infskaz Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Witam, Spotkałem ostatnio człowieka który miał amstaffa i zaprezentował mi sztuczkę jaką wykonuje jego pies. A mianowicie gdy wydawał komendę "drzewo" pies tak długo skakał pod drzewem dopóki nie zerwał gałęzi a gdy była za gruba to na niej wisiał. Byłem tak zafascynowany tą sztuczką że nawet nie spytałem jak psa tego nauczyć może ktoś tutaj mi doradzi?? Z góry dziękuje :) Quote
Martens Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Amstaffów i podobnych ras zazwyczaj nie trzeba szczególnie zachęcać do takich szaleństw - pobawić się z psem kijem, potem nakręcić na gałąź, chwalić, zachęcać, tarmosić gałęzią, psem - dla tych ras to super zabawa, gorzej jak później jedzie się na działkę, a piesek "depiluje" nam drzewka owocowe :evil_lol: Inna sprawa, że trzeba trochę myśleć, na jakich gałęziach sie psa wiesza - jeśli łamiemy gałęzie z drzewek na osiedlu czy ładne zdrowe gałęzie w lesie, parku, to i można dostać mandat, i trochę to takie... niekulturalne. Quote
yamayka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Jak pies ma popęd łupu to uczyć go nie trzeba... Wszystko co dynda nad głową trzeba w zęby brać... :evil_lol: Ale to prawda - biedne drzewa. Ale gryzak jutowy na gałęzi? To już lepiej! Quote
Recommended Posts