Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Krecisko to prawdziwa wredoć :evil_lol:
Gwałtownie protestuje przy pomocy zębów, gdy Astaroth zabiera mu z pyska jego ekskrementy :cool1:

Poza tym psiak żyje sobie szczęśliwie i niespokojnie (inne psy zachęcają go do zabawy, ale Krecik ma tego powyżej uszu ;)).

Posted

Zdecydowanie Kretostwór a nie żaden puci-tyci-Krecik.
Do tego lubi nasikać na podłogę zaraz po jej starannym umyciu :diabloti:

Jak na złośliwego zgredka przystało, Krecik wymyślił sobie, ze się rozchoruje akurat w święta :roll: Apatia, wymioty, gorączka. Jest po wizycie u weta, serii leków i kroplówkach. Lekarz nie wie, co to konkretnie jest.
Trzymajcie kciuki...

Posted

[quote name='magdyska25']Przelałam 106 zł. (Apsa na Twoje konto- mam nadzieję, że dobrze) na psiaka- spadek po Grubciu.[/QUOTE]
Tak, moje - dziękuję.
Może za jakiś czas uda się odwdzięczyć...

Astaroth, można prosić rachunek za kwiecień?

Posted

[FONT=Tahoma]Kretosław się jakoś trzyma ale ciągle jest na antybiotykach. W Wielką Sobotę zaniemógł, łapy mu się plątały, był jakiś dziwnie wygięty. Wetka nawet powiedziała że jakby było bardzo źle to żeby dzwonić do niej nawet w Święta żeby się nie musiał męczyć do wtorku. Jednak już w sobotę wieczorem było lepiej i w następne dni właściwie wrócił do normy. We wtorek byliśmy na konsultacji, ponieważ doszła jeszcze biegunka to dostał kroplówkę, ciągle nie miał prawidłowych odruchów w przednich łapach więc dostał następną serię antybiotyków. Byliśmy z nim znowu w piątek, wetka zadecydowała że do wtorku(czyli do dzisiaj) ma dostawać antybiotyki i zobaczymy, jeśli po odstawieniu będzie miał nawrót to trzeba się będzie zastanowić co dalej. Dostałam jeszcze zalecenie żeby włączyć w jego pokoju lampę uv na parę godzin. Może któryś pies zawlókł jakąś bakterię i nic się nie działo dopóki Kretosława nie zaatakowało przeziębienie i osłabiło jego organizm. Dostaje jeszcze kroplówkę bo ciągle jest odwodniony.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Za wizyty u weta i leki zapłaciłam : 34zł pierwsza, 24 zł druga i 29zł za trzecią.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Leki w tym miesiącu to tylko hepatil 11zł.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Za hotelik 180zł.[/FONT]

Posted

Ja tam nie wiem, czy Kretosław taki szczęśliwy - nie dają mu sie pożywiać wedle woli nie-powiem-czym i w ogóle traktują jak psa!
Za karę Kret postanowił wywinąć numer akurat w Wielka Sobotę :roll:

Rozliczenie:

Wydatki:
180 zł - hotel
34 zł - wizyta u weta I
24 zł - wizyta u weta II
29 zł - wizyta u weta III
11 zł - leki (hepatil)
___
278 zł

Wpływy:
30 zł - Diana fb
106 zł - spadek po Grubciu [']
50 zł - pani Jagi
___
186 zł

Stan konta na dziś: 169,4 zł

Posted

I jak się miewa Kretostwór?

Ile karmy mu jeszcze zostało? Mam pół worka po innym psie, jakby się Kretowi kończyło, to by było dla niego.

Posted

Właśnie miałam pisać że karmy starczy jeszcze na tydzień. Na razie jest dobrze, a raczej jak zawsze :) jutro jedziemy na konsultację z wetką, ale jestem dobrej myśli.

Posted

Hepatic.
Pół worka (c.a. 6-7 kg) pojechało na pożarcie :)
Kret oświadcza, że ma się lepiej i za żadne mosty się aktualnie nie wybiera.

Posted

malibo57 napisał(a):
Mam 7 kg worek RC Renal ( może zastąpić Hepatic) - przyda się? Termin przydatności 10.2011.

ja mam kilka kilo hepatica, a mój pies je Renal - to może warto podmianę zrobić?