 stopni byliśmy dziś w lecznicy, prawie całą drogę Busię niosłem - ano nie chciało się iść w stronę lecznicy, z powrotem lepiej ;) tzn. zatrzymywała się i patrzyła na mnie z otwartym pysiem i wywieszonym jęzorkiem - to ja już wiem, że chodzi o "dalej nie idę, ponieś mnie" na schody w lecznicy też wniosłem, chociaż na drugą wizytę wbiegła sama po schodach - hops-hops i była w połowie schodów i oglądała się na mnie :) i jeszcze raz i już była na górze :) nie wiedziałem, że Busia tak dobrze chodzi po schodach :) ostatni zastrzyk - antybiotyk (coś na B) zrobiła osobiście dr Wojciechowska (wcześniej zadzwoniłem do lecznicy i pytałem kiedy przyjść, żeby mogła Busię osobiście obejrzeć) Busia nawet nie pisnęła ani się nie rzuciła, czyli chyba nie bolało dostała tabletki, mam jej dawać od środy (12 lipca 2006) Synergal 2x dziennie po 1/4 tabletki Vitamina B complex - 1 tabletka dziennie (idę kupić) w drodze powrotnej Busia znalazła kałużę i w niej usiadła, nawet dwa razy :) a potem niosłem ten mokry kuper ;P wczoraj zjadła kilka kawałków tej karmy do czyszczenia zębów, którą dostała od dr Wojciechowskiej na pierwszej wizycie z ręki zjadła, ale jak nasypałem do miski, to już nie poczekała na kurczaka :) i zjadła sporą porcję (ja resztę :>) Quote
Legion23 Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 urrrruuuuuuuuu hauuhauuhauuuuu - czyli Busia pozdrawia ;) ktoś mi podobno wcisnął staruszkę :> trzeba było widzieć tę staruszkę wczoraj po wyjęciu z wanny biegała, skakała i połowę lat jej ubyło :) ponieważ chciała pobiec jak najdalej, to wskoczyła na łóżko a przy łóżku stoi lustro wskoczyła i patrzy - O_O jakiś pies i taką zaskoczoną ją z tego łóżka zdjąłem i zawołałem do wycierania się leżała i była baaaardzo zadowolona potem czesałem i też w końcu się zerwała obszczekać odgłos na korytarzu i koniec :) B complex kupione, wieczorem mam nie zapomnieć jej przemycić w jedzeniu :> Quote
red Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Sama radość, że Busia czuje się młodo, w końcu ma młodego opiekuna , chce mu dorównać... Kąpiel w taki upał na pewno ją ożywiła. Czy Busia kaszle jeszcze? Na co jest ten lek który dostaje? Quote
red Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Co u Busi naszej młodziutkiej, Legion zaniedbujesz nas, chcemy wiedzieć, czy nadal czuje się młodo? Quote
Legion23 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 wyklikane z googla: [SIZE=-1]SYNERGAL tabl. 250mg (coś jak ludzki augumentin ten sam skład). [SIZE=-1]amoksycylina (w postaci trójwodzianu), kwas klawulanowy (w postaci klawulanianu potrasu)[SIZE=-1]B complex wczoraj zjadła, mimo że cały ryż zrobił się od tego żółty (pytałem w aptece, można dać psu rozgniecioną tabletkę, w jedzeniu) rano nie chciała jeść, więc swojej 1/4 tabletki antybiotyku (Synergal) też nie zjadła :( teraz dostanie w kurczaku ;) też 1/4, nie będę podwajac dawki a jutro muszę wstać wcześniej i jej dać :> właśnie burza straszy, ale nie leje, tylko grzmi a Busia obszczekuje wszystko co słyszy ale jak przyśnie, to nie szczeka ;) dopiero jak ją dzwonek do drzwi obudzi, to się zrywa i ujadaaaaaaaa ;) upał spędza w przedpokoju przy ścianie w najciemniejszym kącie ;) a! i dziękuję za wsparcie na kurczaki i inne takie ;) Quote
Legion23 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 miało być zdjęcie pt. czyja porcja większa, ale już zjedzone nie chciało mi się pojechać po kurczaka, to resztę z wczoraj dostała Busia, a ja... ryż ze śmietaną i cukrem :> antybiotyk zjedzony Quote
red Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Wit.B ma taki specyficzny zapach, może jej nie smakować, albo zepsuc smak jedzenia. Dlatego lepiej jej wcisnąć w kawałeczek mięsa i połknie. Quote
Tigraa Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 albo w kawaleczek masla. Widze ze Busia-babusia przezywa u Ciebie drugą mlodosc?:cool3: Quote
Legion23 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 ogłoszenie Busi nadałem SMSem w końcu na nr 72007 (bo na stronie GW jest 70007 - nie działa, na dowód: http://serwisy.gazeta.pl/gwreklama/1,69165,2957134.html ) i przyjęli tylko nie wiem czy w ten pt wydrukują, bo nadawałem w ostatniej chwili, a zatwierdzili koło 17stej tym razem zapomniałem o vit. B - rano muszę nadrobić ;) idę wyprowadzić skaczącą staruszkę ;) Quote
Kara. Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Skaczącą staruszkę:crazyeye: Legion daj jakieś zdjęcia bo zacznę podejrzewać że po cichutku podmieniłeś sobie psa:evil_lol: Quote
Recommended Posts