jambi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Szczekanie w schronisku to niekoniecznie przejaw złych intencji ze strony psa, czy jego "porywczego charakteru" - niestety, schronisko samo w sobie, wiele innych psów, cała atmosfera - często ma wpływ na sposób zachowania się psiaka za kratami, a to faktycznie niestety odstrasza... aczkolwiek wiem, że im pies był głośniejszy za kratami, tym mniej dźwięków wydawał z siebie po zabraniu go stamtąd ;) poza tym jest to forma zwrócenia na siebie uwagi - niekoniecznie w celu "groźby", zresztą - włożyłaś do niego rękę - powąchał, nie zeżarł ;) Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 no tak, ale z takim zachowaniem nikt go nie weźmie :( cholera.... Quote
Saththa Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Śliczny jest ehhh, może się ktoś skusi. Uszka ma niesamowite. Szkoda psiaka :( Quote
Igiełka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Diego ma silną potrzebę kontaktu-tylko te szczekanie może odstraszać potencjalnych chętnych :roll: Quote
Saththa Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Może to z jednej strony nie takie złe... Jak komuś mocno na nim zależeć będzie to szczekanie może nie odstraszy... I dobrze trafi. Te uszka ma za mocne, śliczny jest :) Quote
malawaszka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 piękniś - trzeba poszukac mu kogoś kto się nie boi i miał już sznaucery Quote
szczecinianka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Z każdą wizytą w schronisku utwierdzam się w przekonaniu, że prosto z boksu nikt go nie zechce. Ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że takie szczekacze często okazują się miziakami, bo często wyciągamy takie psy z boksów, ale niestety ludzie nie mają o tym pojęcia. :( Wstawię go na naszą poczekalnię z apelem chociażby o DT. Może ktoś ma ochotę napisać jakiś chwytający za serce tekst? Czy mogę prosić o zmianę zdjęć na stronie sznaucerów do adopcji? Myślę, że nawet te zza krat są bardziej zachęcające niż to schroniskowe :( Quote
malawaszka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 no kurcze dałam te nowe zdjęcia na allegro z na stronie zapomniałam dodac - czy nie lepiej byłoby dać kontakt do kogoś z Was? Quote
szczecinianka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Jasne, możesz śmiało dać kontakt do mnie: 607-701-117 lub tozszczecin@op.pl Quote
kamilqax95x Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 http://www.ptroa.co.il/petition/ zobaczcie oglądałam to i ryczałam jak tak można ludzi to sadyści, katy, najgorsze istoty na ziemi ..... Quote
malawaszka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Diego Diego co z Tobą bedzie :( nie ma tymczasó dla malych sznupków a co dopiero dla dużych :( szukam transportu z Poznania na Śląsk [url]http://www.dogomania.pl/threads/192055-SZNUPCIA-MINI-potrzebny-DT-DS-albo-transport-z-Poznania-na-%C5%9Al%C4%85sk[/url] Quote
malawaszka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 też jestem ciekawa i czy jest jakiekolwiek zainteresowanie nim? Quote
szczecinianka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Niestety - zero zainteresowania Quote
Saththa Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Oj Futrzaczku... Może coś się zmieniło u Ciebie? takie masz śliczne oczęta, za serce łapią ehhh pokaż się może Quote
malawaszka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 też jestem ciekawa czy coś się zmienia - może się trochę wyciszył? czy przeciwnie? Quote
kamilqax95x Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Dodałam go na Cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Diego,22688 Quote
malawaszka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Po wyprowadzeniu z boksu jest zupełnie innym psem. Miły, sympatyczny i otwarty będzie wspaniałym towarzyszem dla ludzi aktywnych, chętnie miłośników sznaucerów. a to skąd wiesz? udało się to sprawdzić czy wymyśliłaś? no i zmień bo nie sznaucer średni tylko olbrzym ;) Quote
kamilqax95x Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 tak jest napisane na str schronu ... spoko zmienie tego olbrzyma ;P Quote
Recommended Posts