Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PEPINO - mix szpica
waga: 4 kg
umaszczenie: czarny, podpalany, włos dłuższy, ogonek krótki, taka biała kiteczka mu tylko wisi

piesek trafił do schroniska, został znaleziony, minęła kwarantanna i niestety nikt się nie zgłosił. Pepino zaczął kuleć, problemem było wyjście na wybieg, gdyż musiał przeskoczyć pewną barierkę.

Pepisia wypatrzyła Iwa77 i tak oto trafił do mnie na dt :roll:

[SIZE=2]JAKI JEST PEPINO?

Pepino to bardzo zrównoważony, spokojny piesek, ale nie smutny, tylko właśnie wesoły, uwielbiający kontakt z człowiekiem. Uwielbia być głaskany, ale wzięty na ręce boi się. Pepino nie jest nachalny, gdy nie mam dla niego czasu, leży sobie spokojnie koło moich nóg, albo gdzieś w spokojnym miejscu (np. pod łóżkiem). Nie jest dominantem, wie jak ma się zachowywać. Zachowuje czystość, umie zostawać sam w domu, w domu też w ogóle nie szczeka. Za to szczeka na pieski na dworze, suczki oczywiście uwielbia. Szczeka też na rowery, zdarza mu się na samochód... ;) Nie został sprawdzony na koty. Sprawdzony na 5 m-czne dziecko (bo tylko takie mam w domu..:razz:) i jest ok, do większych nie wiem, ale powinno być ok pod warunkiem (tu się już domyślam), że go nie będą za nic ciągnąć. Pepiś ma delikatne uszka i łapeczki, jak się go za bardzo pociągnie (a wydawałoby się że i tak lekko) to popiskuje. To bardzo delikatne stworzonko. Dodam, że Pepino jest raczej zdrowy, już nie kuleje. Ma delikatny kamień na zębach, ale czuć bardzo nieprzyjemny zapach z jego pyszczka... W nocy troszeńkę kaszle (zobaczymy czy to serce czy co to jest na dniach).

Pepino szuka domku! Proszę o pomoc w ogłaszaniu.

KONTAKT: 726714598, marta.toz@wp.pl

Posted

witam wszystkich :)

Bella, o proszę, może się zgubił... no ale powinni byli go poszukać.. eh
ma bardzo ładną sierść, wykąpałam go u mnie, ale sierść zadbana i tak była, no i Pepino ma naprawdę mały kamień na zębach jak na swój wiek..

nie chce jeść suchego, muszę mu rozmaczać.. ale na odgłos otwieranej lodówki pędzi do kuchni ile sił w jego mikro łapkach :D

Posted

to wychodzi, ze on domowy piesek , a jak on dokładnie się znalazł w schronisku? W jakiej dzielnicy znaleziony?
Moze on się komuś burzy wystraszył i zwiał i jakaś starsza osoba, go miała co nie wie jak się zabrać za szukanie?

Posted

zrobiłam klasyczny mój zestaw:
- allegro
- ale.gratka
- kupiepsa
- przygranijzwierzaka
- drobne.centrumofert
- morusek
- adopcje.org
- gw

ale prosimy o więcej !!! :):):):)

Posted

heh witamy demi!
Pimpek pokochał mnie, nie odstępuje mnie o krok, nawet śpi koło mojej głowy pod łózkiem i zdarzy mu się olać ścianę czy mebel w wyrazie zaznaczenia terenu :mad: (może zazdrosny o Piterka), na szczęście zostawia tylko żółte kropki a nie wielkie kałuże :lol:

Posted

u Pepinka ok :) jakby co hehe

a Piterek mój dostał mega uczulenie (aż takie rany),staramy się dotrzeć do przyczyny, bo to nie uczulenie na jedzenie tylko co innego, są dwie opcje: sierść lub płyn do kąpieli. mam nadzieję że wyjdzie że to drugie, bo tak to by była masakra

Posted

Marta jak Piter mial od malego doczynienia z psami - no a miał, to nie powinnien miec uczulenia na sierść - a jesli by się tak stało, to powinno być przejściowe i organizm sam zwalczyć, tylko czy to na 100% uczulenie ? Nie ma podwyższonej temperatury, mniejszy apetyt??

Posted

Gosia, znam 8 m-czną dziewczynkę, która od urodzenia wychowywała się z psem, dziewczynki skóra wyglądała okrutnie!! z tym że fakt, nie od razu, po chyba 2 m-cach jej się zaczęło pojawiać, nie skutkowały sterydy nic. Wyglądała jak mały stworek a nie jak dziecko. Psa oddali po wielkiej walce rodziny, a nie chcieli oddawać, dziewczynce wszystko zeszło od razu, 3 dni później dziewczynka wyglądała o niebo lepiej,a teraz już nic nie ma...
w związku z tym nie byłabym pewna czy jak dziecko od urodzenia z psem jest to czy potem nie może jej się pojawić, no nie wiem.
w każdym razie powoli schodzi to uczulenie, na pewno się nie powiększa.

Posted

hm ...ale co robili jej testy? mogło się to zbiec w czasie z jakimś pyleniem pyłków lub innym czynnikiem uczulającym, w kazdy razie ja wolę wierzyć w tą teorie, bo mojej Fibi nie oddam za nic :)
Najważniejsze, ze Piotrusiowi schodzi i się pomniejsza, oby to na płyn

Posted

no mogło mogło, bo wiosna była i potem wczesne lato, badań nie robili bo nie ma jak zrobić dobre badania takim maluszkom, dopiero w wieku 4 lat
:)
tak, blednie mu, ja też mam nadzieję że nie sierść :D bo co z moim byciem dt w ogóle..!

Posted

Pepino jest taki śmieszny, mnie kocha na zabój, mogę go nawet nogą głaskać i jest zadowolony (jak Czuczek Demi) :D Pepiś rzuca się na nogi TŻta, wyskakuje nagle z pod łózka, śmiesznie to wygląda, ale jak TŻ wyjdzie z nim na spacer to jest zakochany w nim potem, ale na drugi dzień znowu się rzuca, albo warczy, jeszcze jak ja jestem w pobliżu :D śmieszne.
a Piterkowi schodzi uczulenie, powoli, ale schodzi :)

Posted

xmartix napisał(a):
Pepino jest taki śmieszny, mnie kocha na zabój, mogę go nawet nogą głaskać i jest zadowolony (jak Czuczek Demi) :D Pepiś rzuca się na nogi TŻta, wyskakuje nagle z pod łózka, śmiesznie to wygląda, ale jak TŻ wyjdzie z nim na spacer to jest zakochany w nim potem, ale na drugi dzień znowu się rzuca, albo warczy, jeszcze jak ja jestem w pobliżu :D śmieszne.
a Piterkowi schodzi uczulenie, powoli, ale schodzi :)

Kocha tak a chcesz mu domek zmieniac - gdzie drugiego takiego znajdziesz!
moze troszke zdrajca, ale tylko na dworze...hehehe

Posted

:roll: co Ty kombinujesz Fiorsteinbock... :lol:
w ogóle był 1 tel w jego sprawie.. ale... nie doczytali że ma 10 latek.. :shake: i zwała
ludzie "lecą" na tytuł "4 kg mix szpica..", nie ma jak marketing :lol:

Pepinek poczeka na inny domek :eviltong:

p.s. Pepiś ma teraz "fazę" bo 2 suczki cieczkę mają i szalony rwie mi się na tej smyczy że hej, śmieszny taki, bo jakby omamiony zapachem, wygląda jakby nie kontaktował co się dzieje w około :lol:

Posted

xmartix napisał(a):
:roll: co Ty kombinujesz Fiorsteinbock... :lol:
w ogóle był 1 tel w jego sprawie.. ale... nie doczytali że ma 10 latek.. :shake: i zwała
ludzie "lecą" na tytuł "4 kg mix szpica..", nie ma jak marketing :lol:

Pepinek poczeka na dobry domek :eviltong:

zaraz kombinujesz, poprostu widze jak facet szaleje z milosci ;)