as_ko Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Obiecałam że zrobię Saruni darmowy pakiet 35 ogłoszeń, jako że jest w tej chwili najbardziej potrzebująca :) Proszę tylko żeby ktoś napisała ładny, wzruszający tekst do ogłoszeń, ale nie bardzo smutny, bo przecież Sara to taki wesoły i pełen życia psiak :) Przy okazji zapraszam na mój bazarek ogłoszeniowy :lol: [url]http://www.dogomania.pl/threads/192257-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-35-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82-do-20.09-ZAPRASZAM!?p=15320917#post15320917[/url] Quote
Secia Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 :multi:Saruniu podnoszę cię Suczko z rana na dobry dzień:multi: i trzymam kciuki za twoją przyszłość:multi::multi::multi: :sweetCyb:Neruś zaprasza na bazarek na swoją lepszą przyszłość:sweetCyb: Quote
MaDi Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 [quote name='as_ko']Obiecałam że zrobię Saruni darmowy pakiet 35 ogłoszeń, jako że jest w tej chwili najbardziej potrzebująca :) Proszę tylko żeby ktoś napisała ładny, wzruszający tekst do ogłoszeń, ale nie bardzo smutny, bo przecież Sara to taki wesoły i pełen życia psiak :) Przy okazji zapraszam na mój bazarek ogłoszeniowy :lol: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/192257-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-35-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82-do-20.09-ZAPRASZAM%21?p=15320917#post15320917"]http://www.dogomania.pl/threads/192257-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-35-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82-do-20.09-ZAPRASZAM!?p=15320917#post15320917[/URL][/QUOTE] Może Bico da się namówić? Tekst o Bingu jest wspaniały :calus:wiec może i Sarze się poszczęści?:modla: Quote
Ewanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 IVV napisał(a):Sara na spacerek ! Zapraszam na spacerek z Dosią i Lenką :) Quote
IVV Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ewanka napisał(a):Zapraszam na spacerek z Dosią i Lenką :) jakby to bylo mozliwe dla Sary trafic do Ewankowego raju ehhh... Quote
Ewanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 IVV napisał(a):jakby to bylo mozliwe dla Sary trafic do Ewankowego raju ehhh... Dzisiaj w naszym raju jest mało rajsko ;) ... deszcz pada od rana, a dla Saruni słonka dużo trzeba :) Quote
IVV Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 przeciez Twoje serce i oddanie dla tych psiakoe to jest to sloneczko :) Quote
Ewanka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 IVV napisał(a):przeciez Twoje serce i oddanie dla tych psiakow to jest to sloneczko :) ... dzięki ... takie słowa , to miód na moje serce :loveu: ... żebym tak miała warunki na duże psiaki, to biegałoby u mnie w ogrodzie stadko królewskich ON-ków :cool1: Quote
MaDi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Słońce czy deszcz ważne aby znalazła kochającego człowieka. Quote
Ewanka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 MaDi napisał(a):Słońce czy deszcz ważne aby znalazła kochającego człowieka. Masz rację, to jest absolutnie najważniejsze !!! Quote
as_ko Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Czekamy na tekst do ogłoszeń dla Sary :) Quote
MaDi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Założyłam wątek zbiorczy dla innych psów/zwierząt będących pod opieka fundacji. W miarę możliwości i potrzeb będzie on uzupełniany. Zapraszam serdecznie. http://www.dogomania.pl/threads/192356-SZUKAMY-DOM%C3%93W-dla-podopiecznych.-Fundacja-Lubelska-Straz-Ochrony-Zwierz%C4%85t. Quote
Ewanka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Link się niestety nie otwiera. Witaj Saruniu :) , jak się dzisiaj czujesz? Quote
MaDi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 as_ko napisał(a):Czekamy na tekst do ogłoszeń dla Sary :) Bico obiecała,że napisze , musimy poczekać. Quote
MaDi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Ewanka napisał(a):Link się niestety nie otwiera. Witaj Saruniu :) , jak się dzisiaj czujesz? Poprawiłam, już działa:evil_lol: Quote
MaDi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/192385-SUPER-BAZAR-na-zag%C5%82odzon*****!Do-godz.-20-14.09.2010. Quote
bico Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Tak jak obiecałam, właśnie zabieram się za klecenie tekstu ogłoszeniowego dla Sary i jeszcze tej nocy wrzucę go tu na wątek, by był gotów na rano;) Quote
bico Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Wymyśliłam taki tekst, jeśli ktoś chce go przerobić/skrócić/wydłużyć/coś od siebie dodać lub ująć, to zapraszam do przeróbek;) "Czy jesteś z siebie dumny...człowieku...?? Powiedz mi człowieku, czy jesteś z siebie dumny, że uczyniłeś ze mnie istotę tak zagłodzoną, że ledwo stoję na nogach...? Czy jesteś z siebie dumny, że przykułeś mnie do byle jakiej "budy" ciężkim łańcuchem...? Będąc łysym szkieletem na prawdę ciężko jest mi uciec przed palącym słońcem lub siarczystym mrozem... Udręką jest próba walki z pchłami i insektami, które pożerają mnie żywcem... Człowieku... Czy czujesz zadowolenie, gdy zamiast radosnej suczki owczarka niemieckiego z rozwianym włosem współpracującej z ludźmi, masz przed sobą wycieńczone zwierzę, dostające łyk wody co kilka dni i służące tylko do produkcji kolejnych miotów szczeniąt...?? Czy jeśli znowu mnie skopiesz, tak, że z podkulonym ogonem będę pełzać po zakurzonej ziemi, próbując uniknąć ciosów, to swym postępowaniem kolejny raz dowartościujesz się...człowieku...?? Moja gehenna trwa już kilka lat... Dręczona, głodzona, skrajnie zaniedbana jestem ciągle obojętnie mijana przez kolejnych ludzi... Nie umiem krzyczeć o ratunek, nie umiem sama się bronić... Tylko moimi jasnymi brązowymi oczami niemo wołam o pomoc, o wybawienie, o odrobinę uwagi i refleksji... Czy Ty, który czytasz właśnie to ogłoszenie...człowieku, też miniesz mnie pośpiesznie odwracając wzrok..? Czy w natłoku codziennych zajęć i rutyny znów mnie nie zauważysz..? A może wystarczy po prostu uruchomić wyobraźnię, by za kilka miesięcy zobaczyć we mnie szlachetną suczkę owczarka niemieckiego, odżywioną, porośniętą lśniącą sierścią..? Przeszłam piekło, którego nie życzę nikomu, niejeden już dawno by się poddał ale ja mam ogromną wolę życia i przekonania się o tym, że człowiek jest opiekunem i towarzyszem, a nie bezuczuciowym katem-oprawcą. Ciekawość świata, energia, pozytywne nastawienie do innych zwierząt, ogromna chęć nauki, a przede wszystkim bezwarunkowa wierność i przywiązanie do człowieka - oto najważniejsze cechy, którymi może się poszczycić Sara - uratowana od byłego właściciela owczarkowata sunia. Sara żyje tylko dzięki uratowaniu jej przez ludzi, którym los katowanych zwierząt nie jest obojętny- Lubelskiej Straż Ochrony Zwierząt. Sunia przebywa w Lublinie w Klinice Uniwersytetu Przyrodniczego, gdzie jest odżywiana i diagnozowana. Weterynarze oszacowali wiek Sary na ok. 5 lat. Pilnie poszukiwany jest dom dla Sary, w którym suczka mogła by poczuć się bezpieczna i kochana. Sara to wspaniały psiak, nie pozwólmy zmarnować tej szansy, jaką dostała od losu! W normalnym, cierpliwym domu Sara będzie wzorowym i oddanym domownikiem! Miej oczy szeroko otwarte, abyś mógł dostrzec cały pozytywny potencjał tkwiący w Sarze!:) Kontakt w sprawie adopcji - 602 228 411 Serdecznie prosimy także o choć drobne datki na utrzymanie i diagnostykę dla Sary: Fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów Romanówka 22 KRS 0000343426 Adres Korespondencyjny: 20-015 Lublin, ul. Wschodnia 2 Tel. 512 085 286 fax: 81 747 54 27 [FONT=arial]BOŚ BANK S.A. O/Lublin: 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001[/FONT] " Quote
Recommended Posts