Neigh Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Paskud zostal chinskim grzywaczem:-) Ja nie moge............hihihihih. Dziewczęta pytanie mam takie - nuuudzi sie moze komus? Jest zalogowany na miau? Musze w trybie PILNYM zalatwic dom dla min. 3 kotow.....i chyba juz nie mam sily. Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Tora&Faro napisał(a):Nic nie dostałam;) No jak to?!?!? Wczoraj wysłałam wieczorem - co prawda nie PW, ale maila... Pocztę mailową też sprawdzałaś?... Kurna go raz z tą techniką! Gołębiem pocztowym byłoby szybciej :) Karolciasz, wielkie dzięki! Do listopada w sumie niedaleko! :) Tylko czy ja wytrzymam codzienne pobudki w okolicach 5 rano! :) Budzi się toto, otrzepie uszy... na ten sygnał Kreska wyłazi spod kołdry i... koniec spania!... Awit, Krecik długo grzywaczem chińskim nie zostanie - porasta ładnie, a jeszcze wczoraj dostał od Cioci Ronji prezent w postaci sproszkowanej suszonej ryby, która ponoć znacznie ten proces przyśpiesza - jeszcze raz DZIĘKUJEMY! Tak więc niebawem, z grzywacza chińskiego, zrobi nam się całkiem puchaty, długowłosy pekińczyk! Czy Wy wiecie, że jak go pierwszy raz zobaczyłyśmy, było podejrzenie, że ten puchaty wałek nie ma nóg?!?!?! Wystawały z futra takie nibynózki tylko :) Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Tora&Faro napisał(a):To ja idę sprawdzić pocztę:oops:;) :) Marniawe te fotki, ale przy kreciej ruchliwości naprawdę ciężko jest... Albo patrzy w inną stronę, a jak się go zawoła - zjawia się w sekundzie pod nogami i nici ze zdjęcia :) Dziś wrócimy trochę wcześniej do domu, więc będzie więcej czasu zanim się ściemni i może nawet filmik jakiś się uda skręcić. Halo, Ciotunie, która nam zrobi banerek dla Krecika i Niteczki?... Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Myślę kto jest od banerków....na pewno Gosia 3 x ale Ona w rozjazdach.... Quote
karolciasz28 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Specjalistka od banerkow to Ra-dunia, chyba gadałaś z nią na wątku Ptysia? Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 karolciasz28 napisał(a):Specjalistka od banerkow to Ra-dunia, chyba gadałaś z nią na wątku Ptysia? Tak, dziękuję, Ra_dunia już się nawet zdeklarowała i przeprowadzimy handel wymienny - banerki za teksty do ogłoszeń! :) Tak powinno być - niech każdy robi to, co potrafi i szybciej nam będzie szła robota! Gosia, i co?... Jest mail ode mnie z zdjęciami Kretka?... Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Nutusia napisał(a): Gosia, i co?... Jest mail ode mnie z zdjęciami Kretka?... Jest, dopiero sprawdziłam:) zaraz wstawię fotki:) Quote
eloise Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 karolcia- jest tekst :) Krecik to ofiara ludzkiej głupoty, braku wyobraźni i prymitywnej podłości… Ten malutki psiak został znaleziony w rowie, był w opłakanym stanie. Został natychmiast przewieziony do weterynarza, gdzie zapadła decyzja o wygoleniu całego ciałka ze względu na potężne odparzenia, w których zdążyły się zalęgnąć larwy much oraz na masę kleszczy. Cierpienie malucha musiało być ogromne! Na domiar złego, okazało się, że piesek jest prawie zupełnie niewidomy- widzi tylko cienie i kształty, i to jednym oczkiem… Krecik mieszka w domu tymczasowym, gdzie po 2 dniach nauczył się pięknie samodzielnie poruszać po domu oraz po ogrodzie! Ktoś, kto nie wie o jego kalectwie, patrząc jak biega, dokazuje z sunią rezydentką, pewnie się porusza - nigdy by nie uwierzył, że Krecik jest ślepy! Rany się goją, futerko powoli odrasta. Krecik jest radosny, uwielbia zabawy, mizianie, jest wsłuchany w człowieka i ufa mu bezgranicznie. Krecik to mikroskopijny pies w typie pekińczyka, czarny z białym krawatem, waży około 5 kg, ma około 2 lat. Przed adopcją zostanie wykastrowany i zaszczepiony. Pies, pozostawiony w domu na wiele godzin nie brudzi, nie wyje i nie niszczy. Doskonale się odnajdzie zarówno w mieszkaniu, jak i w domu z ogrodem, jako jedynak, albo jako członek stada. Psów nie zaczepia, koty traktuje całkowicie obojętnie. Dzieci traktuje jak dorosłych - każde ręce do miziania są dobre. Przyszli właściciele będą mieli w Kreciku prawdziwie oddanego przyjaciela, pluszową przytulankę do głaskania i grzania kolanek Krecik mieszka obecnie pod Warszawą. Możemy zapewnić transport do DS. Kontakt: Magda (502 002 322 , mstswf@wp.pl) Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Proszę bardzo:) jaki ładny chłopczyk:loveu: Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 ło matulu! Rzeczywiście grzywacz chiński :evil_lol: tylko taki po bliskim, czołowym spotkaniu ze ścianą :eviltong: pyszczek mu się ciut spłaszczył :p Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Ra_dunia napisał(a):jestem ;) witam znajome cioteczki :D Witamy Poznań na kretkowym pokładzie! :) A Krecik to pekińczyk jest - ino wpadł pod maszynkę Doktorowi!:evil_lol: Od wczoraj dostaje do żarełka rybkę suszoną od Cioci Ronji, to ino mig jak go nie poznacie! A na widok białego krawatka po prostu zwali Was z nóg - słowo!:lol: Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 I jeszcze....:) Wieczorem dodam fotki do allegro:) Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Dzięki, Gosia! Na tych zdjęciach on się jakiś taki duży wydaje! A mniejszy jest od Kreski, i waży mniej :) I te jego dłuuugie łapy - niewyobrażalne, że ich spod futra widać nie było :) Z kuperka dziś odpadł spory kawał strupa, bezkrwawo na szczęście, więc też się niebawem powinien rzucić zarost :) Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Tora&Faro napisał(a):Strasznie fajny jest chłopaczek:loveu: Byłby jeszcze fajniejszy gdyby: a) nie szczekał b) nie gwałcił wszystkiego, co napotka na drodze (z biednym Lesiem włącznie :)) - ale temu niebawem postaramy się zaradzić! :) Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Krecik choć niewielki jest to prawdziwy z niego pies Potrzebuje więc kompana swego dwunożnego pana Pełna micha, dobry domek i już w górze jest ogonek! Jeśli miłość w sobie masz może ją Kretkowi dasz? Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Ra_dunia napisał(a):Krecik choć niewielki jest to prawdziwy z niego pies Potrzebuje więc kompana swego dwunożnego pana Pełna micha, dobry domek i już w górze jest ogonek! Jeśli miłość w sobie masz może ją Kretkowi dasz? No i jak tu Cię nie kochać?!?!?!? :) W nagrodę wysłałam Ci PW! :) Quote
ronja Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 słodziak z Krecika - wygląda, jakby miał bamboszki na nóżkach:) Quote
Awit Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 I ta skórka taka naciągnięta, lekko pomarszczona, cudak:-) Ale on jest żywotny, skąd wiadomo, że ma odklejona siatkówkę? W obu oczkach tak ma, czyli będzie tylko na jedno ledwo widział? Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Banerki zrobią się jutro z samego rana ;) Proszę wymyślić tekścik banerkowy. Teraz można z wielkością szaleć, bo i tak tylko 2 banerki mogą być w podpisie... Quote
Ra_dunia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 wykorzystałam tekst tytułu :) tu chyba tekst wyraźniej widać: Quote
Recommended Posts