Ajula Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Aronek był dziś u weta i przeżyliśmy mały szok, bo był bardzo bardzo grzeczny. Bez problemu pozwolił się osłuchać, nawet pani wet go pogłaskała, a on nie protestował :) Wyniki krwi są dobre. Ogólnie czuje się lepiej. Jeszcze trochę kaszle, będzie brał dalej vetmedin. Został zaszczepiony dziś na wściekliznę i pani wet założyła mu książeczkę zdrowia - po raz pierwszy w życiu Aruś ma własną książeczkę zdrowia :) Koszt dzisiejszych leków i szczepienia - 86 zł. Wzięłam na kredyt. Jeśli Aronek będzie czuł się dobrze, to następnym razem mam się zgłosić sama tylko po receptę. Leki ma teraz na 20 dni. Przydałby się jeszcze jakiś bazarek, żeby mogła zapłacić za lekarstwa. Może jakaś dobra duszyczka jeszcze się dorzuci :modla: Quote
What May NN Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 super wiadomość :-) bardzo się cieszę.. jak skończę bazarek dla Lorda to pozbiram różności i zrobię dla Aronka.. niestety obecnie finansowo pomóc nie mogę (Gabi) Quote
Ajula Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='What May NN'] niestety obecnie finansowo pomóc nie mogę (Gabi)[/QUOTE] Ty pomagasz - finansujesz karmę Aronka :) dziś pani wet powiedziała, że na te dobre wyniki wątrobowe ma też wpływ odpowiednia karma, którą Aruś je :) ps. krzysiek zrobił filmik z Aronkiem w lecznicy jak siedzi i warczy - taki mały bulgotek ;) później wstawi Quote
kmk Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Przychodzi Aronek do lekarza ... :) [video=youtube;lB4u9GaOEI8]http://www.youtube.com/watch?v=lB4u9GaOEI8[/video] Quote
Ajula Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 wpłynęło 50 zł od Maksymiliana za zestaw do wina z bazarku dziękuję :) Aron ma chore drugie ucho - zaropiałe i bolące :( ciocia WMNN zawiozła mu maść do ucha, ale jak za kilka dni nie będzie lepiej, to musimy go znowu zabrać do weta Quote
BeaBono Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='What May NN'] jak skończę bazarek dla Lorda to pozbiram różności i zrobię dla Aronka..[/QUOTE] What May NN, o ile mi wiadomo, na psy mające właściciela, nie można niestety robić bazarków :placz: sama bym jakiś zrobiła... a tak... przegwizdane spójrz w regulamin Ajula, czy Aron miał robiony wymaz? wiadomo, co za paskudztwo się w uszkach zalęgło? Quote
Ajula Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='BeaBono']What May NN, o ile mi wiadomo, na psy mające właściciela, nie można niestety robić bazarków :placz: sama bym jakiś zrobiła... a tak... przegwizdane spójrz w regulamin Ajula, czy Aron miał robiony wymaz? wiadomo, co za paskudztwo się w uszkach zalęgło?[/QUOTE] Bea Aron właściwie nie ma właściciela, mieszka w piwnicy klubu sportowego i jest niczyj. Dopiero poprosiłam pana Piotra, żeby go na siebie zapisał, bo i trzeba go na kogoś zaszczepić, i książeczkę założyć... wtedy p. Piotr się zgodził. Nie miał robionego wymazu z ucha. Za pierwszym razem jak miał chore ucho dostał antybiotyk (neomycynę) i ucho się szybko wygoiło :roll: teraz nie wiem, co to jest, czy to samo? na razie mają mu smarować ucho neomycyną i czyścić. W tym tygodniu nie mam jak z nim jechać do weta. Mam nadzieję, że się nie pogorszy. Quote
Ajula Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 trzeba było jednak pojechać z uchem Aronkowym do weta - dziś byliśmy w innej lecznicy ucho zaropiałe, duży stan zapalny - po oczyszczeniu okazało się, że w uchu jest jakaś narośl, albo polip (na razie nie wiadomo) -Aron dostał 2 zastrzyki, receptę na antybiotyk w tabletkach i leki do ucha pani wet kazała go karmić karmą specjalistyczną - niestety drogą rachunek dzisiejszy za leki i karmę (2 kg suchej i jedna puszka) - 182 zł :roll: zrobię jakiś bazarek, ale jak ktoś może, to niech się chociaż 5 zł dorzuci, bo nie dam rady :modla: a przecież nie można teraz zostawić Aronka bez wsparcia Quote
What May NN Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 kurcze.. a myślałam, że będzie ok z tym uchem! jaką karmę musi jeść Aronek teraz?? dopiero co dostał 15kg dog chowa dla seniorów :-( Quote
What May NN Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 aaa... antybiotyk już wykupiony?? mogę wiedzieć jaki - bo coś tam na stanie mam.. Quote
Ajula Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 antybiotyk to augmentin ten nowy worek karmy jeszcze nie otwarty Quote
What May NN Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 takiego nie mam.. oby tylko Aronkowi się polepszyło! Ajula jak tylko będę miała wolny grosz to pomogę, choć narazie ciężko!! może ktoś wspomoże?? Quote
.blueberry. Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Zapytam może mojej mamy. Pracuje w szpitalu i ma zawsze pełną apteczkę. Jak się znajdzie to jutro dam znać i prześlę pocztą :) Quote
Ajula Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 What May NN napisał(a): Ajula jak tylko będę miała wolny grosz to pomogę, choć narazie ciężko!! Ty kochana to masz na co wydawać - nie spodziewałaś się przecież, że "zdrowy" Filutek okaże się taki kosztowny :roll: blueberrykiss - dzięki serdeczne, ale ten antybiotyk musimy mieć już jutro, trudno kupimy, nie będziemy przerywać leczenia Quote
Ajula Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 blueberrykiss napisał(a):Kurde blaszka :/ a drogie to? nie wiem, bo dziś apteka była już zamknięta - jutro się dowiem Quote
BeaBono Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Ajula']antybiotyk to augmentin [quote name='What May NN']takiego nie mam.. Augmentin to nazwa handlowa - skład - Amoxicillinum, Acidum clavulanicum (amoksycylina, kwas klawulanowy) Amoksiklav, Forcid, Ramoclav, Taromentin (ludzkie), Synergal (psi) zawierają te same składniki. My niestety mamy tylko jedną tabletkę Forcidu... Ajula, jaka dawka? 375 mg, 625 mg, 1000 mg ? Sprawdzę w aptece internetowej (my tam zamawiamy, odbiór jest osobisty w Poznaniu, może być taniej niż w aptekach tradycyjnych). Quote
Ajula Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Bea dzięki :) dawka 375 mg ale o ile pamiętam dzielona na dwie (rozpiskę jak podawać leki dostała Pani Ania) Quote
What May NN Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Ajula ja mam Amoksiklav - zadzwonię do Ciebie.. Quote
Ajula Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 bazarek dla Aronka http://www.dogomania.pl/threads/195119-kilka-fajnych-ciuch%C3%B3w-dla-Arona-do-01.11. Quote
KateBono Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Przepraszam za offa ale pomóżcie cioteczki http://www.dogomania.pl/threads/195137-Poznań-okolice-ul.-Głównej-znaleziono-psa Quote
zachary Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ajula, a Aronek musi emeryturę spędzić w piwnicy klubu sportowego?...Jakie on ma tam warunki? .... Quote
Ajula Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 zachary napisał(a):Ajula, a Aronek musi emeryturę spędzić w piwnicy klubu sportowego?...Jakie on ma tam warunki? .... może tam mieszkać, warunki są ok, w piwnicy znajdują się pomieszczenia gospodarcze i kotłownia, Aron ma tam wstawiony swój ulubiony fotel, na którym śpi. Na różne zabiegi pielęgnacyjne (czyszczenie chorego ucha, kąpiel itd) Pani zabiera go do domu. Quote
Ajula Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 książki dla Arusia http://www.dogomania.pl/threads/195251-Zaklinacz-koni-Romanse-Sandemo-i-nie-tylko-dla-dziadka-Arona-do-03.11. Quote
supergoga Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 To i ja do Aronka zajrzałam i wreszcie wiem, jak on wygląda. Biedaczek, ale mam nadzieje, że jeszcze sobie chłopak pozyje. Ajula, jak karma, sprawdza się - jeśli tak - sponsorujemy wiekszy worek od zaraz. Quote
Recommended Posts