Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam suczkę boksera. Ma 2 miesiące i karmie ją karmą purina pro plan, ale niechętnie ją je. Chciałam jej zmienić na inna ale nie moge się zdecydować jaka wybrać. Myślałam o Brit, co Wy na to? A mokra karma jaka bedzie najlepsza?

Posted

mój niejadek przerobił royala, pro plan i bozitę, później przeszliśmy na barfa.. po ostatnich kłopotach z brzuchem musiałam wrócić do gotowych karm.. jesteśmy znów na bozicie, którą o dziwo teraz zjada ze smakiem.. ale za kilka miesięcy znów spróbujemy z barfem..
najlepiej popatrzeć które karmy mają porządny skład i kupić małe ilości i sprawdzać co psu wchodzi lepiej a co gorzej - u nas pro plan bił rekordy popularności, do póki nie pojawił się barf, a teraz pies nie chce patrzeć na nic po za bozitą..

Guest papillonek
Posted

mój psiak w wieku 2 miesięcy nie przepadał za gryzieniem suchej karmy wolał mokre,ale mój pies był sporo mniejszy niż twój...może ich do sklepu zoo i poproś o kilka kulek danych karm ,a którą tój maluch spałaszuje najchętniej tej kup większą ilośc.z doświadczenia iem,że najmniej smaczna jest eukanuba,pro plan...
a smaczne chappi (tylko przypadkiem nie kupuj!),josera,royal,hill's...
o reszcie nic nie wiem a co ciekawe pedigree jest mniej smaczne niż chappi.

Guest papillonek
Posted

wiem o tym ,ale w pedigree przecież też ich nie brakuje,a wiesz może dlaczego pedigree jest droższe??

Guest papillonek
Posted

dzięki więc z tego wniosek,ze smak eklamie nie równy :)

Posted

Jak moja Kersi marudziła przy misce zabrałam jej chyba ze dwa - trzy razy, odrazu skumała ze sie nie opłaca. Miała tak 3-4 miesiace, teraz zjada wszystko co podam. Nie były to głodówki bo to wkoncu szczeniak, ale fakt ze miska nagle jej znikneła był chyba szokujacy dla Kersi :)

Posted

[quote name='papillonek']z doświadczenia iem,że najmniej smaczna jest eukanuba,pro plan...
a smaczne chappi (tylko przypadkiem nie kupuj!),josera,royal,hill's...
o reszcie nic nie wiem a co ciekawe pedigree jest mniej smaczne niż chappi.[/QUOTE]
Czy to nie jest tak, że dla jednego psa "smaczniejsza" będzie josera, a dla drugiego eukanuba? Chyba zależy od psa, konkretnie...

[quote name='papillonek']wiem o tym ,ale w pedigree przecież też ich nie brakuje,a wiesz może dlaczego pedigree jest droższe??[/QUOTE]

[quote name='Martens']A przede wszystkim Pedigree jest lepiej rozreklamowane i ma dużo rodzajow karmy, chwytliwe opakowanie... To i na cenę wyższą mogą sobie pozwolić.[/QUOTE]

Właśnie! To nie jest tak, że pedigree może sobie pozwolić na wyższą cenę. Po prostu, wyższa cena wynika z wyższych nakładów na promocję, na wykup miejsc w sklepach (lepsza niż w przypadku tych, co nie zapłacili, ekspozycja, specjalne, przykuwające uwagę konsumenta stojaki) itd... Tak to się kręci...dlaczego np. kawa Jacobs jest ze swojej półki cenowej najdroższą kawą? bo jest stale, nieustannie, najszerszej promowana, ciągle, mimo że jest znana większości konsumentów. Przecież ludziom można wszystko wcisnąć... tzw. średniej krajowej. ;-).

A co do tematu - ja bym spróbował z karmami... Pamiętaj, nie kupuj dużych ilości, bo jak psu nie podejdzie, to będziesz miała problem. Ucz się na cudzych błędach ;-). Jeżeli chcesz psa karmić suchymi karmami, to nie zaczynaj w desperacji z gotowanym, tylko szukaj właściwej suchej.

Guest papillonek
Posted

Tak jest,ale piszac o karmach smacznych i nie smacznych pisałam ogółem,że większości psów bardziej smakuje josera,hill's royal... ,a nie miałam na myśli,że żaden pies nie tknie eukanuby i pro plana.a temat jest otym ,że ktoś nie może się zdecydowac jaką karmą karmic,dlatego podaje jej które są dobre,żeby zaczęła najpierw od tych :)