IVV Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 nie ma tego zlego... czasami trzeba poczekac na ten idealny dom. Sunia po swoich przejsciach tylko do takiego powinna trafic na reszte swojego zycia. Quote
MaDi Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Dzwonił do mnie pan z okolic Zamościa dom idealny do... rozmnażania. Quote
IVV Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 kurcze ...kiedy ci pseudo ludzie w koncu nachapia sie tej forsy....? Quote
MaDi Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 IVV napisał(a):kurcze ...kiedy ci pseudo ludzie w koncu nachapia sie tej forsy....? I tak był całkiem dociekliwy nawet zapytał o stosunek do dzieci. Quote
IVV Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 widac ,ze juz przeszkolony i z doswiadczeniem w poszukiwaniu suki na zarobek...i gdzies ktos sie w koncu zlapie na bajer...ehhh Quote
milka74 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Eeech, nieciekawe wiadomości. W naszym kraju "ludzi interesu" powinień być ustawowy zakaz rozmnażania zwierząt niehodowlanych,poza hodowlami z prawdziwego zdarzenia, dla reszty- obowiązkowa sterylizacja.Chyba nigdzie na świecie poza Indiami i Afryką nie ma tylu mnożących się bez ograniczenia bezdomniaków. Quote
bico Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 milka74 napisał(a):Eeech, nieciekawe wiadomości. W naszym kraju "ludzi interesu" powinień być ustawowy zakaz rozmnażania zwierząt niehodowlanych,poza hodowlami z prawdziwego zdarzenia, dla reszty- obowiązkowa sterylizacja.Chyba nigdzie na świecie poza Indiami i Afryką nie ma tylu mnożących się bez ograniczenia bezdomniaków. Nawet nie chcecie widzieć co się dzieje w Rosji, na Ukrainie, Gruzji, Czeczeni, Rumunii, Bułgarii...:( W jednej z ostatnich gazet "Przyjaciel Pies" lub "Mój Pies" był drastyczny opis tego jak się likwiduje bezdomne psy przed EURO1012 na Ukrainie - cios w psią głowę młotkiem lub łomem, wszystko w obliczu prawa w tamtejszych "schroniskach", gdzie psy są dowożone przez chycli, wlekących zwierzęta po ziemi jak szmaty... Po tej eksterminacji ulice lepiej się prezentują, gdy turyści nie widzą szwędających się, żebrzących o jedzienie, chorych i bezdomnych psów.......:(:(:( Quote
milka74 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 bico napisał(a):Nawet nie chcecie widzieć co się dzieje w Rosji, na Ukrainie, Gruzji, Czeczeni, Rumunii, Bułgarii...:( W jednej z ostatnich gazet "Przyjaciel Pies" lub "Mój Pies" był drastyczny opis tego jak się likwiduje bezdomne psy przed EURO1012 na Ukrainie - cios w psią głowę młotkiem lub łomem, wszystko w obliczu prawa w tamtejszych "schroniskach", gdzie psy są dowożone przez chycli, wlekących zwierzęta po ziemi jak szmaty... Po tej eksterminacji ulice lepiej się prezentują, gdy turyści nie widzą szwędających się, żebrzących o jedzienie, chorych i bezdomnych psów.......:(:(:( Niestety masz rację...ale przecież Polacy czują się "europejczykami"....cywilizowanymi w dodatku... Quote
bela51 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Wczoraj dzwoniła do mnie malibo57, podobno ma kontakt na jakis domek dla suni ONki. MaDi skontaktuj sie z nią. Quote
MaDi Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 bela51 napisał(a):Wczoraj dzwoniła do mnie malibo57, podobno ma kontakt na jakis domek dla suni ONki. MaDi skontaktuj sie z nią. Dzięki za info zaraz napiszę Jej PW. Bico wszystko co napisałaś to smutna prawda, wystarczy pojechać na ukraińską granicę,aby zobaczyć ile i w jakim stanie psów żebrze tam o jedzenie... Quote
Czarodziejka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Jest jeszcze jeden domek szukający onki. Została wybrana moja tymczasowiczka Kora, ale ona już jest jedną łapą w domku, więc chcę zaproponować kolejny mój tymczasik - Carmen i jeśli nie...to Sarę, jeżeli jest wciąż do adopcji. Quote
as_ko Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Oj dziewczyny szkoda że Włoch nie widziałyście :( to jest dopiero europejskie państwo, ale tam schronisko dla zwierząt to rzadkość. Całe bandy psów biegają po ulicach, są wystrzeliwane na oczach przypadkowych ludzi przez karabinierów, a mieszkańcy podrzucają im zatrute jedzenie. Władze im na to pozwalają, bo uważają że to najlepsze rozwiązanie, bo Włosi od lat sobie z bezdomnością psów nie radzą. U nas w Polsce pod tym względem jest lepiej niż u nich. A wracając do Sary, to suni dzisiaj kończy się allegro, będę przedłużać. Madi przejrzyj tekst allegro jeszcze raz i powiedz czy wszystko się zgadza, bo wiadomo że tekst był pisany jakiś czas temu i w między czasie coś mogło się pozmieniać np. zdrowie Sary. Jeśli ktoś za sponsoruje suni allegro wyróżnione to oczywiście mogę to zmienić. Quote
Czarodziejka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 A mogę jakieś info o niej, jeżeli pani byłaby zainteresowana? Szkielecik, starszy i po przejściach, to wiem, co jeszcze? Gdzie przebywa, ile dokładnie lat ma, na co cierpi? W każdej chwili mogę mieć telefon. Quote
as_ko Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Madi wiesz co, nie chce się tu wtrącać... ale ja bym trochę zmieniła temat wyrzucając słowo "stare" :) bo przecież 5-letni piesek do starości ma jeszcze daleko, a to trochę może mylić osoby wchodzące na wątek. Quote
MaDi Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Czarodziejka napisał(a):Jest jeszcze jeden domek szukający onki. Została wybrana moja tymczasowiczka Kora, ale ona już jest jedną łapą w domku, więc chcę zaproponować kolejny mój tymczasik - Carmen i jeśli nie...to Sarę, jeżeli jest wciąż do adopcji. Jest nadal do adopcji. Czarodziejka napisał(a):A mogę jakieś info o niej, jeżeli pani byłaby zainteresowana? Szkielecik, starszy i po przejściach, to wiem, co jeszcze? Gdzie przebywa, ile dokładnie lat ma, na co cierpi? W każdej chwili mogę mieć telefon. Ale ruch się zrobił u mojej chudziny:multi: Sara ma 5 lat wg weta. Jest bardzo aktywna nic jej nie dolega to zdrowy i sympatyczny pies. Pozytywnie reaguje na dzieci i inne zwierzęta. Prawdopodobnie nigdy nie mieszkała w domu. Potrafi chodzić na smyczy, daje łapę, siada. Przebywa w okolicy Lublina. as_ko napisał(a):Madi wiesz co, nie chce się tu wtrącać... ale ja bym trochę zmieniła temat wyrzucając słowo "stare" :) bo przecież 5-letni piesek do starości ma jeszcze daleko, a to trochę może mylić osoby wchodzące na wątek. Będziesz tak dobra i wrzucisz tu link allegro bo już nie pamięta gdzie był. Zaraz zmienię tytuł, powstał na samym początku jak informacje o Sarze były znikome. Quote
Czarodziejka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Jest w hoteliku? 5 lat - młodziutka;) Quote
MaDi Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Czarodziejka napisał(a):Jest w hoteliku? 5 lat - młodziutka;) Jest na działce u znajomego wcześniej przebywała w klinice UP w Lublinie. Quote
as_ko Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Proszę bardzo: http://allegro.pl/show_item.php?item=1241611658 Quote
MaDi Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 [quote name='as_ko']Proszę bardzo: http://allegro.pl/show_item.php?item=1241611658 Wydaje mi się,że nie trzeba nic zmieniać. Quote
MaDi Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Kolejny pod opieką fundacji:shake: http://www.dogomania.pl/threads/193816-Pomocy-amputuj%C4%85-mi-%C5%82ap%C4%99!!!?p=15475140#post15475140 Quote
bela51 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 A w sprawie adopcji Sary, nikt sie nie odezwal ? Quote
MaDi Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 bela51 napisał(a):A w sprawie adopcji Sary, nikt sie nie odezwal ? Niby najbardziej zainteresowana kobieta milczy, były w sumie może jeszcze dwa telefony, ale o nich nawet lepiej nie wspominać. Quote
Recommended Posts