Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczekanie w schronisku to niekoniecznie przejaw złych intencji ze strony psa, czy jego "porywczego charakteru" - niestety, schronisko samo w sobie, wiele innych psów, cała atmosfera - często ma wpływ na sposób zachowania się psiaka za kratami, a to faktycznie niestety odstrasza... aczkolwiek wiem, że im pies był głośniejszy za kratami, tym mniej dźwięków wydawał z siebie po zabraniu go stamtąd ;) poza tym jest to forma zwrócenia na siebie uwagi - niekoniecznie w celu "groźby", zresztą - włożyłaś do niego rękę - powąchał, nie zeżarł ;)

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może to z jednej strony nie takie złe... Jak komuś mocno na nim zależeć będzie to szczekanie może nie odstraszy... I dobrze trafi. Te uszka ma za mocne, śliczny jest :)

Posted

Z każdą wizytą w schronisku utwierdzam się w przekonaniu, że prosto z boksu nikt go nie zechce. Ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że takie szczekacze często okazują się miziakami, bo często wyciągamy takie psy z boksów, ale niestety ludzie nie mają o tym pojęcia. :( Wstawię go na naszą poczekalnię z apelem chociażby o DT. Może ktoś ma ochotę napisać jakiś chwytający za serce tekst?

Czy mogę prosić o zmianę zdjęć na stronie sznaucerów do adopcji? Myślę, że nawet te zza krat są bardziej zachęcające niż to schroniskowe :(

Posted

Diego Diego co z Tobą bedzie :( nie ma tymczasó dla malych sznupków a co dopiero dla dużych :(

szukam transportu z Poznania na Śląsk
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192055-SZNUPCIA-MINI-potrzebny-DT-DS-albo-transport-z-Poznania-na-%C5%9Al%C4%85sk[/url]

• 2 weeks later...
Posted

Po wyprowadzeniu z boksu jest zupełnie innym psem. Miły, sympatyczny i otwarty będzie wspaniałym towarzyszem dla ludzi aktywnych, chętnie miłośników sznaucerów.

a to skąd wiesz? udało się to sprawdzić czy wymyśliłaś?

no i zmień bo nie sznaucer średni tylko olbrzym ;)