Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paskud zostal chinskim grzywaczem:-) Ja nie moge............hihihihih.

Dziewczęta pytanie mam takie - nuuudzi sie moze komus? Jest zalogowany na miau? Musze w trybie PILNYM zalatwic dom dla min. 3 kotow.....i chyba juz nie mam sily.

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Nic nie dostałam;)

No jak to?!?!? Wczoraj wysłałam wieczorem - co prawda nie PW, ale maila... Pocztę mailową też sprawdzałaś?... Kurna go raz z tą techniką! Gołębiem pocztowym byłoby szybciej :)

Karolciasz, wielkie dzięki! Do listopada w sumie niedaleko! :) Tylko czy ja wytrzymam codzienne pobudki w okolicach 5 rano! :) Budzi się toto, otrzepie uszy... na ten sygnał Kreska wyłazi spod kołdry i... koniec spania!...

Awit, Krecik długo grzywaczem chińskim nie zostanie - porasta ładnie, a jeszcze wczoraj dostał od Cioci Ronji prezent w postaci sproszkowanej suszonej ryby, która ponoć znacznie ten proces przyśpiesza - jeszcze raz DZIĘKUJEMY! Tak więc niebawem, z grzywacza chińskiego, zrobi nam się całkiem puchaty, długowłosy pekińczyk! Czy Wy wiecie, że jak go pierwszy raz zobaczyłyśmy, było podejrzenie, że ten puchaty wałek nie ma nóg?!?!?! Wystawały z futra takie nibynózki tylko :)

Posted

Tora&Faro napisał(a):
To ja idę sprawdzić pocztę:oops:;)

:) Marniawe te fotki, ale przy kreciej ruchliwości naprawdę ciężko jest... Albo patrzy w inną stronę, a jak się go zawoła - zjawia się w sekundzie pod nogami i nici ze zdjęcia :) Dziś wrócimy trochę wcześniej do domu, więc będzie więcej czasu zanim się ściemni i może nawet filmik jakiś się uda skręcić.
Halo, Ciotunie, która nam zrobi banerek dla Krecika i Niteczki?...

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Specjalistka od banerkow to Ra-dunia, chyba gadałaś z nią na wątku Ptysia?

Tak, dziękuję, Ra_dunia już się nawet zdeklarowała i przeprowadzimy handel wymienny - banerki za teksty do ogłoszeń! :) Tak powinno być - niech każdy robi to, co potrafi i szybciej nam będzie szła robota!

Gosia, i co?... Jest mail ode mnie z zdjęciami Kretka?...

Posted

karolcia- jest tekst :)

Krecik to ofiara ludzkiej głupoty, braku wyobraźni i prymitywnej podłości… Ten malutki psiak został znaleziony w rowie, był w opłakanym stanie. Został natychmiast przewieziony do weterynarza, gdzie zapadła decyzja o wygoleniu całego ciałka ze względu na potężne odparzenia, w których zdążyły się zalęgnąć larwy much oraz na masę kleszczy. Cierpienie malucha musiało być ogromne! Na domiar złego, okazało się, że piesek jest prawie zupełnie niewidomy- widzi tylko cienie i kształty, i to jednym oczkiem…
Krecik mieszka w domu tymczasowym, gdzie po 2 dniach nauczył się pięknie samodzielnie poruszać po domu oraz po ogrodzie! Ktoś, kto nie wie o jego kalectwie, patrząc jak biega, dokazuje z sunią rezydentką, pewnie się porusza - nigdy by nie uwierzył, że Krecik jest ślepy! Rany się goją, futerko powoli odrasta. Krecik jest radosny, uwielbia zabawy, mizianie, jest wsłuchany w człowieka i ufa mu bezgranicznie.
Krecik to mikroskopijny pies w typie pekińczyka, czarny z białym krawatem, waży około 5 kg, ma około 2 lat. Przed adopcją zostanie wykastrowany i zaszczepiony.
Pies, pozostawiony w domu na wiele godzin nie brudzi, nie wyje i nie niszczy. Doskonale się odnajdzie zarówno w mieszkaniu, jak i w domu z ogrodem, jako jedynak, albo jako członek stada. Psów nie zaczepia, koty traktuje całkowicie obojętnie. Dzieci traktuje jak dorosłych - każde ręce do miziania są dobre.
Przyszli właściciele będą mieli w Kreciku prawdziwie oddanego przyjaciela, pluszową przytulankę do głaskania i grzania kolanek

Krecik mieszka obecnie pod Warszawą. Możemy zapewnić transport do DS.
Kontakt: Magda (502 002 322 , mstswf@wp.pl)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
jestem ;)
witam znajome cioteczki :D

Witamy Poznań na kretkowym pokładzie! :)

A Krecik to pekińczyk jest - ino wpadł pod maszynkę Doktorowi!:evil_lol: Od wczoraj dostaje do żarełka rybkę suszoną od Cioci Ronji, to ino mig jak go nie poznacie! A na widok białego krawatka po prostu zwali Was z nóg - słowo!:lol:

Posted

Dzięki, Gosia! Na tych zdjęciach on się jakiś taki duży wydaje! A mniejszy jest od Kreski, i waży mniej :) I te jego dłuuugie łapy - niewyobrażalne, że ich spod futra widać nie było :) Z kuperka dziś odpadł spory kawał strupa, bezkrwawo na szczęście, więc też się niebawem powinien rzucić zarost :)

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Strasznie fajny jest chłopaczek:loveu:

Byłby jeszcze fajniejszy gdyby:
a) nie szczekał
b) nie gwałcił wszystkiego, co napotka na drodze (z biednym Lesiem włącznie :)) - ale temu niebawem postaramy się zaradzić! :)

Posted

Krecik choć niewielki jest
to prawdziwy z niego pies
Potrzebuje więc kompana
swego dwunożnego pana
Pełna micha, dobry domek
i już w górze jest ogonek!
Jeśli miłość w sobie masz
może ją Kretkowi dasz?

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Krecik choć niewielki jest
to prawdziwy z niego pies
Potrzebuje więc kompana
swego dwunożnego pana
Pełna micha, dobry domek
i już w górze jest ogonek!
Jeśli miłość w sobie masz
może ją Kretkowi dasz?

No i jak tu Cię nie kochać?!?!?!? :) W nagrodę wysłałam Ci PW! :)

Posted

I ta skórka taka naciągnięta, lekko pomarszczona, cudak:-)
Ale on jest żywotny, skąd wiadomo, że ma odklejona siatkówkę?
W obu oczkach tak ma, czyli będzie tylko na jedno ledwo widział?