blacky. Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Ok, Bladziuha rozmawiałyśmy spotkamy się za jakieś 2 tygodnie, bo póki co nie mieszkam w Gryfinie w weekendy. Powiedź Mai że się staramy, szukamy, ogłoszenia zrobione, teraz trzeba czekać.
Uru Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 jak na ta chwile na bazarku nie za wiele sie dzieje:) ale bylo pytanie o wazony wiec tyle dobrego! ;) a wiem co chcialam! blacky, ogarniasz kliniki w szczecinie na pewno, hm? sprobuj zadzwonic do jakichkolwiek popytaj czy w szcz. beda te marcowe sterylki za pol darmo? jak cos moge to zrobic samodzielnie tylko pomyslalam,ze moze jako gryfinianka masz juz jakies zaznajomione itd. daj znac i jakos sie zgadamy kto dzwoni i szuka;)
blacky. Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Jasne, dowiem się poszperam :) Jeszcze zapytam weta naszego, który przeprowadzał sterylkę mojej suczy. Tylko jeszcze nie ogarniam tematu transportu, bo ja nie zmotoryzowana jestem :(
blacky. Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 założyłam wątek Arii na poddziale sterylkowym http://www.dogomania.pl/threads/201124-Zbieramy-na-sterylk%C4%99-suki-kt%C3%B3rej-w%C5%82a%C5%9Bciciele-nie-chc%C4%85-!-PROSZ%C4%98-O-POMOC-!
blacky. Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Zapraszam do przypinania serduszek dla Arii ! :) Z kasą na sterylkę ;) http://www.dogomania.pl/threads/201195-Przypnij-serduszko-i-wrzu%C4%87-kas%C4%99-do-skarbonki-na-sterylk%C4%99-!-DLA-ARII-do-26.02-godz.-21?p=16207273#post16207273
Uru Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 z tym transportem na pewno nie będzie kłopotu. jestem pewna,ze do szczecina bladziucha ze swoim TZ pomogą zawieźć i przywieźć arie po zabiegu:)PRawda Goniu?;P
blacky. Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Nie mówie o Szczecinie bo może uda się zrobić zabieg po niższych kosztach w Gryfinie :) Pogadam z wetem nie w tym a w następnym tygodniu, bo w ten weekend mam impreze (piątek, sobota, niedziela) :P W razie czego pójdę do zaufanej wetki w Szczecinie. Mamy już 90 złotych na sterylkę ! :multi:
bladziuha Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Jeśli o transport chodzi to oczywiście Wojciech to załatwi :) czyli nie martwcie sie!!!! Uru,jak Ty mnie znasz :D
Uru Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 To ja poinformuje ze weszlam na konto i faktycznie kaska wpada. mam juz chyba 2x po 10 zl za drugi bazarek i raz nawet 15 oraz wazony cale 85:D
blacky. Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Uru, a możesz sprawdzić tytułu wpłat ? Będę wiedzieć od kogo... 15 złotych wiem od kogo, ale 2 wpłaty po 10 ?
neshia Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 A jak w ogóle miewa się Aria? Ślicznotka ma tak inteligentne spojrzenie, pewnie już czuje, że szykują się zmiany... Tak z ciekawości - ile kosztuje sterylka? Ta normalna i ta "pół-darmo"? Wiem, że u mnie u veta to szalenie droga impreza. A jak jest gdzie indziej? Głaski dla Arii:loveu:
blacky. Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 U nas sterylką będzie kosztować ok. 300 złotych w Sz-n może uda mi się załatwić za około 200 lub mniej. Będę w sobote u weta w Sz-n Dąbiu, sympatyczna Pani jak powiedziałam jej nazwisko to od razu skojarzyła mnie z Gryfinem, a poszłampo kropelki na pchły ;) U Arii będę razem z bladziuhą jakość po 15 lutym :) Będą fotki ;)
neshia Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 No to nie tak źle - mój wet za sterylkę krzyczy sobie jakieś 600-700zł. Ale on jest znany w Szczecinie ze zdzierania kasy:) Czekam na fotorelację z opisem samopoczucia Arii - zapadła mi w serce perełka kochana. Ona taka niewinna...
Uru Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 są nowe istotne fakty w sprawie Arii. dowiedzialam sie dzis od bladziuchy, ona z kolei od wlascicielki psinki. otoz arii nie ma juz w tym domu! na dniach podobno byla straz miejska, i rzekomo miala powiedziec, ze pies MUSI ZNIKNAC W CIAGU DOBY poniewaz szczeka i zatruwa spokoj mieszkancom okolicznym:/ w zwiazku z tym aria zniknela. bladziucha dowiedziala sie ze mala przebywa we wsi niedaleko gryfina u jakiegos znajomego,ktory ma dom i podworko i ze podobno aria znalazla tam dobry dom.Podobno czuje sie tam dobrze i nowy Pan tez jest zadowolony. w pierwszej chwili sie wscieklam ale jezeli to wszytsko okaze sie prawda to faktycznie suczce sie udalo. podstawa! trzeba pojechac i sprawdzic czy jest tak dobrze jak mowi byla wlascicielka. Bladziuch sluzy autem,czasem. Blacky, kontaktuj sie z nia w sprawie wizyty u Arii. musimy to sprawdzic czy wszystko gra. co do sterylki, nowy wlasciciel jest zainteresowany, podobno sam wspominal ze trzeba by to zrobic. jednak nie wie jakie to koszta itd. mysle ze trzeba z nim pogadac i dopytac ile jest w stanie dolozyc. blacky, znalazlabys jakis czas zeby tam podskoczyc z bladziucha?
bladziuha Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Potwierdzam wszystko to sie wydarzyło. Właścicielka Arii powiedziała,że była w Marwicach (bo tam przebywa teraz sunia) i sprawdzała jakie ma warunki. Nie zmienia to faktu,że trzeba sie tam przejechać i samemu wszystko skontrolować. Póki co nowy właściciel pisze do byłej pani Arii jak psinka sie mniewa i wysyła jej foty. Ja jeszcze w tym tyg.pofatyguje sie do ich domu i spytam o te zdjęcia i wieści...wyniucham czy to prawda. mam nadzieje,że Arinka znalazła wreszcie kochającego odpowiedzialnego pana. Trzymajcie kciuki a ja jeśli będę miała jakieś info napisze.
neshia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Trzymam kciuki za Arię, oby okazało się, że domek będzie odpowiedzialny. Z niecierpliwością czekam na wieści z kontroli. Ale niespodzianka:roll:
blacky. Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Nie denerwujcie mnie, kurcze bladziuha masz drukarke w domu ? Trzeba spisać umowe adopcyjną, przecież tak nie może być. Boże, ale się wkurzyłam. Trzeba wydrukować umowe adopcyjną i tam pojechać. Bladziuha, jak masz drukarke to podaj mi swojego maila, prześle Ci a Ty wydrukujesz 2 razy. I musimy tam pojechać jak najszybciej. Rrrrr... ciekawe co ze sterylką... Pojedziemy to pogadam z właścicielami, którzy prawnie nimi nie są... Boże, Aria szczeka ? no chyba ich po********** ! Przecież straż miejska nie może powiedzieć że pies ma zniknąć. Ta sprawa mi śmierdzi i to nieźle... Ja bym jeszcze skontrolowała straż miejską czy taka interwencja była. Bo mi to nie pasuje, straż miejska w takim przypadku ma prawo wystawić mandat, ale nie mówić że pies ma zniknąć. Jutro przejdę się do znajomej inspektorki z TOZu i poproszę ją o kontakt ze strażą miejską w tej sprawie.
Uru Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 blacky dokladnie!!!!! to samo a propos strazy powiedzialam na dziend obry gosi rozmawiajac z nia. niewierze w ta wersje!
blacky. Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Ja też w to niewierze, straż miejska nie ma prawa mówić o interwencjach, ale mam nadzieję że inspektorce TOZ powiedzą. Zaczekam aż Gosia napisze tuta kiedy możemy jechać. Nie zmienie tematu wątku dopóki nie dowiem się co się stało. Bo przyjęta wersja może być że Aria jest w DS, a tak na prawdę (tfu,tfu) może okazać się że Aria jest za TM...
bladziuha Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Blacky na pirv wyśle Ci mojego maila ,ale do Marwic i tak pewnie pojedziemy w tyg. chyba,że znajdziesz kogoś kto pojedzie z Tobą wcześniej...niestey jesteśmy zdane na Wojciecha,a on ma troche pracy w tym tyg,ale jak dobrze pokombinujemy to może się uda. Poza tym trzba zgrac sie z tym nowym właśicielam,żeby jemu pasowało. Popołudniami jest w domu. Z info to tylko tyle,żę Arinka jest na dworze w budzie.
Uru Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 w budzie?! ja pierdziele! ona wczesniej w mieszkaniu na legowisku itd? wkurza mnie ta cała sytuacja! myslalam,ze u tego Gościa jest w domu:/
neshia Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 W budzie... Boże, co ta piękność komuś zrobiła? Może zamiast spisywania umowy adopcyjnej warto zastanowić się nad zabraniem stamtąd Arii? :( Wiem, że nie ma żadnego DT, ale jakoś nie wyobrażam sobie suni do końca życia w budzie....
blacky. Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Coooooooo ? O nie, przes***a sobie ta Majka, powiedziałam że ma psa do budy ani na łańcuch nie wydawać !!!!! Gosiu zaraz Ci prześle na maila umowe (tylko chyba ja będę musiała podpisać jako pośrednik) i napisz mi kiedy będziemy mogli pojechać. W tym tygodniu pasuje mi wtorek, środa, piątek po 15.30 napisz kiedy i o której to się dogadamy, w przysżłym tygodniu mam ferie, ale nie chciałabym tyle czekać
Recommended Posts