Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Z Palucha bede go brac sama- adopcja z tego jak słyszłam jest za dowolny datek na schronisko,przywioze goi najpierw do siebie.Trzeba mu najpierw sprawdzic dokumenty czy ma wszystko ok z tymi szczepieniami itd,załorzyć paszport,no i kase na podróz.Mój wet powiedział ze jakby oś było nie tak to przeprawi.Ale chciałam sie skonsultowac z tą osoba ze Szczecina bo moze ona by chciała sie tym wszystkim zająć a ja bym go tylko przywiozła.
Bede jechac z kolezanką na 90%.Roma pisała ze koszty ma zwrócić mi ta organizacja do której nalezy osoba do której Willy pojedzie do Niemiec.Ale jutro Roma ma być wiec napisze napewno co i jak.

Posted

Dostałam od Romy juz kontakt do tej dziewczyny w szczecinie,ale coś z numerem było nie tak,ale mając imie i nazwisko -zadzwoniłam na informacje tp i akurat udało sie uzyskać tel.
Zadzwoniłam i uzgodniłysmy ze do Szczecina jade ja z moją koleżanka 4 sierpnia pociągiem,wczesniej jakis łagodny srodek uspokajający od weta wezmiemy i mu podam.Na miejscu nas odbiorą z dworca,Willy tam poczeka i pojedzie do Niemiec.

Posted

Jutro wyciagam go ze schronu mam nadzieje ze mi go wydadzą?Moze ktośby pojechał ze mną?Inaczej czeka nas powrotna tułaczkas komunikacją miejską z 3 przesiadkami ponad godzina drogi.

Posted

:lol:Godzine temu przybyłam z Willym do domu.
Nawet sobie nie wyobrazacie jaki to códowny pies!Jeechał ze mną dzielnie autobusem i 2 tramwajami,tuląc sie do mnie,łagodny do wszystkich a po drodze zaprzyjaznił sie z 5 letnim chłopczykiem i starszą panią.Teraz już jest wykąpany,pachnący i piękny-jak go myłam stroił śliczne miny.Chodzi na smyczy bardzo ładnie,trzyma sie nogi.Umie łapac kawałki kurczaka w locie :cool3:, podawac obie łapy,i prosić. Macha ogonkiem i cieszy sie,zaraz potem przychodzi na pieszczoty i wtyka łepek na kolana.Własnie sie połozył na dywanie,nie zaczepia moich suczek i jest grzeczny wiec chyba mieszkał w domu,to wychowany pies.

Posted

Oprucz tego do innych samców też jest łagodny,był w klatce z dwoma a przedtem jeszcze z dobermanem.Przychodzi na wołanie, uwielbia drapanie po szyi i czesanie. Taki pies wspaniały ze az trudno uwierzyc ze nikt go w Polsce nie chce! Piekny,dumny i o wspaniałym charakterze.

Posted

ajcka alez Ci zazdroszcze,że masz okazję go poznać osobiści:roll: musi byc wspaniały jak to chart:evil_lol: i na jakie imie reaguje? szkoda wielka, ze nie zostanie tu z nami! zapewno ta jego osoba nie miała go okazji wypatrzeć....
prosimy zrob mu pare fotek juz na bezpiecznym domowym gruncie, a jest skory do zabawy i biegania? - tak wiem nie puszczasz go ze smyczy ale czy na dworze wykazuje ochote na podrygiwanie?
Ajcka wielkie ogromne dziekuje!!:Rose:

a jak się zachowywał wychodzać ze schronu?....

Posted

Latał troche za moja siostrą po podwórku,wtedy ma uśmiechniety pysio i wesoło macha ogonkiem.Nie jest z niego młodzieniaszek wiec szalał nie bedzie raczej,na moje oko ma 5-6 lat.
Jak załatwiałam papiery adopcyjne to tulił sie do opiekuna,poszedł ze mną chetnie choć był troche zdezorientowany,ze 2 razy zawrócił jakby w strone schronu,popatrzył,posłuchał ale poszedł ze mna.
Teraz poszedł za moja siostrą do pokoju i zaczepia ją by go głaskała.

Posted

Bilety kupione i pociąg mamy jutro o 6.25 rano.Nie wiem jak damy rade wstać ,ja jeszcze nie spakowana,mały odpoczywa,byleby tylko w pociagu tłoku nie było.

Posted

Tak sie cieszę że :multi: wszystko poszło tak fajnie,ze piesio juz na wolnosci,Dziewczyny jesteście WSPANIAŁE ..
Willy jest przepiękny ,zyczę powodzenia, Ajcka pomiziaj psiaka odemnie . Teraz będzie juz dobrze:bigok: szczęśliwej podróży.

Posted

przepiekny jest!!:loveu: i taki potęzny! z pycholka przypomina mi naszego Macha:evil_lol: a zdjecie z kotkiem przeuroczę! ajcka 3mamy kciuki oby Wam spokojnie podroz mineła i Willer sie nie stresował i żeby trafił do cudownego domku i achy i ochy!!!!:loveu: