Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaki Sara ma stosunek do dzieci????Pani wybrała dwie potencjalne sunie, w tym Sarę....ale jej syna pogryzł pies...sunia musi być spokojna i ciekawe jak z zachowaniem czystości

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
Do dzieci ok,ale ona nigdy nie mieszkała w domu, więc nie potrafi zachowywać czystości.

Dorosłego psa można szybko nauczyć załatwiania się poza domem. Na początku trzeba tylko poświęcić mu z tydzień, tzn. często wychodzić na dwór i tłumaczyć, jak się zdarzy, ale to chętnie robią i dzieci, jak są odpowiednio duże na wychodzenie. Przynajmniej ja tak robiłam i trzy psy się nauczyły. Szczeniakowi zajmuje to dużo czasu, wiadomo - dziecko :evil_lol:. A z suczką chyba w ogóle mniej strat, bo ona po ścianach i meblach nie siusia. Z podłogi i z dywanów :diabloti: łatwiej się sprząta. Ale, jak się chce mieć jakiegokolwiek zwierzaka, to trzeba trochę z nim popracować. Życie stadne jest piękne, niemniej wymaga wyrzeczeń i wzajemnego szacunku.

Posted

wawer napisał(a):
Dorosłego psa można szybko nauczyć załatwiania się poza domem. Na początku trzeba tylko poświęcić mu z tydzień, tzn. często wychodzić na dwór i tłumaczyć, jak się zdarzy, ale to chętnie robią i dzieci, jak są odpowiednio duże na wychodzenie. Przynajmniej ja tak robiłam i trzy psy się nauczyły. Szczeniakowi zajmuje to dużo czasu, wiadomo - dziecko :evil_lol:. A z suczką chyba w ogóle mniej strat, bo ona po ścianach i meblach nie siusia. Z podłogi i z dywanów :diabloti: łatwiej się sprząta. Ale, jak się chce mieć jakiegokolwiek zwierzaka, to trzeba trochę z nim popracować. Życie stadne jest piękne, niemniej wymaga wyrzeczeń i wzajemnego szacunku.

Wiem to wszystko i całkowicie się zgadzam, ale często jest to wielki problem dla ludzi zainteresowanych adopcją.

Posted

wawer napisał(a):

Trochę cierpliwości i się da :lol:. Ja adoptowałam dwie suczki po 12-letnim pobycie w schronie. Pierwszej załapanie zajęło 3 dni, druga właśnie dziś czyli 4-tego dnia załapała. Tak jak napisała wawer dużo spacerów i cierpliwości i będzie ok. A jak ludzie poważni i odpowiedzialni to to zrozumieją i te kilka dni jej dadzą na przyzwyczajenie się......:lol:

Posted

Shania napisał(a):
dokładnie....zaraz będę do jednej Pani umawiała wizytę..i chcę, żeby jej sarę pokazać..a nóż pokocha psiulkę?:)

Daj szybko znać, bo dzisiaj dzwoniła do mnie Pani(Polka) mieszkająca w Niemczech, chce adoptować naszą bidę, zgadza się na sterylizację, po rozmowie uważam,że to dobry dom.
Zaraz podeślę Pani wątek do poczytania.

Posted

moze wiecie czy ktos moze pomoc???
Tola dostala taki Email

Pilne!!!
Bardzo proszę o pomoc dla boksera; w schronie nie ma szans , jest coraz zimniej
Dostałam takiego maila
Witam.
Dzisiaj w okolicach ulicy Akademickiej w Zamościu znalazłam około 6-7miesięcznego psa boksera. Piesek był zabiedzony, chudy, ale ufny i przyjazny.
Koleżanka zadeklarowała się wziąć go do siebie na posesję.
Sama mam 4 letnią suczkę bokserkę i wiem ze nie są to psy na podwórze, ale lepszy kojec
z buda na podwórzu niż tułanie się po mieście. Niestety, bokser jak to bokser, towarzyski i skoczny nie chciał samsiedzieć w kojcu i kilkakrotnie z niego wyskoczył, biegał po ulicy,
więc koleżanka stwierdziła, ze nie podejmuje się opieki nad nim i
postanowiła dzisiaj wieczorem zawieźć go do schroniska. Ja mam już drugiego psa
boksera i wiem, że nie są to psy które odnajdują się w schronisku, bo bardzo ważna dla nich jest rodzina i kontakt z człowiekiem.
Jak wspominałam sama mam obecnie 4 letnią suczkę boksera, która na
dniach dostanie cieczki, wiec nie mogę wziąć tego znalezionego pieska.
Zwracam się do Państwa z prośba o pomoc i pytaniem, czy jesteście w
stanie zapewnić mu rodzinę tymczasową lub pomóc mi znaleźć mu
przyjazny dom zanim trafi do schroniska.
Jestem w stanie objąć tego bokserka adopcja wirtualną i opłacić mu wizytę u
weterynarza oraz leki, nie mam jednak fizycznie możliwości zaopiekować
się nim.

Posted

SARA ZOSTAJE NA ZAWSZE W SWOIM DT, PERSPEKTYWA ODDANIA JEJ KOMUKOLWIEK PRZYŚPIESZYŁA DECYZJĘ O JEJ ADOPCJI.
Mimo wszystko jest mi trochę przykro bo niemiecki dom zrobił jak do tej pory na mnie wielkie wrażenie, byli bardzo zasmuceni otrzymując informację iż Sara zostaje w DT.
Zaproponowałam innego psa,ale podziękowali.

Posted

Shania napisał(a):
onk albo oneczka młoda, pójdzie na szkolenia, przez wzgląd na małe dzieci..nie agresywna

Może poczekają na pewno jakaś psina się znajdzie.

Posted

strasznie sie ciesze !!!!! najlepsze rozwiazanie dla suni !!!!!

na Onkach w potrzebie jest duzo psiakow czekajacych na swoja szanse ...w Zamosciu w schronie tez jest piekna smutna sunia Onka bez szans na przyszlosc :(

Posted

IVV napisał(a):
strasznie sie ciesze !!!!! najlepsze rozwiazanie dla suni !!!!!

na Onkach w potrzebie jest duzo psiakow czekajacych na swoja szanse ...w Zamosciu w schronie tez jest piekna smutna sunia Onka bez szans na przyszlosc :(

o wlasnie! Shania zajrzyj tam...