Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magenka1 napisał(a):
chudziutka bardzo ale mordkę ma bardzo piekną jak nabierze ciałka będzie piękną suią

To samo miałam pisać :D Ona potrzebuje tylko troski i czasu, a będzie prześlicznym pieskiem :loveu:

Posted

Zaraz po wejściu do budynku i napotkaniu sympatycznego pana, zorientowałam się, że MaDi jest tam znana i lubiana. MaDi zameldowała, że chce wyprowadzić Sarę na spacer.Pan uśmiechnął się, zażartował i przyzwolił.Same , bez asysty,weszłyśmy do pomieszczenia, gdzie są boksy.W jednym z nich czekała Sara i z wielką radością powitała MaDi (wiadomo).Jakiś "rzadki dowód szybkiego trawienia" widniał na wybiegu, no ale to zrozumiałe.Był powód : dostała jeść, więc zrobiła.Kiszki nieprzyzwyczajone.
No i dalej było tak, jak na filmach- niemożliwa do ujęcia w kadrze.Suka bardzo żywotna, przyjazna, zainteresowana wszystkim i wszystkimi, i jak mówi MaDi "zwłaszcza workami, w których zawsze można coś znaleźć do jedzenia". A propos : po wyjściu z budynku znalazła sobie smaczka w postaci podeschniętego szczura.Obie rzuciłyśmy się na ratunek.Japę dała sobie rozewrzeć bez zastrzeżeń .Nie powiem : było to obrzydliwe doznanie.No a potem to już tylko chodzenie, sesja, filmy i babskie pogaduchy (tzn. cały czas nawijała MaDi i nie wyprze się tego, bo mam Ją na filmie).

Aha - dostała cieczkę :razz:

Posted

Wiesz, koniecznie trzeba doprowadzić jej nerki i wątrobę do normalności.No, ale zważywszy na jej żywotność , wszystko idzie ku dobremu.Ma dobrą karmę, leki, witaminy, odżywki ... Mam wrażenie, że jest w klinice na zasadzie jak wcześniak w inkubatorze - lekarze muszą wyprowadzić ją na prostą, żeby mogła samodzielnie funkcjonować.W tej chwili to jej organizm zaczyna normalnieć.Ona cała jest jak by spadła z kosmosu; wszystko dla niej nowe i dla organizmu nowe.Nadmiar bodźców ją oszałamia.
Przy nas zrobiła ładną koopę, tzn.ładną w konsystencji,ale w kolorze słomy, a o zapachu nie napiszę; nadmienię tylko, że musiałyśmy zmienić ławkę, na której dopiero co przysiadłyśmy.

Posted

Może i trochę nawijałam,a le Ty nie pozostawałaś daleko w tyle;)
Co do obrzydliwości musisz częściej się ze mną widywać( i Sarą śmierdziucho-szczurołapem) aby poznać jeszcze gorsze paskudztwa:evil_lol:
Jestem pod ogromnym wrażeniem suni jest kochana pragnie głaskania i drapania pod brodą. I ta niesamowita chęć zwiedzania przy takim wyniszczeniu organizmu:crazyeye:
W sumie co się dziwić skoro spędziła całe życie na łańcuchu, okazało się,że jest poza nim coś więcej więc warto to poznać.
Matrioszka mnie uprzedziła i napisała prawie wszystko, zapomniałaś jednak o darze z niebios....

Posted

IVV napisał(a):
oo juz takie delikatne jestescie panienki;),kupelas piekny trzeba sie tylko cieszyc ,ze dziewczyna dobrze reaguje na leczenie

No właśnie nie jesteśmy, ale ten zapaszek nas powalił.Słowo.

Posted

:niewiem:Bo gapul jesteś ?:eviltong::eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

W 2 poście wątku Piątek trzynastego...Pomocy !!! masz link. No to o co kaman ?:mad:

No wiem, wiem - zalatana jesteś, zadzwoniona, zagłodzona ... Chyba się rozpędziłam za mocno.:oops:
No to sobie w nagrodę od razu luknij na koniec , na zdjęcia, od postu 144.:lol:

Posted

E-S napisał(a):
A dlaczemu ja dopiero dzisiaj od dobrej duszy dostałam na PW link do suni ??? No wiecie co ....

Wybacz nam, mam za to niespodziankę ale nie mogę wstawić zdjęcia na wątek Misi:shake:

Posted

Pewnie,że będzie zbadana, oprócz krwi potrzebna jest również jej kupa, która dopiero wraca do normy. Ma normalne jedzenie, została odrobaczona więc już niedługo będzie można badać kał.

Posted

wawer napisał(a):
... postaram się coś jednorazowo wpłacić. Jak nie dojdzie w tym m-cu, to na początku września.

Śledzę cały czas, a teraz się melduję bo to dzień Matki Boskiej Pieniężnej i jutro pójdą wypłaty na wszystkie "moje" pieski. :evil_lol: :multi::loveu: Dużo tego nie będzie, bo Maksio http://www.dogomania.pl/threads/189585-Wyrok-zapadł-czekał-go-zastrzyk-śmierci...-Maksio-potrzebuje-deklaracji-na-hotel!/page13 nie ma deklaracji ani chętnych domków i trzeba uszczknąć z innych piesków, żeby przetrzymał w hoteliku kolejny miesiąc. Konto fundacji dla wpłat nadal aktualne?

Posted

wawer napisał(a):
Śledzę cały czas, a teraz się melduję bo to dzień Matki Boskiej Pieniężnej i jutro pójdą wypłaty na wszystkie "moje" pieski. :evil_lol: :multi::loveu: Dużo tego nie będzie, bo Maksio http://www.dogomania.pl/threads/189585-Wyrok-zapadł-czekał-go-zastrzyk-śmierci...-Maksio-potrzebuje-deklaracji-na-hotel!/page13 nie ma deklaracji ani chętnych domków i trzeba uszczknąć z innych piesków, żeby przetrzymał w hoteliku kolejny miesiąc. Konto fundacji dla wpłat nadal aktualne?

Wszystko jak najbardziej aktualne.

Posted

Właśnie przelałam 50 zł na Sarę i innych jej towarzyszy. Na razie nie mam jeszcze potwierdzenia, ale, gdyby się okazało, że nie wpisałam nick-a, to jest to od GP-W z Warszawy. Pozdrawiam! :lol:

Posted

wawer napisał(a):
Właśnie przelałam 50 zł na Sarę i innych jej towarzyszy. Na razie nie mam jeszcze potwierdzenia, ale, gdyby się okazało, że nie wpisałam nick-a, to jest to od GP-W z Warszawy. Pozdrawiam! :lol:

Dziękujemy na pewno się przyda.