Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ehhh zawsze jest smutno :( ale wyobraź sobie jak jest jak się ma psa kilka tygodni, miesięcy... :([/QUOTE]
Wiem dobrze że tak szybko poszło , bo po kilku tygodniach to bym się zapłakała na śmierć.

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie.... i dlaczego ja nie szukałam nowego domu dla Muszka? nie nadaję się na DT- po pewnym czasie miałabym wielu podopiecznych, a Muszka zabierałam z myślą że na pewno znajdę mu cudowny wspaniały dom...

Posted

I dziś wiem co to sa mieszane uczuci, bo z jednej strony to się cieszę jak dziecko z nowego domku dla Diego a z drugiej strony wyć mi się chce że nie mogłam go zatrzymać.

Posted

Ja podziwiam. Ja bym się totalnie na DT nie nadawała. U Mnie na uczelni swego czasu jeden z wykładowców proponował, jako że niby go kolega Niemiec zmolestował i szukał ludzi którzy za300 zł. miesiecznie opiekowali by się szczniakiem labladora(Ten kolega pokrywa karmę, szczepienia weta itd.) Od drugiego miesiąca życia psiaka do roku. I jak tak sobie wyobraziłam, że mam przez 10 miesięcy opiekować się szczeniakiem a potem go oddać z odchowu na szkolenie dla ludzi niewidomych to aż mi się zimno zrobiło ehhh

także PODZIWIAM po stokroć :)

Posted

To był mój pierwszy tymczas i chciałam się z tym zmierzyć - choć nie mam warunków na bycie na stałe DT ( 40 m2 w Centrum miasta) , najgorsze jest to że wiem od Yabadu, że za każdym kolejnym razem nie jest lżej. Ale jak sie wyprowadzę za miasto ( mam nadzieje w przyszłym roku) to chcę być DT, nawet jakbym miała tony chustek zużywać i chodzić do psychoanalityka po adopcji to chce.

Posted

to jest trudne, ale czym jest tych naszych kilka łez uronionych w porównaniu do uratowanego kolejnego psiego życia? nam przejdzie, albo zajmiemy się następnym biedakiem, a one mają nowe cudowne życie :loveu:

Posted

[quote name='JOAPG']najgorsze jest to że wiem od Yabadu, że za każdym kolejnym razem nie jest lżej. [/QUOTE]
Mi z każdym kolejnym jest łatwiej, ale pierwszych to w ogóle nie chciałam oddawać ;)

Posted

A dziś mam już pierwsze wieści od Diego: rekalamacji nie będzie, wszyscy w rodzinie zwariowali na jego punkcie, juz ma nową obróżkę i smycz (czerwone) i zabawki i karmę. Poszedła dziś w nowym ubranku na spacer po okolicy i szedła pięknie z dumnie podniesiona głową i husarskim ogonkiem. I nowym opiekunom wszystko sie podoba: że taki przytulak, że taki mięciutki jak kaczuszka i taki grzeczny i taki....... Dalsza i bliższa rodzina przychodzi zobaczyć nowe szczęście. jedyne co mu grozi to to że go rozpieszczą i zagłaszczą.

Posted

[quote name='JOAPG']A dziś mam już pierwsze wieści od Diego: rekalamacji nie będzie, wszyscy w rodzinie zwariowali na jego punkcie, juz ma nową obróżkę i smycz (czerwone) i zabawki i karmę. Poszedła dziś w nowym ubranku na spacer po okolicy i szedła pięknie z dumnie podniesiona głową i husarskim ogonkiem. I nowym opiekunom wszystko sie podoba: że taki przytulak, że taki mięciutki jak kaczuszka i taki grzeczny i taki....... Dalsza i bliższa rodzina przychodzi zobaczyć nowe szczęście. jedyne co mu grozi to to że go rozpieszczą i zagłaszczą.[/QUOTE]

super! doskonałe wieści!!! :multi:

• 5 weeks later...
Posted

Minął miesiąc od adopcji Diego.
Byłam dziś na wizycie poadopcyjnej.
Diego ma na imię Bosman i cóż mogę rzec, chciałabym, żeby wszystkie bezdomne zwierzaki trafiały do takich domów jak on. Jest cudownie, wszyscy go kochają, poświęcają mnóstwo czasu na zabawę z Bosmanem, wyglada cudnie i jest wesolutki. Nie widać już żeberek, ale nie jest zapasiony. można by rzec figura idealna, ma piękną lśniącą sierść. Szczeka basem i jest uroczy. 2 godziny bawili sie z moja Mesią w ogrodzie. Jego nowa rodzina, to fantastyczni ludzie. Nie są drobiazgowi i nawet jak coś narozrabia to nie jest dla nich tragedia, doskonale rozumieją, że taka jest psia natura.

Posted

JOAPG napisał(a):
Minął miesiąc od adopcji Diego.
Byłam dziś na wizycie poadopcyjnej.
Diego ma na imię Bosman i cóż mogę rzec, chciałabym, żeby wszystkie bezdomne zwierzaki trafiały do takich domów jak on. Jest cudownie, wszyscy go kochają, poświęcają mnóstwo czasu na zabawę z Bosmanem, wyglada cudnie i jest wesolutki. Nie widać już żeberek, ale nie jest zapasiony. można by rzec figura idealna, ma piękną lśniącą sierść. Szczeka basem i jest uroczy. 2 godziny bawili sie z moja Mesią w ogrodzie. Jego nowa rodzina, to fantastyczni ludzie. Nie są drobiazgowi i nawet jak coś narozrabia to nie jest dla nich tragedia, doskonale rozumieją, że taka jest psia natura.

to super a są jakieś zdjęcia ?? :D

Posted

Na początku pobytu w nowym domku Diego nie szczekał( jak to często bywa) więc Pan domu wszystkim opowiadał, że jak on będzie już pewny że to wszyyyyyystko jest jego to zacznie szczekać i tak się stało