blacky. Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Aria - pies jak pies. Ale jej właścicielom coś wadzi. Pytanie: co? Właśnie do końca nie wiadomo. Jest spokojna, kochana - typowa poducha do przytulania. Na spacerach nie ciągnie, wybredna co do jedzenia nie jest. Jej właściciele nagle powiedzieli sobie: po co nam pies ? Zdecydowali że im nie potrzebny i zdania nie zmienią. Chcą się jej pozbyć jak najszybciej. Chodź by jeszcze dzisiaj czy jutro mogą wywieźć ją do lasu, przywiązać do drzewa i tak zostawić... Nie pozwólmy na to. Aria ma 5 lat. Jest mieszańcem dobermana i owczarka niemieckiego. Więcej ma z tej drugiej rasy. Jest kochana, uwielbia dzieci, na koty różnie reaguje, ale ogólnie nie sprawia co do nich żadnego problemu. Została adoptowana 5 lat temu ze schroniska. Jeszcze nie dawno było dobrze, ale dostałam telefon aby pomóc znaleźć jej nowych właścicieli. I tego słowa dotrzymam. Szukamy Arii nowego domu. Obojętne jest to czy będzie mieszkała w małym mieszkaniu w bloku czy w wielkiej willi z ogrodem. Ważne aby miała zapewnione spacery oraz aby był ktoś kto ją kocha. Aria nie jest wysterylizowana, będzie to obowiązek przyszłego właściciela. Adopcja jest bezpłatna. Wymogiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizyta przed i po adopcyjna. Zakochałeś się już w tej cudownej suni ? Oto Aria: Zapraszamy na Ariowy bazarek ! :) :multi: KLIKNIJ ABY WEJŚĆ NA BAZAREK <KLIK> Zbieramy deklaracje na sterylkę ! Prosimy o pomoc w znalezieniu domku!!!
Uru Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 no słów brak na takich! a jeszcze dodatkowo kiedy meilowalam z właścicielką napisala "bralismy ja odpowiedzialnie", nie wiem jak ona rozumie to słowo. w każdym razie pies jest niewypuszczany na ogród bo nauczyl sie otwierac bramke. ech, jakby problemem bylo zamontowanie lepszego zamkniecie.zwyczajnie pies wadzi to tworzy sie historie jaki to jest problemowy a jeszcze do tego wszystkiego mają ochote Ci ludzie zachowac dobrą opinie tłumacząc ze robią co mogą,tylko ze wiem ze nie robia absolutnie nic!! takze mega zalezy mi na domku dla suni bo jest na prawde rewelacyjna. w pewnym sensie przypadek adopcyjny łatwy więc sęk w tym zeby jak najwicej ludzi się o niej dowiedzialo. rozsyłajcie zatem prosze linka do niej komu możecie
bladziuha Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 eh...Sunia jest cudowna. Usposobieniem podobna do mojej Sybilki :) w końcu tez mieszaniec dobermana i owczarka. Bardzo posłuszna i karna. Wpatrzona w człowieka bezgranicznie. Krok w krok towarzyszy człowiekowi, bardzo czuje sie zobowiązana ,kiedy wie,że jest na smyczy...nic jej nie rusza nawet dwa koty przebiegające jej przed nosem. Właścicielka ewidentnie jest wrogo nastawiona do jakiekolwiek pomocy ze strony osób trzecich. Kiedy jej przyprowadziłam psa ze spaceru skomentowała ''dziwne,że z Toba poszła...ona mnie tylko słucha" Z innych zródeł wiem także,ze pewna osoba chciała psinkę zabierać na spacery ,marszo-biegi na naszej ścieżce rowerowej (razem zawsze raźniej) ,ale oczywiście została zbyta. Oczywiście kaganiec Aria ma naciągany na pysk obowiązkowo-na zasadzie żeby nie szczekała...po oddaleniu się od bramki zdjęłam jej kaganiec i nie było powodów aby zakładać go ponownie. Pies ani razu nie szczeknął i nie wykazywał żadnej agresji. Szkoda Suni do Pani, która jak sądzi ma" rozum i serce"...ale jest wręcz odwrotnie! Na dniach jestem ustawiona na kolejny spacer, powiedziałam,że jest to konieczne, bo właścicielka kręci nosem z niezadowoleniem słysząc "spacer" sama rzadko wyprowadza psa , bo twierdzi,że ma tyle roboty i problemów,że niestety...nawet wyznala mi,że probowała spacerowac z Aria i z wózkiem ,ale jest to nie możliwe,ponieważ Aria ciągnie, nie słucha sie itd...itd. Akurat sie tak złożyło,ze jestem świeżo upieczona mama i na pierwszym spacerze tez byalam z wózkiem. Sunia szla wzorowo przy nodze. Właścicielka mówi wiele złego o Arii.Moim skromnym zdaniem jest to spowodowane wyrzutami sumienia i wytłumacze to sobie inaczej" oddaje psa,bo jest zły i mam mu wiele do zarzucenia". No nic, to szukamy domku dla Suni...
Uru Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 bladziucha, cudownie to wszystko jeszcze dokładniej opisałaś. musi się znaleźć cudowny domek! a z tymi marszobiegami rozłożylaś mnie na łopatki. nie zgodziła się by pies mógł sobie pobiegać? słów brak!
bladziuha Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Właścicielka ewidentnie ma problem z postrzeganiem rzeczywistości ;( Postaram się jutro albo najdalej w sobote wziąć psinkę do miasta i zobaczymy jak zachowuje się wśród samochodów,ludzi, psów...
Uru Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 jutro rozwieszam ogloszenia a już pewnie dzisiaj kolega zamieścił na stronkach w internecie
bladziuha Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Przy okazji jutrzejszego spaceru zobaczę jak zęby Suni i zabiore ja do moich rodziców na obcy teren :) gdzie panem i władcą jest 8kilogramowy kot kastrat , na którym już psy nie robią żadnego wrażenia, tyle ich się przewinęło :)
Uru Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 u Arii nadal nic się nie zmieniło nadal szuakmy domuuu!!!!!!
kamilqax95x Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 chciałam ja dodać na Cafeanimal ale tel jest potrzebny
blacky. Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Witam. Nazywam się Monika i jestem z "Gryfińskiego Kojca" zadzowniła do mnie Pani Małgorzata z prośbą o pomoc dla suni. A więc jestem na wezwanie. Jeszcze nie przeczytałam 1 postu ale zaraz to zrobie. Jedyne co mogę zrobić to ogłoszenia. Czy są oznaki tego, że właściciele znęcają się nad psem, że suka jest głodzona trzymana na łańcuchu ? W takim przypadku mogłabym wciągnąc w sprawę Arii inspektorki z Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami z naszego powiatu. Gdzie sunia przebywa - proszę o podanie miejscowości. Mam nadzieję że wątek się trochę ruszy.
blacky. Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Rozmawiałam z Gosią (jeśli mogę tak pisać :)) wstępnie umówiłyśmy się na jutro na spacer z Arią. Wezmę linkę spacerową (chyba 10 metrów ma ta linka albo 5) i aparat. Porozmawiam z właścicielami na temat zrzeknięcia się psa jeśli znajdzie się osoba chętna do adopcji. Aby stan prawny psa był uregulowany jeśli znajdzie się osoba chętna do adopcji porozmawiam ze znajomą inspektorką TOZ aby te papiery o zrzeknięcie się psa przygotowała ona. Mam nadzieję, że ktoś odezwie się na tym wątku. Jeśli jutro się spotkam z Gosią to będą zdjęcia suni.
Uru Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Cześc Blacky. jak wiesz nie ma oznak znecania sie nad sunią bo i nikt sie nie zneca. zwyczajnie pies jest niechciany i tyle. super jesli poswiecisz jej troche czasu i rozejrzysz sie za domkiem. sprawa o tyle ok ze nie ma mega pospiechu aczkolwiek w takich sprawach kazdy kolejny nieszczesliwy dzien dla psa działa na jego niekorzysc. wiem ze po dzisiejszym spacerku o suni same pozytywy:) super! i dzieki ze zajełaś się sprawą.
blacky. Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Uru nie ma za co ;) Byłam wczoraj z Gosią i Arią na spacerze zaraz wstawię zdjęcia. I prosze cioteczki o wykorzystywanie tych zdjęć w ogłoszeniach, które Aria potrzebuje. W tygodniu skleje Arii jakiś tekst do ogłoszeń.
blacky. Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Nie mogę znaleźć tych zdjęć, mam nadzieję że ich nie usunęłam... :shake: EDIT.: Są :multi: Jak się bawić to na całego :evil_lol:
blacky. Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Regułka co do ogłoszeń: Imię: Aria Płeć: suczka Rasa: mix dobermana i owczarka niemieckiego Wielkość: duża Umaszczenie: czarna podpalana Wiek: ur. sierpień 2005 r. Sterylizacja: obowiązek przyszłego właściciela Historia, charakter, zachowanie: uzupełnię na dniach Miejsce pobytu: dotychczasowy dom, Gryfino - zachodniopomorskie Kontakt: uzupełnię razem z historią
blacky. Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 bros napisał(a):ale niunia kochana, blaky piekne zdjęcia :) Ona jest cudowna, pies ideał ;) Napiszę o niej więcej na dniach. Powinna szybko znaleźć dom :)
kamilqax95x Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Dodałam ją na Cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Aria,27564 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Aria,27563 podałam jednak Uru nr :P
Recommended Posts