KWL Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Astaroth napisał(a):No i na moje pytanie "co z Kretosławem?" odpowiedział mi tyle że wetka powiedziała że będzie żył. No zupełnie jak Dziobak. W zasadzie jest zdemenciały, leje pod siebie, nie do końca wie gdzie lezie, klinuje się pod fotelem lub pod łóżkiem... Quote
APSA Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Ale dziobak chce głaskania, a Kret gryzie :p Z bazarku cegiełkowo-ogłoszeniowego Dogo 07 jest w sumie 150 zł dla Kratosława :multi: Dziękuję! :loveu: Quote
Astaroth Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Tak Kretosław to największy w tej chwili agresor u mnie, chce mnie zagryźć przy każdym spacerze, bo biorę go na ręce a on sobie tego nie życzy, oprócz tego przy przecieraniu mu oczu próbuje mnie ugryźć, jak zabieram mu kupe którą konsumuje też się złość, a o wycieraniu łapek po spacerach to juz nawet nie wspomne. Wetka jest ok, Janusz się czasem przydaje, a ja się robie zdemęciała jak Kretosław powoli ;) Quote
APSA Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Astaroth napisał(a):Wetka jest ok, Janusz się czasem przydaje, a ja się robie zdemęciała jak Kretosław powoli ;) no ta, w tym wieku mózg już tak sprawnie nie działa. Może kupić Ci karsivan? ;) Quote
APSA Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 [quote name='KWL']No zupełnie jak Dziobak. W zasadzie jest zdemenciały, leje pod siebie, nie do końca wie gdzie lezie, klinuje się pod fotelem lub pod łóżkiem... Na prośbę właścicielki dziobaka prostuję - zupełnie nie jak Dziobak! nie jest zdemenciały - dobrze rozpoznaje osoby, cieszy się do mnie, chodzi za mną i prosi o głaski, merda ogonkiem na mój widok i obsikuje kwl'a kilka razy zdarzyło mu się zlać na posłanie - zbiega to się z przerwami w Carprodylu, ale normalnie sika na środku pokoju, grzecznie z dala od posłań. Tzn normalnie sika na trawie przed blokiem. Jak chce siku to najpierw się kręci chwilę. No ale jak mnie nie ma, to musi w pokoju. Nie wie gdzie lezie? jak go po spacerze postawię przy drzwiach, to idzie do pokoju i do siebie. Jak przy łóżku było fajniejsze posłanie niż jego, to się przeniósł. Klinował się to na Natolinie pod szafką. Zasadniczo protestuję przed oczernianiem Dziobusia!!!! podpisano - właścicielka Dziobaka Z moich obserwacji: Dziobak jest zdemenciały bardziej niż Natka (bo uważam, że ona też trochę jest) i niż Harald, kiedy był jeszcze u mnie, ale do Kreta to mu daleeeeko. Przede wszystkim Dziobak jest pozytywnie nastawiony na człowieka :loveu: A Kretoszczur jest nastawiony krwiożerczo :diabloti: Z obserwacji Dady (z zastrzeżeniem, ze mogę coś przekręcić) - po Krecie nie widać, żeby sie cieszył życiem. Żeby cierpiał też nie, ale żyje raczej "bo tak i już i nie myślę przestać!" (z akcentem na "nie myślę" :evil_lol:). A Dziobak się cieszy i dopomina o pieszczoty :) PS. Uzupełniłam rozliczenia o bazarek Dogo07 i mój krawatowy - Starczy akurat na opłacenie lipca, ale na leczenie już nie. Słyszysz Krecie? Zabrania się chorować! Astaroth, jak sytuacja z karmą? Planuję Was odwiedzić odwożąc jeden z krawatów do ds i nie wiem, jak bardzo muszę się z tym spieszyć ;) Quote
Astaroth Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Więc tak, to było zapalenie cewki moczowej. Już jest dobrze. Za wizytę i leki zapłaciłam 22zł, za badanie moczu 15zł i za kolejną partię leków 33zł. Nie mam jeszcze przelewu za czerwiec ??? Quote
APSA Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Astaroth napisał(a):Więc tak, to było zapalenie cewki moczowej. Już jest dobrze. Za wizytę i leki zapłaciłam 22zł, za badanie moczu 15zł i za kolejną partię leków 33zł. Nie mam jeszcze przelewu za czerwiec ??? Mea culpa, nie poszło :-/ I by nie poszło ponownie, ponieważ z uporem maniaka w pole "hasło SMS" wpisuję kwotę przelewu. Chyba to sobie powinnam kupić Karsivan :p O ile dobrze liczę, to za całą imprezę wyszło 70 zł? Edit: zwróciłam sie do Kundelkowej Skarbonki z prośbą o dofinansowanie Krecich ekscesów zdrowotnych. Quote
Funky Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Melduję się na zaproszenie Dogo07, zapisuję i będę zaglądać :) Remanent w portfelu też zrobię! Quote
APSA Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dziękuję za odwiedziny w imieniu Kretostworiusza :) Quote
Onaa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Funky ja też dziękuję że zaglądnełaś do biedaczka :). Quote
Funky Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Cioteczki, nie dam rady dzisiaj tego wszystkiego przeczytać więc wrócę jutro! Życzę spokojnej nocy :) Quote
KWL Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Bazarek dla Krecika, Mojo i Jaśmina - zapraszam ! http://www.dogomania.pl/threads/211097-Megabazarek-II-Dla-Twojego-Psa-W-KONSTRUKCJI?p=17305524#post17305524 Quote
APSA Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Ilu gości, oby Krecik nie padł z wrażenia ;) Zwolniłam miejsce na pw. Quote
Astaroth Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Dostałam przelew za hotelik i leki z poprzedniego miesiąca, za leczenie może być przy okazji przelewu za lipiec. Jedzenia starczy mu jeszcze na ok. 2 tyg. Quote
Funky Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Pozdrawiam najcieplej jak umiem <3 Dobrej nocki :* Quote
Nutusia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Regularnie zaglądam do Kretosława - podziwiam jego wolę życia i beztroskę oraz cierpliwość i wytrwałość opiekunki :) Niestety, pomóc nie mam jak :( Quote
Astaroth Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 z cyklu Kretosław i przyjaciele :) Shot at 2011-07-28 Shot at 2011-07-28 Quote
Recommended Posts