kamilqax95x Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Co myslicie o programie Cesara Millana "Zaklinacz psów" ?? Ja osobiście jestem w szoku że udaje mu się zmienić szlifowane przez psy od lat upodobania w ciągu tak krótkiego czasu. Jego metody są bardzo skuteczne i nie szkodliwe dla psów. Staram się oglądać wszystkie odcinki ponieważ dowiaduje się tylu niesamowitych wiadomości i zauważam ze tyle błędów popełniałam choć wydaja się nieszkodliwe. Co wy sądzicie o tym programie i metodach Cesara ?? Quote
Luzia Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 a ja nie oglądałam jeszcze ani jednego odcinka :grins: Quote
kamilqax95x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Luzia&Funia napisał(a):a ja nie oglądałam jeszcze ani jednego odcinka :grins: to żałuj bo bardzo fajny program :) Quote
Igiełka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Jestem Ja też nie mogę się pochwalić ze oglądałam. :evil_lol: Ciotka a tak po krótce to jakie tam są metody? ;) Quote
kamilqax95x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Bardzo skuteczne o dziwo tj. by pies sie nie rzucał na inne zwierzęta, na właścicieli, by nie robił w domu, by był spokojny na spacerze, by był idealny po prostu :) Quote
Aleksandrossa Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ja nie lubię tego programu. Owszem, oglądam ale jego metody mnie szokują. Zamiast uczyć zwierzę, on je zastrasza opierając swoje metody tylko na teorii dominacji. Był nawet przypadek, gdzie zabrał psa do swojej sfory, a właścicielce dał w zamian innego, wyuczonego psiaka :/ O wiele bardziej wolę oglądać "Ja albo mój pies". Quote
ageralion Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ja albo moj pies jest czesto robione pod publike. Laska potrafi nie pomoc psu ale pokazuja to w taki sposob, ze wychodza same ochy i achy. Zreszta nie ma co porownywac obu programow, bo pokazywane sa w nich zupelnie inne psie problemy, przy czym wydaje mnie sie, ze u Cesara poruszane sa znacznie trudniejsze i bardziej zaawansowane przypadki. Co od zabrania jednego psa i oddania w to miejsce innego. Moim zdaniem pies musi pasowac do wlasciciela i wlasciciel do psa i niektorych poprostu przerastaja problemy swojego pupila. Cesar szuka dla psa odpowiedniego wlasciciela, jesli aktualny poprostu sie nie nadaje. Co mi sie jeszcze podoba w programach Cesara, to pokazanie jak dlugo i ciezko trzeba czasem nad swoim psem pracowac... Quote
kamilqax95x Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Tak jest właśnie w przypadku TTB: *biorą je karki by po kozaczyć i pokazać jaki to on straszny przy czym tresują psy by były agresywne *biorą je ludzie bez doświadczenia z tymi rasami, a psy tej rasy sa często dominujące i robią co chcą przez właśnie takie osoby TTB dostały łatke psów AGRESYWNYCH czy MORDERCÓW a to wcale nie jest prawda przykładem jest DADDY pies Cesara Pitbull red nose "ciepłe kluchy" Quote
Lottie Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 A gdzie i w jakich godzinach można obejrzeć ten program? Quote
ageralion Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Lottie napisał(a):A gdzie i w jakich godzinach można obejrzeć ten program? National Geographic w pt o 21 i 22. W weekend jest tez powtorka, tylko nigdy nie pamietam o ktorej godzinie... Quote
Martens Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Nie cierpię programu i faceta. Więcej robi szkody niż pożytku, jeśli chodzi o działalność medialną. Wybaczcie, ale nigdy nie będzie dla mnie autorytetem ktoś, kto w swoich programach kopie psy, dusi łańcuszkiem, czy podnosi na siłę/poddusza psa, który ewidentnie umiera ze strachu, i pokazuje to w tv, nie myśląc, że będą naśladowcy. Polecam wątek: http://www.dogomania.pl/threads/188602-metody-rehabilitacji-i-ukladania-psow-Cesar-Victoria-i-wlasne-doswiadczenia Dużo było o nim też na wątku o programie "Ja i mój pies" - jako kontrast. A wielka zmiana szlifowanych przez lata złych nawyków w tak krótkim czasie? Naprawdę wierzycie, że to tak krótki czas? :lol: To program, który ma przyciągać widzów i przynosić dochody - pokazanie "spektakularnych efektów 10 minut pracy" to żaden problem dla osób zajmujących się montażem nagrań :evil_lol: Gdyby rzeczywiście wszystko było tak proste, to nikt by nie miał problematycznych psów. Quote
Lottie Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ageralion napisał(a):National Geographic w pt o 21 i 22. W weekend jest tez powtorka, tylko nigdy nie pamietam o ktorej godzinie... Dzięki :) Victorię oglądam co tydzień, więc warto skonfrontować to z innym tego typu programem :) Quote
Qeeriefire Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Stanowczo niepopieram tego typu szkolenia jakie on preferuje!:angryy:Szkolenie jego opiera się wyłacznie na okazaniu dominacji , pies po takim szkoleniu staje się bojazliwy lub agresywny wiem z własnych doświadczeń poczatkowych na temat szkolenia psów . AGRESJA BUDZI AGRESJE:shake: - wspólczuje tylko psiakom które są tymi metodami szkolone . Ludzie myśla , że jak już jest w telewizji pokazywany to napewno jego metody działają , często ślepo wierzą w to co zobaczą:wallbash: Quote
iwona&CAR Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='Martens']Nie cierpię programu i faceta. Więcej robi szkody niż pożytku, jeśli chodzi o działalność medialną. Wybaczcie, ale nigdy nie będzie dla mnie autorytetem ktoś, kto w swoich programach kopie psy, dusi łańcuszkiem, czy podnosi na siłę/poddusza psa, który ewidentnie umiera ze strachu, i pokazuje to w tv, nie myśląc, że będą naśladowcy. Tez mna rzuca !!!Nie rozumie wlascicieli ktorym takie metody odpowiadaja !!!! Musza barrrrdzo kochac swoje psy ;) Co wiecej na temat tego faceta , coraz czesciej sa likwidowane filmy te ktore pokazuja prawdziwe oblicze szkolenia przez Millana. Przeciez to zlota zyla i tego nie mozna przerwac . Filmiki ktorymi sie poslugiwalam by przekonac jakimi brutalnymi metodami posluguje Millan o dziwo zniknely :o Tak np na tym filmiku bylo pokazane jak kopnal psa by sprowokowac do agresji , nastepnie szarpiac i duszac psa zmuszal do uleglosci , z tym ze pies bronil sie do OSTATNIEGO TCHU przed taka metoda/agresja ,az w koncu padl z braku powietrza:( Czy mozna ten filmik ogladnac ? http://www.youtube.com/watch?v=2eSERTmOrpk&feature=autofb Tak jest wiele filmikow wycofanych , czy Millan sie zmienil ? nie, tylko ludzmi manipuluja :) _________________ Quote
agnest Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 bardzo dobrze że powstał ten wątek. Zapytałam w innym o fenomen tego pana i jego metody ale jakoś nie chciali ze mną dyskutować. Czytałam dużo o pozytywnym układaniu psa, budowaniu więzi i przemawia to do mnie. Ale chciałabym z czystej ciekawości dowiedzieć się na jakich teoriach Millan opiera swoje postępowanie z psami bo ( nie czytałam jego książki ) a słyszałam że pisał on o miłości i posłuszeństwie? Ktoś wie jak ten pan sobie to tłumaczy? Swoją drogą chyba nikt kto kocha swojego psa nie bedzie go wieszał i kopał... Quote
ageralion Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='iwona&CAR']Tez mna rzuca !!!Nie rozumie wlascicieli ktorym takie metody odpowiadaja !!!! Musza barrrrdzo kochac swoje psy ;) Co wiecej na temat tego faceta , coraz czesciej sa likwidowane filmy te ktore pokazuja prawdziwe oblicze szkolenia przez Millana. Przeciez to zlota zyla i tego nie mozna przerwac . Filmiki ktorymi sie poslugiwalam by przekonac jakimi brutalnymi metodami posluguje Millan o dziwo zniknely :o Tak np na tym filmiku bylo pokazane jak kopnal psa by sprowokowac do agresji , nastepnie szarpiac i duszac psa zmuszal do uleglosci , z tym ze pies bronil sie do OSTATNIEGO TCHU przed taka metoda/agresja ,az w koncu padl z braku powietrza:( Czy mozna ten filmik ogladnac ? http://www.youtube.com/watch?v=2eSERTmOrpk&feature=autofb Tak jest wiele filmikow wycofanych , czy Millan sie zmienil ? nie, tylko ludzmi manipuluja :) _________________ Przyznam, ze zaciekawilo mnie to, co napisalas o tych filmikach. Moja opinie opieram tylko na tym, co widzialam w TV, a tam nie bylo wieszania, kopania (chyba ze szturchniecie lekko butem albo palcem, zeby skupic psa na wlascicelu). Jakbys znalazla jeszcze takie filmiki podrzuc na watek prosze... Quote
kamilqax95x Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=9iUeD4oxGLs&feature=related Quote
andrewa88 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 ten facet nie jest normalny..jego metody już dawno się nie stosuje...tak jak napisała poprzedniczka opierają się na dominacji a tym do nieczego nie dojdziemy...pies nie ma się nas bac tylko ma nas kochac i ma wierzyc że to co robi względem wynika z jego miłości i zaufania jakim nas darzy ...wydaje mi się że to jest najważniejsze no chyba że mam złe podejście ale nie sądze...ja tym metodą stanowczo mówie NIE!!!! Quote
andrewa88 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='kamilqax95x']http://www.youtube.com/watch?v=9iUeD4oxGLs&feature=related dla mnie to jest chore Quote
ageralion Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 andrewa88 napisał(a):dla mnie to jest chore No dobra, to ja zapytam z czystej ciekawosci. W jaki sposob Wy byscie podeszli do tak agresywnego psa? Quote
kamilqax95x Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 [quote name='ageralion']No dobra, to ja zapytam z czystej ciekawosci. W jaki sposob Wy byscie podeszli do tak agresywnego psa? zgadzam się ja bym w życiu nie otwożyła klatki z takim psem http://www.youtube.com/watch?v=qXPkSZ7gBTk bo bym mu nie ufała a on go zdominował i pies wie gdzie jego miejsce i się spokojny zrobił Quote
andrewa88 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Kochani Wesoła Lapka na wiele sposób pokazuje jak metodą pozytywną można poskromnic psa...jak odszukam to dam wam znac...ja uważam że on tylko wycisza agresje u psa(bbo pies się boi ) a nie ją liwiduje...kiedy pies naprawde zrozumie że nie ma powodu do agresji i że człowiek kojarzy mu się z czymś dobrym to jest szansa aby jego zachowanie zmienic...ja uważam że to nie jest dobra metoda...kiedy mój warczał ja mówiłam FUJ i karciłam wzrokiem kiedy się uspokajał mówiłam łagidnym głosem i chwaliłam...czego on uczy ta metodą..miłości, zaufania???? Quote
ageralion Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 andrewa88 napisał(a):czego on uczy ta metodą..miłości, zaufania???? Na moj chlopski, amatorski rozum, to on w ten sposob przelamuje w pewien sposob psa, jednoczesnie nie robiac mu krzywdy fizycznej ani psychicznej. Sa psy, z ktorymi niemozna w sposob lagodny i miekki, bo poprostu wleza na glowe i narobia na czubku. Sa psy, ktore cale zycie beda probowaly podporzadkowac sobie wlasciciela i z nimi nie da rady ciagle ciumkac i calusiac, bo to poprostu nie dziala. Quote
andrewa88 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=6cncggV-bic to są początki Bono http://www.youtube.com/watch?v=6cncggV-bic a tu już robi postępy..z tego co wiem ci ludzie chcieli go nawet uśpic czy coś ale Wosła Łapka pomogła..ten pan bardzo dobrze radzi wiele osób które znam korzysta z jego pomocy http://www.youtube.com/watch?v=vp1K-_vFcM0&feature=related i tu jeszcze takie coś http://www.youtube.com/watch?v=vSqDVK37mNs http://www.youtube.com/watch?v=Pq4qE-eH_UI&feature=related wiecie mi się wydaje że troche tak jak z dziecmi-lepiej je chwalic za dobre zachowania, które się potem utrwalają niż karcic...dziecko tez lepiej pamięta zachowania pozytywne...rownie dobrze możemy na dziecko nawrzeszczec lub klepnac jesli jest super niegrzeczne skoro psa można przycisnac do ziemi bo jest batrdzo agresywny a nie lepiej z nim cwiczyc i pracowac..wsolpraca dużo daje. Quote
Recommended Posts