red Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Piękny jest ten Drop, prezentuje się super, ciekawe czy ktoś go pokocha. Istotne jest to, że Drop umie przeskoczyć ogrodzenie, więc przyszły właściciel musi mieć super zabezpieczone podwórko, bezpieczne ogrodzenie, żeby nie zawisł na nim, albo wyprowadzać go na smyczy. O tym musimy informować. Quote
tanitka Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 na forum seterów piszą, że Drop wygląd jak seter angielski tylko .... krótkowłosy :) Quote
AnnaA Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Z tym skakaniem przez ogrodzenie to przesada. Poprostu wczoraj, jak pojechałam po suczkę po sterylce a Drop został w ogrodzie z innymi psami, poczuł się chyba opuszczony i usiłował przejśc przez bramę zrobioną z metalowych prętów. Głowa i przednie łapy przelazły a tył się zawiesił. Dobrze, że nadszedł sasiad i przecisnął Dropa na drugą stronę. Drop był tak przestraszony, ze ułożył sie w krzaczorach. Jak wróciłam i nie zastałam go w ogrodzie podniosłam alarm, że uciekł. Wyjechałam go szukac i szybko znalazłam bo wylazł na wołanie. Dopiero sąsiad mi wyjaśnił co sie stało. Nie można go zostawiac bez człowieka w ogrodzie. Trzeba go albo zapiąc albo zamknąc w domu. Dzisiaj byłam na zastrzyku i faktycznie, Drop robi furorę urodą. Moja siostra stwierdziła, że to najładniejszy z psów jakie były u mnie. Quote
anhata Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Drop, nie bój się już. Jesteś w wspaniałym miejscu. Teaz czeka Cie lepsze życie. Quote
AnnaA Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Drop dalej ma ranne kasłanie. Poza tym zaczął ładnie jeśc i jest bardzo żywy. Jak ja jestem w domu to nawet nie usiłuje szukac wyjścia z ogrodu i nie przejawia żadnych skłonności do ucieczki, wręcz odwrotnie , ciagle szuka mojego towarzystwa. Chodzi na smyczy bez problemu i pozwala sobie zapiąc obrożę. Quote
red Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Mądry piesek, nie poszedł daleko tylko czekał na panią..... Drop jest ładny, ale Pysio też śliczny.....:eviltong: Quote
red Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Anhata, wszystko ok. Aniu we wtorek zabierze Ania Pysia na szczepienie i Dropa do schroniska na zastrzyk. Jutro skontaktuje się z Tobą. Quote
Monday Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Może to myśliwi załatwili Dropa...to chyba ich metoda... A nikt się z ogłoszeń nie odzywa? Quote
anhata Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 red napisał(a):Anhata, wszystko ok. Aniu we wtorek zabierze Ania Pysia na szczepienie i Dropa do schroniska na zastrzyk. Jutro skontaktuje się z Tobą. Jak coś to jestem do dyspozycji. Muszę tylko do jutra rana wiedzieć co i jak. Quote
AnnaA Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Anatha, to o jeszcze inną Anię chodzi tak, że narazie się nie denerwuju. Co do Dropa; ja nawet nie wiem czy on został odrobaczony. Potrzebne będą szczepienia, książeczka, co z kastracją, jakie macie plany? Ja wiem, że do mnie nie jest daleko ale zrobienie tych wszystkich zabiegów to będzie troszeczkę jeżdżenia. Quote
Ati Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 moze zmienic tytul na krotkowlosy seter angielski z pointera? Quote
red Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Aniu najpierw zaszczepimy Pysia jutro. Drop jeszcze leczony, więc o kastracji na razie nie ma mowy i szczepieniu. Natomiast był odrobaczony. Ale się narobiło z tymi Aniami..... Quote
anhata Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Anny górą ! Jak coś to ja chętnie też mogę pomóc. Dzisija byłam w schronie, wszytsko tam sie zmienia non stop. Quote
AnnaA Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Drop odrobaczony. Pojechał dzisiaj na jeszcze jeden zastrzyk, ale jest mu zdecydowanie lepiej. Szkoda tylko, że zaraził się Pysio. Kaszle bardzo. On był osłabiony po tych zębach i dlatego łatwo złapał ten kaszel. Tak, że ze szczepieniami Pysia znów trzeba czekac. Quote
red Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Drop jest bardzo grzecznym, zrównoważonym psem. Jest mądry i kochany, a przy tym ozdoba salonów.....Zaszczepimy go razem z Pysiem. Quote
AnnaA Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Drop jest grzecznym i miłym psiakiem. Jest też troszeczkę lękliwy, narazie mamy trudności z przyjściem na noc do domu, ale i to do opanowania bo Drop bez problemu pozwala sobie zapiąc obrożę i smycz. Quote
Monday Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Czyli nie był domowym psiakiem.... Tak czy tak, po wyświetleniach widzę, że zainteresowanie nim ogromne. Zrobiłam mu cafeanimal...Ale nie znalazłam w metrze rubryki poświęconej wybranym psom z cafeanimal :( Może już nie drukują ogłoszen? Skończy się allegro to zrobię mu wyróżnione.... Pysiowi potrzebne są zdjęcia bez tego kołnierza! - to nie do Ciebie AnnoA :) Tak ogólnie przypominam. Quote
AnnaA Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Pysio ma piękne, nowe zdjęcia na wątku Pysia post nr 126 i 128. Przeniosłabym tutaj ale nie umiem. Quote
Monday Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 AnnaA napisał(a):Pysio ma piękne, nowe zdjęcia na wątku Pysia post nr 126 i 128. Przeniosłabym tutaj ale nie umiem. Przegapiłam:oops: Quote
red Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 [quote name='tula']I jeszcze:) Tu jest piękniś..... Quote
red Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Nie wiem dlaczego cisza w sprawie Dropa, taki super pies. Nie wiadomo jak jeszcze długo będzie w dt u Anny. Anna ma aktualnie osiem psów na utrzymaniu, prosimy zatem o pomoc dla Dropa, potrzebuje karmy, miski, obrożę i smycz. Drop nadrabia teraz zaległości w jedzeniu, jest chudy i dobrze jak nabierze ciałka. Czy może ktoś wspomóc psiaka? Quote
AnnaA Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Nie do końca na moim utrzymaniu bo Tinę utrzymuje Ammounie, Bubę Emigrantka a karmę dla Pysia i Meli kupiła Anatha /zostało po tym jak przywiozła pół sklepu dla suni z pudełka/. Pysio dostał też już obrózkę i smycz a Buba jutro wyjeżdża do Niemiec. Jak by nie patrzył Drop potrzebuje wsparcia bo nie ma zupełnie nic. Quote
Recommended Posts