Jump to content
Dogomania

Znalazła swoje miejsce ;) W CUDOWNYM DS ! Niechciana ARIA, tylko krok od tragedii!

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Bladziuha, ja proponuję abyś napisała tutaj co mi powiedziałaś.

Proszę o zmienienie tytułu na:
Niechciana ARIA, tylko krok od tragedii! Szuka DT

Posted

Tekst do ogłoszeń:

Aria - pies jak pies. Ale jej właścicielom coś wadzi. Pytanie: co ? Właśnie do końca nie wiadomo. Jest spokojna, kochana - typowa poducha do przytulania. Na spacerach nie ciągnie, wybredna co do jedzenia nie jest. Jej właściciele nagle powiedzieli sobie: po co nam pies ? Zdecydowali że im nie potrzebny i zdania nie zmienią. Chcą się jej pozbyć jak najszybciej. Chodź by jeszcze dzisiaj czy jutro mogą wywieźć ją do lasu, przywiązać do drzewa i tak zostawić... Nie pozwólmy na to. Aria ma 5 lat. Jest mieszańcem dobermana i owczarka niemieckiego. Więcej ma z tej drugiej rasy. Jest kochana, uwielbia dzieci, na koty różnie reaguje, ale ogólnie nie sprawia co do nich żadnego problemu. Została adoptowana 5 lat temu ze schroniska. Jeszcze nie dawno było dobrze, ale dostałam telefon aby pomóc znaleźć jej nowych właścicieli. I tego słowa dotrzymam. Szukamy Arii nowego domu. Obojętne jest to czy będzie mieszkała w małym mieszkaniu w bloku czy w wielkiej willi z ogrodem. Ważne aby miała zapewnione spacery oraz aby był ktoś kto ją kocha. Aria nie jest wysterylizowana, będzie to obowiązek przyszłego właściciela. Adopcja jest bezpłatna. Wymogiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizyta przed i po adopcyjna.

Kontakt:
Monika - 694-539-289
mail: kojec-gryfino@wp.pl

Z racji tego że poproszona mnie o pomoc podaję numer do siebie, jeśli będzie ktoś zainteresowany przekaże wszystko Gosi (bladziuha). Razem z Gosią skontrolujemy przyszłych właścicieli. Nie będę robić niczego na własną rękę o wszystkim będę informowała bladziuhę. Z mojej strony Aria może liczyć na ogłoszenia:

na www.toz.szczecin.pl
allegro.pl
cafeanimal

+ 10 innych

więcej nie dam rady zrobić, bo i tam mam przytulisko na głowie.

Proszę osobę prowadzącą wątek o wklejenie tekstu do #1 postu :)

Posted

bros napisał(a):
o matko a co się dzieje???? jakiej tragedi ????

z tego co mówiła Gosia, to Aria jest w "dołku" - Gosia to lepiej opisze
Tragedia ? Albo Aria ugryzie w końcu dziecko pod wpływem presji albo "właściciele" wywiozą Arie do lasu i przywiążą do drzewa.

Proszę o pomoc w ogłoszeniach !

Posted

zmieniłam tutuł. zaraz napisze do moderatora zebyś byla,blacky 764 prowadzącą watek. moze byc? jestescie z Gosią na miejscu i troche łatwiej wam zdobywac info

Posted

Cleo dzięki za obecność, ja póki co mam mase roboty (w przytulisko jest parwo) jak znajdę trochę czasu to porozsyłam cioteczką :)

Posted

Ze sterylką będzie trudno, bo właściciele nie sfinansują, bo rodzina nie za bogata z tego co dostrzegłam. Ja nawet złotówką nie mogę się dołożyć bo dziecko w domu ważniejsze...

Nie mam pomysłu, zero po prostu...

Posted

niebawem marzec. pewnie znowu bedzie akcja sterylizacji za mniejsza kaske. to niby 2 miesiace ale nie wiemy czy uda sie do tego czasu cos dla arii znalezc.przynajmniej taki pomysl. moze zorganizujemy jakis bazarek na nia? co myslicie? kto co ma... jakas zbiórka. poszperam w domu. kilka rzeczy sie znajdzie. popytam znajomych i cos zawsze wpadnie. ktos juz z Was robił bazarki?

Posted

Uru napisał(a):
niebawem marzec. pewnie znowu bedzie akcja sterylizacji za mniejsza kaske. to niby 2 miesiace ale nie wiemy czy uda sie do tego czasu cos dla arii znalezc.przynajmniej taki pomysl. moze zorganizujemy jakis bazarek na nia? co myslicie? kto co ma... jakas zbiórka. poszperam w domu. kilka rzeczy sie znajdzie. popytam znajomych i cos zawsze wpadnie. ktos juz z Was robił bazarki?

ja organizuje bazarki :) jakbyś mogła przesłać pocztą rzeczy to wystawię.

ja wszystko co miałam na bazarki poszło na Sz-ńskie amstafy.
A z tą sterylką to fajny pomysł, tylko w Gryfinie w tamtym roku nie było tej akcji...

Posted

Cleo2008 napisał(a):
I co Aria? Czy cos sie rusza? A wogole co ci ludzie powiedzieli - dlaczego jej nie chca??? :(

Jak dla mnie to dziwna sytuacja, chcią psa oddać i kropka. Mają małe dzieco, małe mieszkanie. A Aria i tak większość czasu spędza na dworze w za małej budzie a ost. jak tam przechodziłam około 12 to Arii nie było na dworze...
Nic się nie rusza, muszę poszperać w Szczecińskim TOZie może uda się zorganizować transport do niemieckiej fundacji. Ale to może być marzenie... Postaram się - poruszę jutro kontakty

Posted

ok blacky. to tak zrobmy jak piszesz z tym bazarkiem. zbiore cos i wysle ci. takze jak cos to podaj jakis adres na priva. to zajmie mi kilka dni oczywiscie.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Zapraszam serdecznie na bazarek dla Arii ;)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]:multi: Zbieramy na sterylkę ! <KLIK> :multi:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]__________________________________________[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]rzeczy na bazarek podarowała Uru, dziękuję bardzo :loveu:[/FONT]

Uru użyczyła również swoje konto, abyśmy mogły zbierać pieniążki na sterylkę Arii ! :)

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]To co ? Bieramy deklaracje na sterylkę ! :)[/FONT]
Numer konta z racji tego że jest prywatny będziemy podawać na PW.

[FONT=Comic Sans MS]

[/FONT]

Posted

Blacky sper,że bazarek juz jest...może sie coś ruszy.
Sytuacja u Arii nie za ciekawa w przyszłym tyg.sie tam wybiorę. Ja się juz zapowiadam,że do sterylki sie dołożymy, zobaczymy jak sie sprawy potoczą i ile uda się zebrać kasy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...