Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto ONa - zagłodzona Sara.Skóra i kości.Cień owczarka niemieckiego.
Nigdy nie zaznała normalnego życia.Jej wierni towarzysze to łańcuch, mróz lub palące słońce, pusta miska. Jej gehenna trwa od 8 lat.
Leży ... bo nie może stać o własnych siłach.Poranione uszy ...
Osoba, u której pozostaje jest niezrównoważona psychicznie; w stanie psa nie widzi żadnych odchyleń, a swojej opiece nie ma nic do zarzucenia.
Aktualnie nie mamy dokąd i nie mamy funduszy, by ją stamtąd zabrać.Ta świadomość jest naszym koszmarem.Nasza bezsilność doprowadza do rozpaczy.Bez Twojej pomocy,dogomaniaku, prawdopodobnie odejdzie za TM.Zbieramy na leczenie , hotelik lub DT.
Bez Was nie damy rady.Sara ma ogromną wolę życia.Może zostać przyjacielem każdego z Was.Jeśli tylko zechcecie ...

(...)
od głodu i zimna
od wiatru i śniegu
od skwaru i pragnienia
wybaw nas Panie...

od drutu kolczastego
od łańcucha na szyi
wybaw nas Panie...
(...)
Opiekunów,
co dom dzielić będą z nami
i chleb i posłanie
i dzień swój każdy,
po nasze skonanie
racz dać nam Panie...

ugaś pragnienie, ucisz cierpienie
i miej nas w Swojej opiece
W godzinie śmierci człowieka....
wybacz mu Panie."

I tak już 8lat ...

FUNDACJA
Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426
adres korespondencyjny:
20-015 Lublin, Wschodnia 2[FONT=arial]
BOŚ BANK S.A. O/Lublin: 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001
[/FONT]

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matrioszka napisał piękny tekst, który zamieściłam w pierwszym poście( dokonałam malutkiej korekty).
Jak można zmienić tytuł? Czy osoby które tu zaglądały go odnajdą?

Posted

MaDi napisał(a):
Matrioszka napisał piękny tekst, który zamieściłam w pierwszym poście( dokonałam malutkiej korekty).
Jak można zmienić tytuł? Czy osoby które tu zaglądały go odnajdą?

Tak, otworzy się ten wątek, pomimo zmiany tytułu.
Edytuj pierwszy post, wejdź w opcje zaawansowaną i pierwsza ramka jest z tytułem, który będziesz mogła zmienić.

Posted

BasiaD napisał(a):
Trzeba ja zabrać za wszelką cenę...Już dość tej gehenny..Ja naprawdę nie rozumiem po co niektórzy biorą zwierzęta !!!!

To pseudohodowca najgorszej maści. Od 10 lat uprawiał ten proceder. Kiedy suki padały z głodu, zostawiał kolejne z następnego miotu. Sprzedawał szczenięta za 50 zł kiedy jeszcze ssały mleko matki i nie były zagłodzone. Suczki zabijał zaraz po urodzeniu, chłopstwo chciało brać tylko pieski.
To jego słowa do osoby która miała nieszczęście zobaczyć tą hodowlę :nie trzeba dawać jeść jak świniom, a pieniądze lepsze niż z prosiąt.

Posted

Dziękujemy za pierwszą deklarację na dobry początek i prosimy o więcej.:evil_lol:
Bianko to straszne co piszesz, ale tak przypuszczaliśmy bo niby skąd same suki w typie rasy? Interes nie wypalił i starsze najsilniejsze sunie zostały, brak szczeniąt=brak pieniędzy, po co karmić? Musimy jednak wykorzystać szanse,że mogą on u niego trochę pobyć, nie podołamy finansowo zabierając wszystkie do hotelów:shake:

Posted

W związku z tym co zastała na miejscu BiankaO sprawa nabrała całkowicie innego biegu. Dla dobra zwierząt proszę o kontakty jedynie przez PW bądź telefoniczne.