malibo57 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Czy Krecik jest już na antybiotykach? Dostał coś jeszcze? Quote
APSA Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Jest oczywiście na lekach, tylko nie mam zapisane, na czym konkretniej :oops: Quote
Dada M Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Krecisko to prawdziwa wredoć :evil_lol: Gwałtownie protestuje przy pomocy zębów, gdy Astaroth zabiera mu z pyska jego ekskrementy :cool1: Poza tym psiak żyje sobie szczęśliwie i niespokojnie (inne psy zachęcają go do zabawy, ale Krecik ma tego powyżej uszu ;)). Quote
APSA Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Zdecydowanie Kretostwór a nie żaden puci-tyci-Krecik. Do tego lubi nasikać na podłogę zaraz po jej starannym umyciu :diabloti: Jak na złośliwego zgredka przystało, Krecik wymyślił sobie, ze się rozchoruje akurat w święta :roll: Apatia, wymioty, gorączka. Jest po wizycie u weta, serii leków i kroplówkach. Lekarz nie wie, co to konkretnie jest. Trzymajcie kciuki... Quote
malibo57 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Jakiś pomór w tę Wielką Sobotę - nie tylko Krecik zaniemógł...Kciuki trzymam. Quote
Nutusia Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Biduś... coś wiadomo?... Ech, starość się Panu Bogu nie udała :( Quote
magdyska25 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Przelałam 106 zł. (Apsa na Twoje konto- mam nadzieję, że dobrze) na psiaka- spadek po Grubciu. Quote
APSA Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='magdyska25']Przelałam 106 zł. (Apsa na Twoje konto- mam nadzieję, że dobrze) na psiaka- spadek po Grubciu.[/QUOTE] Tak, moje - dziękuję. Może za jakiś czas uda się odwdzięczyć... Astaroth, można prosić rachunek za kwiecień? Quote
Astaroth Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [FONT=Tahoma]Kretosław się jakoś trzyma ale ciągle jest na antybiotykach. W Wielką Sobotę zaniemógł, łapy mu się plątały, był jakiś dziwnie wygięty. Wetka nawet powiedziała że jakby było bardzo źle to żeby dzwonić do niej nawet w Święta żeby się nie musiał męczyć do wtorku. Jednak już w sobotę wieczorem było lepiej i w następne dni właściwie wrócił do normy. We wtorek byliśmy na konsultacji, ponieważ doszła jeszcze biegunka to dostał kroplówkę, ciągle nie miał prawidłowych odruchów w przednich łapach więc dostał następną serię antybiotyków. Byliśmy z nim znowu w piątek, wetka zadecydowała że do wtorku(czyli do dzisiaj) ma dostawać antybiotyki i zobaczymy, jeśli po odstawieniu będzie miał nawrót to trzeba się będzie zastanowić co dalej. Dostałam jeszcze zalecenie żeby włączyć w jego pokoju lampę uv na parę godzin. Może któryś pies zawlókł jakąś bakterię i nic się nie działo dopóki Kretosława nie zaatakowało przeziębienie i osłabiło jego organizm. Dostaje jeszcze kroplówkę bo ciągle jest odwodniony.[/FONT] [FONT=Tahoma]Za wizyty u weta i leki zapłaciłam : 34zł pierwsza, 24 zł druga i 29zł za trzecią.[/FONT] [FONT=Tahoma]Leki w tym miesiącu to tylko hepatil 11zł.[/FONT] [FONT=Tahoma]Za hotelik 180zł.[/FONT] Quote
Nutusia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Się Panu Bogu starość nie udała, oj nie udała... :( Dobrze przynajmniej, że Kresotwór bezpieczny i w swoim pojęciu szczęśliwy... Quote
APSA Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Ja tam nie wiem, czy Kretosław taki szczęśliwy - nie dają mu sie pożywiać wedle woli nie-powiem-czym i w ogóle traktują jak psa! Za karę Kret postanowił wywinąć numer akurat w Wielka Sobotę :roll: Rozliczenie: Wydatki: 180 zł - hotel 34 zł - wizyta u weta I 24 zł - wizyta u weta II 29 zł - wizyta u weta III 11 zł - leki (hepatil) ___ 278 zł Wpływy: 30 zł - Diana fb 106 zł - spadek po Grubciu ['] 50 zł - pani Jagi ___ 186 zł Stan konta na dziś: 169,4 zł Quote
APSA Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 I jak się miewa Kretostwór? Ile karmy mu jeszcze zostało? Mam pół worka po innym psie, jakby się Kretowi kończyło, to by było dla niego. Quote
inga.mm Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mam nadzieję, że nie będzie nietaktem zaproszenie do Aksonkowego Sklepiku. Zbieramy na leczenie 5 psów i na mikrobank. Quote
Astaroth Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Właśnie miałam pisać że karmy starczy jeszcze na tydzień. Na razie jest dobrze, a raczej jak zawsze :) jutro jedziemy na konsultację z wetką, ale jestem dobrej myśli. Quote
APSA Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 O, to muszę się zbierać do wizyty. Można wpaść w niedzielę? Quote
malibo57 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Jaką karmę je Krtek? Bo nie kojarzę. Mam RC Renal 7 kg Quote
APSA Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Hepatic. Pół worka (c.a. 6-7 kg) pojechało na pożarcie :) Kret oświadcza, że ma się lepiej i za żadne mosty się aktualnie nie wybiera. Quote
Nutusia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 A bo mu po tej stronie źle? :) Po co iść na niepewne?... :razz: Quote
malibo57 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Mam 7 kg worek RC Renal ( może zastąpić Hepatic) - przyda się? Termin przydatności 10.2011. Quote
APSA Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Przyda się. Znając Kreta to on jeszcze kilka worków przeżyje :p Dzięki! Quote
malibo57 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 To umówię się z Astaroth na odbiór gdzieś w Polsce;-) Quote
morisowa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 malibo57 napisał(a):Mam 7 kg worek RC Renal ( może zastąpić Hepatic) - przyda się? Termin przydatności 10.2011. ja mam kilka kilo hepatica, a mój pies je Renal - to może warto podmianę zrobić? Quote
malibo57 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 O, świetny pomysł! Mam jeszcze 2 puszki Renala. W niedzielę będę na Mokotowie, na Bełskiej - moge zostawić u Ingi.mm, a Wy sobie odbierzecie. ? Quote
Recommended Posts