giselle4 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Szela to sprytna laseczka bierze miseczki w ząbki i niesie do kojka jak jest woda w miseczce to ja ...wylewa i trzeba jej wymieniac podusie bo mokre ale pieknie je...miesko pozniej ryzyk:) pani kierownik zmieniła podusie ja przyszłam i lece po sucha pani kieriownik sie dziwi ale juz wiemy co robi łobuzica:) Quote
kora78 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 ja dzis kupilam zabaweczke mieciutka dla Grafa, dla Szeli mam swoja zabawke po wszelkich tymczasach. mam tez smakolyki. mozemy Was jutro odwiedzic? Quote
Kamila28 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 śliczna niunia ;) jacy ludzie są podli :angryy::angryy::angryy: Quote
michelle04 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Szela na spacerach to najcudowniejszy pies pod słońcem, pilnuje się człowieka, zalotnie zagląda w oczy oczekując na komendy, aportuje patyki i jest zainteresowana kamieniami. Gdy idąc kopnę jakiś przez przypadek dobiega do niego chcąc go aportować. Na to jej nie pozwalam, bo ma strasznie starte ząbki, pewnie przez te kamole :( Poza tym wykonuje skoki, daje pysia do głaskania, przebiega z prawej strony na lewą i tak bez końca. Na trawkę biegnie tylko załatwić potrzeby, albo pojeść trawę :( Acha i robi piękne "fiki-miki" na trawie, czyli wywali sie na grzbiet i kręci ciałkiem ósemeczki. To prawdziwy aniołek. Zazdroszczę domkowi, który ją adoptuje. Gdyby moja niunia tolerowała inne psy, Szela po kwarantantannie grzałaby już dupkę u mnie. A tutaj dzisiejsze aportowanie: http://w784.wrzuta.pl/film/4lNb4HWXGTT/sdc15028 Quote
Kapsel Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 kora78 napisał(a):ja dzis kupilam zabaweczke mieciutka dla Grafa, dla Szeli mam swoja zabawke po wszelkich tymczasach. mam tez smakolyki. mozemy Was jutro odwiedzic? Ty się nie pytaj, tylko zasuwaj ;););) Quote
marta0731 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Widać, że Szela lubi "przynosić" ale nie lubi "oddawać":painting: :evil_lol: I super że Kora bierze Szelę na DT, a nawet wiem czemu...:B-fly: Nick Kora pochodzi od imienia jej najukochańszej bokserki ze schronu, która dzięki Korze była u rodziców, i na dodatek widać, że teraz uczucie przelewa się na Szelę... Troszkę podobna... Ma farta dziewczynka:happy1: Quote
giselle4 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 kora78 napisał(a):ja dzis kupilam zabaweczke mieciutka dla Grafa, dla Szeli mam swoja zabawke po wszelkich tymczasach. mam tez smakolyki. mozemy Was jutro odwiedzic? Kora,napisz o ktorej chcesz przyjechac ? bo leje strasznie:( i pewnie dzisiaj nici z odwiedzic ale abym była w schronie i abys mogła ja poznac i Grafka tez:) Quote
kora78 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 z rozmowy tel z Gisela ustalilysmy, ze odwiedze boksie dopiero, gdy bede ja odbierala. W ndz schron nieczynny, dzis pada i spacerku nie bedzie, a wejsc tam nie mozna. W tygodniu Tz pracuje. Jak bede odbierala Szele, prawdopodobnie w piatek to i z Grafikiem sie zapoznamy na spacerku. nie ma sie co pchac z buciorami. Szelka bierze teraz tabletki i witaminki za okolo 50zl miesiecznie, potem beda same tabletki na tarczyce za jakies 30zl miesiecznie. Trzeba bedzie badanie krwi za kilka tyg powtorzyc, zeby zobaczyc, czy tarczyca sie leczy. Ja, jako dt pokrywam koszty wyzywienia i tabletki na tarczyce. Dalej, zalezy co dojdzie i za ile. Odrobaczyc tez moge u siebie, nie wiem, kiedy schron to robi. Moge tez zaFiprexowac. U mnie Szela bedzie jadla suche Purine Dog Chow, gotowanego kurczaka z ryzem i warzywami, batony psie ze sklepu miesnego, sporadycznie puszke, dodatkowo smakolyki. Jesli Szela ma swoja osobista obrozek to zabieramy, smycz mam, adresatke zakupie. Na legowisko nie mam miejsca w domu, bedzie wiec spala na kocyku. U mnie psy raczej w lozku nie sypiaja. Oferuje mieszkanie na parterze, w 5mieszkaniowym budynku, 40m kw, z przydomowym ogrodkiem ogrodzonym wkolo szczelnie, lecz z sasiadami debilami. Z tego wzgledu nie bedzie zamykana samopas w ogrodzie. Mamy duzo trway do biegania i wolnej przestrzeni, duzo patykow do gryzienia i aportowania. Takze kwiaty do NIEniszczenia i warzywniak do Niewchodzenia i deptania. Zadnych innych psow w budynku. Na ulicy mieszka Onek samiec, kundelek maly samiec, york, onka suka i kilkanascie psow spacerowiczow po naszej cichej, slepje uliczce w miescie. aha i moja kicia ogrodowa i pelno dzikich kotow w okolicy. i papugi w ogrodzie. U rodzicow bokser samiec, ktory bedzie ja kochal mocno na pewno, miloscią nieskonsumowaną :) wczesniej pisalam,ze szukam pracy. musze wyjasnic. Nam nie brakuje i suni jedzonka tez nie zabraknie :) Gwarantuje regularnie fotki na watku i filmy na maila. to tak wszystko,zeby byla jasnosc i zadnych niedomowien :) psa biore do siebie i jestem za niego odpowiedzialna, karmie i pielegnuje bez zadnych zadan Quote
giselle4 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 KORA,WSDZYSTKO JUZ OBGADANE I DZIEKEJE ZE NAPISALAS TO NA WATKU.... juz jestem spokojna wiesz ja jak kura,siedze nad tymi psami hihihi obroze ma i szelki ma witamin wystarczy do polowy wrzesnia ,leki tez dostanie na droge moge jeszcze miski i kocyk dac... Kora ,Ty mnie rozumiesz i wiesz dlaczego jestem taka upierdliwa...bo oddalam MISTERKA ufff jeszcze to odbija i sie czkawką i Jantarka tez chciali na zmarnowanie ...nigdy JA Z SPOKOJNA BABA JESTEM ale morde tez mam i teraz jestem taka kosa ze bez cukierka nie podchodz hiohihi. JUZ O WSZSTKO WYPYTAŁAM CIBIE I ...MASZ MIŁY GŁOS...ufam ludzio szczerym. TO do piątku i poznasz kawalera:) Quote
kora78 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 miski i kocyk zostawcie dla innych :) ja mam wcale upierdliwa nie jestes :) ale tez wolalam to opisac wszystko,zeby nikt sie nie martwil, bo bedzie miala u nas dobrze :) krzywdy miec nie bedzie i glodna chodzic tez nie, ani siedziec zamknieta w lazience ewentualnie, jak bedzie bardzo chrapala to bedzie w duzym pokoju spala :D, bo my w malym z dzieckiem spimy my jej nie zmarnujemy i byle komu nie oddamy :) oglaszac bede pomagac, zrobie allegro wspolne boksiom, o ile nikt nie zaoferuje sie z ladniejszym, takim specjalistycznym a sie w zywe oczy zobaczymy, to zobaczysz, ze nie klamie :) zreszta pare osob na dogo moze zareczyc Quote
giselle4 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 kora78 napisał(a):miski i kocyk zostawcie dla innych :) ja mam wcale upierdliwa nie jestes :) ale tez wolalam to opisac wszystko,zeby nikt sie nie martwil, bo bedzie miala u nas dobrze :) krzywdy miec nie bedzie i glodna chodzic tez nie, ani siedziec zamknieta w lazience ewentualnie, jak bedzie bardzo chrapala to bedzie w duzym pokoju spala :D, bo my w malym z dzieckiem spimy my jej nie zmarnujemy i byle komu nie oddamy :) oglaszac bede pomagac, zrobie allegro wspolne boksiom, o ile nikt nie zaoferuje sie z ladniejszym, takim specjalistycznym a sie w zywe oczy zobaczymy, to zobaczysz, ze nie klamie :) zreszta pare osob na dogo moze zareczyc napisalam ,ze to ja jestem upierdliwa hihiho w piatek sie spotkamy to pogadamy juz sie nie martwie znam sytuacje i dla mnie jest ok:) Quote
Igiełka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Szelunię zabieram na wirtualny spacerek. :loveu: Quote
Iza i Avanti Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Kora! Tabletki na tarczycę wyjdą Cię taniej. Eltroxin/Euthyrox 100 szt/100 mg koszuje w granicach 17-10 zł . Jeśli mała bierze tylko 2 dziennie całe opakowanie wystarczy jej na 50 dni. Quote
kora78 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 no to fajnie :) bedzie wiecej kasy na frykasy :) i cos wyjasnie, b moze zle wyszlo. ja nie mam w mieszkaniu wolnych kątow na legowisko, bo wszystkie zawalone meblami lub zabawkami dziecka, tu rowerek, tu samochod, tu hustawka. taki spory na legowisko mam pod oknem, pod kaloryferem. ale wole legowisko mobilne, wyciagane na noc. tak to Szelka bedzie sie rozwalala, gdzie bedzie chciala :) a na imie reaguje juz? Quote
marta0731 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 A może Kora zrobisz jej stałe legowisko w dużym pokoju w rogu: pod oknem i pod barkiem wychodzącym z kuchni? Dobrze by było, by miała takie tylko swoje legowisko pewne i w tym samym miejscu... W ciągu dnia legnie sobie gdzie będzie chciała, ale w nocy...? Będzie się kręcić... A kosz z zabawkami pod okno Quote
giselle4 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 kora78 napisał(a):no to fajnie :) bedzie wiecej kasy na frykasy :) i cos wyjasnie, b moze zle wyszlo. ja nie mam w mieszkaniu wolnych kątow na legowisko, bo wszystkie zawalone meblami lub zabawkami dziecka, tu rowerek, tu samochod, tu hustawka. taki spory na legowisko mam pod oknem, pod kaloryferem. ale wole legowisko mobilne, wyciagane na noc. tak to Szelka bedzie sie rozwalala, gdzie bedzie chciala :) a na imie reaguje juz? legowisko to pikus..serce Wasze jest najwazniejsze.... nic sie nie martw jestem za:) Quote
giselle4 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 gdzie jej poscielisz ona sie wyspi....mysle ze bedzie sie pchała za WAMI DO ŁOZKA ...TO WIDAC czy reaguje na imie / wydaje mi sie ze tak ale tak po cichu powiem ze nazywamy ja niunia lub skarbie ...wiec Szela to tylko kiedy chcemy aby wrocila albo oddala patyczek ale powiem ze nawet w szpitalu imie sie podobalo laborantkom hihihi:) Quote
Nadziejka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 mocno kciuki za to zycie trzymamy:Dog_run::thumbs::cool2:Szelciu musi byc raj dla ciebie Quote
Igiełka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 To Szelunia szczęśliwa z roześmianym pyszczkiem i machającym ogonkiem wróciła ze spacerku. :lol::lol: Quote
giselle4 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/191143-Bazarek-cegiełkowy-na-SZELE-boksiowa-bidulke-31.08.10 zapraszam po cegiłke:0 Quote
kora78 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 pertraktuje z mezem termin odbioru suni, bo tz wyjezdza na srode i czwartek do stolicy, w piatek bedzie w domu, ale musi tak sobie prace ustawic, bysmy do 15stej zdazyli pojechac po Szele... skradlam wczoraj leniwemu grubasowi, bokserowi ojca, ringo gumowe dla Szeli :D u nas tez zimno i wciaz siąpi i mży (mrzy?).... chyba mrzy Quote
Kapsel Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Kora, to ja widzę, że rodzina Twoja zboksiała do bólu.:loveu::loveu::loveu: Pokaż nam tego leniwego grubasa ojca :razz: Quote
Recommended Posts