Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciekawa jestem co moja mała cholera na pudliszonkę, ona tak kocha każdego psa że czasem aż za mocno ;) tylko by się bawić chciała i biegać, jak to dziecko ;)
mam pytanie kiedy możemy się spotkać i porozmawiać i zapoznać z Mini? może jakiś nr telefonu na pw to się szybciej dogadamy;) czekam :)

Posted

Niezbędne będzie spotkanie w twoim domu i podpisanie umowy o domu tymczasowym. Sądzę,że spotkam się z Tobą ja i Migdalena. Podaj na pw twoj nr telefonu.

Posted

wysłałam pw, dostałam też nr do Migdaleny, będę dzwonić :)

EDIT: tak się zastanawiam co ona może jeść? jamnica moich rodziców ma już prawie 12 lat ale zęby ma wszystkie i je normalnie... więc jak pudlisia nie ma ząbków to zastanawiam się co ona tam je w tym schronie bida jedna :-(

Posted

akaka napisał(a):
EDIT: tak się zastanawiam co ona może jeść? jamnica moich rodziców ma już prawie 12 lat ale zęby ma wszystkie i je normalnie... więc jak pudlisia nie ma ząbków to zastanawiam się co ona tam je w tym schronie bida jedna :-(

Je puszki.
Można też dawać rozmoczone (np w rosołku) suche, niektóre zwierzaki nawet bez zębów dają radę z suchym, jak się trafi na głodomora.

Posted

suche mogłabym jej rozmaczać jakby chciała jeść, ewentualnie mogłabym jej gotować i rozdrabniać ale nie wiem czy to dobry pomysł. tak siedzę i się zastanawiam nad nią :) ślicznota :)
w sumie moja mała jak są małe kulki to nie gryzie tylko połyka. ale jak była maleńka i miała 8 tygodni to nie chciała jeść, trzeba jej było rozmaczać, rozpuszczony bachor :D potem kupowałam jej drobniutką karmę Royal Starter to jadła bez namaczania.

Posted

akaka napisał(a):
ciekawa jestem co moja mała cholera na pudliszonkę, ona tak kocha każdego psa że czasem aż za mocno ;) tylko by się bawić chciała i biegać, jak to dziecko ;)
mam pytanie kiedy możemy się spotkać i porozmawiać i zapoznać z Mini? może jakiś nr telefonu na pw to się szybciej dogadamy;) czekam :)

Bardzo, bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy :)

Posted

Wyczytałam,że:
wczoraj Mini miała wycinanie kołtunów i wyrwanie ostatnich dwóch ostatnich zębów, była to koniecznosć ze wzg na bolesny ropień.

Posted

mshume napisał(a):
Tak,a z kim? Ktos już Cię odwiedził? Migdalena się do mnie nie odezwała...

rozmawiałam z Migdaleną, myślę że to z nią powinnaś rozmawiać

jadę z Migdaleną, malusię zobaczyć w jakiej jest formie itd... na wizyty jestem otwarta jak mówiłam, czekam na propozycje kiedy możecie przyjść

Posted

Dziekuje bardzo za ogłoszenia dla Mini :) Może sunia szybko domek znajdzie.Ponieważ Mini jest niejako moją wirtualną podopieczną, to wspólnie z Migdaleną spotkamy się z Tobą w środę i porozmawiamy.

Posted

No i dobrze,ze nie cieszyliśmy się przedwcześnie. :( Akaka na kilka godzin przed dzisiejszym spotkaniem wycofała się z wzięcia Mini.
Bardzo się martwię, co będzie z maleńką. Tyle jej towarzyszy niedoli odeszło w ostatnich 2 tygodniach w tym smutnym miejscu...Ona jest taka delikatna i krucha :( Renatko, jedyna nadzieja w Tobie. Dzis Migdalena i ja zrobimy trochę nowych Mini.

Posted

mshume napisał(a):
No i dobrze,ze nie cieszyliśmy się przedwcześnie. :( Akaka na kilka godzin przed dzisiejszym spotkaniem wycofała się z wzięcia Mini.
Bardzo się martwię, co będzie z maleńką. Tyle jej towarzyszy niedoli odeszło w ostatnich 2 tygodniach w tym smutnym miejscu...Ona jest taka delikatna i krucha :( Renatko, jedyna nadzieja w Tobie. Dzis Migdalena i ja zrobimy trochę nowych Mini.

Nie chce nikogo oceniac, ale mam nadzieje ze Akaka miała powazny powod zeby sie wycofac w ostatniej chwili bardzo mi zal malutkiej:-(

Posted

Szkoda, ale od początku były zastrzeżenia, że jeszcze nic na 100%.
Gdyby Mini jechała do Renatki, chętnie bym sie z nią zabrała w odwiedziny :)

Posted

O cholerka, a ja tak czekałam na tę srodę....
Dziewczyny napiszcie do dogomaniczki z Olsztyna Ani (nick Ania i Kropka), kocha pudelki, u niej odeszła w ub. roku stareńka tymczasowiczka ze schroniska, dozyła godnie swych dni...A moze Ania sie zlituje i nad tą?....

Posted

mshume napisał(a):
Napiszę do Ani wieczorem, po dzisiejszej wizycie u Mini. Wydaje mi się,że ze 4 psiaki w ostatnich 2 tygodniach odeszło za TM :(

Tylko w samym zeszłym tygodniu 3 lub 4 staruszki :(