mshume Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Gdy zobaczyłam Mini w schronisku, gardło mi się mi się ścisnęło :( Kto był tak podły,że wyrzucił tego 3,5 kg starutkiego okruszka? Przecież to kanapowy pieszczoch. :shake: Mini jest pudelkiem toy w typie 'tea cup', czyli tym najmniejszym. Niewątpliwie zachwycała swoją urodą, której ślady widać i dziś. Sunia ma grubo ponad 10 lat i tylko 2 ząbki (do usunięcia). Niewątpliwie była pieskiem domowym, robiła sztuczki. Jeszcze i dziś przysiada na dwóch łapkach i w powietrzu macha przednimi, jakby prosiła: BŁAGAM, ZABIERZ MNIE STĄD :placz: Siedziała sobie w plastikowym koszyku z kolegą cziłałką (szczęśliwie już adoptowanym), niewiele od niego większa i tak samo chudzieńka. Ma wyłysienia, prawdopodobnie od pcheł i leczone oczko (jakaś infekcja). Dziarsko poszła na spacer, tylne łapki są trochę usztywnione (może zanik mięśni), ale nie przeszkadza jej to w chodzeniu. Błagam o DT lub DS dla tej malizny, ona długo nie pożyje w takim miejscu. Co będzie jak przyjdą chłody :-( Quote
Lionees Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Melduje się na wątku,bo czekałam na niego i mam nadzieję,że maleńka znajdzie dt/ds do końca sierpnia,a jak nie,to...;) Quote
APSA Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Malutka jest przesłodka. Jak można wyrzucić takie maleństwo? Przecież jej podstawowe utrzymanie nie może woele kosztować - w końcu ile zje piesek wielkości króliczka? Tutaj widać po lewej pudlisię w koszyczku niechcianych staruszków (jest i cziłek, o którym wspomniała Mshume): Quote
mshume Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 To co Cioteczko, co?:cool3: Renata5 napisał(a):Melduje się na wątku,bo czekałam na niego i mam nadzieję,że maleńka znajdzie dt/ds do końca sierpnia,a jak nie,to...;) Quote
Lionees Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 mshume napisał(a):To co Cioteczko, co?:cool3: A nic,tak se na razie myślę;) i jestem w kontakcie z APSA,bo wyjeżdżam teraz,a jedną małą bide mogę wziąć na dt,ale dopiero od września.Jak maleńka znajdzie do tego czasu jakis domek,to APSA wynajdzie mi inną sierotkę,co nie APSA?;) Quote
APSA Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='Renata5']Jak maleńka znajdzie do tego czasu jakis domek,to APSA wynajdzie mi inną sierotkę,co nie APSA?;) Pod tym względem zawsze do usług :grins: A poza tym liczę na to, że w końcu będzie okazja wpaść na te słynne pączki ;) Quote
Lionees Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='APSA']Pod tym względem zawsze do usług :grins: A poza tym liczę na to, że w końcu będzie okazja wpaść na te słynne pączki ;) O tak....te pączki są nadzwyczaj słynne;).Z tą niunią,czy z inną bidą-serdecznie zapraszam:) Quote
mshume Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 To byłoby cudownie. Ta malutka damulka jest tam kompletnie zagubiona, no i to jej wychudzenie :( Pewnie nie jest w stanie zjeść tego, co jej tam serwują...Renata5 napisał(a):A nic,tak se na razie myślę;) i jestem w kontakcie z APSA,bo wyjeżdżam teraz,a jedną małą bide mogę wziąć na dt,ale dopiero od września.Jak maleńka znajdzie do tego czasu jakis domek,to APSA wynajdzie mi inną sierotkę,co nie APSA?;) Quote
ihabe Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 a co z tym malutkim ratlerkiem żólciaszkiem z tego koszyka? Taka malizna:-( Dajcie jakieś info na priva, proszę;-( Quote
APSA Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 ihabe napisał(a):a co z tym malutkim ratlerkiem żólciaszkiem z tego koszyka? Taka malizna:-( Dajcie jakieś info na priva, proszę;-( To nie ratler, to ciułała była :) Już we własnym domku :multi: Quote
migdalena Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Miniówa już ma wątek,dzieki Mshume:kiss_2: Może uda się zrobić cos więcej ;)? Quote
mshume Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 A ja ostatnio trochę szperałam w necie i twierdzą,że Grosik to nie cziłek (tych psów chyba było kiedyś baardZo mało, tylko popularny w Rosji russian toy terrier, o : http://toy-volgograd.ru/newe.html [quote name='APSA']To nie ratler, to ciułała była :) Już we własnym domku :multi: Quote
APSA Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Porównując zdjęcia rosyjskie toye mają dużo dłuższe pyszczki, Grosik główkę ma zdecydowanie cziłkową :) Swoją drogą ta ruska rasa zyskuje popularność, już ze dwa razy o nich gdzieś słyszałam :lol: Quote
Lionees Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='mshume']A ja ostatnio trochę szperałam w necie i twierdzą,że Grosik to nie cziłek (tych psów chyba było kiedyś baardZo mało, tylko popularny w Rosji russian toy terrier, o : http://toy-volgograd.ru/newe.html Grosik to chyba jednak cziłek,chociażby okrągły kształt główki o tym świadczy;),a ruski toy,to chyba jest już bardziej moja Niuna:) http://img402.imageshack.us/img402/9501/zdjcie3630.jpg http://img203.imageshack.us/img203/8998/pakamera220.jpg Quote
mshume Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Ruskji toy jest od niedawna w FCI, wiec popularność więc rośnie ;) Quote
Igiełka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 O matko jaka bida- na starość już niepotrzebna. :-(:-( Czemu ludzie nie pomyślą że i ich kiedyś dopadnie starość -myślą że są długowieczni? Jak wchodzę na takie wątki to nasuwa Mi się właśnie te pytanie. Quote
Jaga. Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 myślę o DT dla malizny... szukam jakiegoś małego psiaka, pudelka skradła mi serce na zbiorowym wątku staruszków... cudna jest po prostu. napiszcie coś więcej o niej Quote
malagos Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 akaka napisał(a):myślę o DT dla malizny... szukam jakiegoś małego psiaka, pudelka skradła mi serce na zbiorowym wątku staruszków... cudna jest po prostu. napiszcie coś więcej o niej Ja też kocham pudliszonki, a jak niedawno rozmawiałam z Ania i Kropka z Olsztyna o jej 11-letniej Perełce, to nie ma bardziej idealnej rasy od pudli :) Quote
Jaga. Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 nie miałam nigdy pudla, ale pudle to moja wielka miłość od zawsze. piękne, mądre, dostojne... pewnie gdyby nie jamniki to miałabym pudelka :) kto wie, może niedługo się spełni ;) Quote
malagos Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Ja też nie miałam pudla, ale to moje marzenie. Niestety stan 5 kundelków wyklucza rasowca :placz: Akaka, nie zastanawiaj się, uratujesz tej kruszynce zycie.......... Quote
migdalena Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 akaka napisał(a):myślę o DT dla malizny... szukam jakiegoś małego psiaka, pudelka skradła mi serce na zbiorowym wątku staruszków... cudna jest po prostu. napiszcie coś więcej o niej Jak na pudliszonka przystało jest bardzo kontaktowa.Naprawdę potrzebuje towarzystwa człowieka,zabiega o jego uwagę,no i lubi być na rękach (na zdjęciach jest w moich objęciach):loveu: Jest przesłodka i delikatna. Pudle są wyjątkowe:p, mówię to Ja-miłośniczka terierów i zarazem właścicielka mini pudelka z Palucha. Chyba nie muszę dodawać,że mój mały tez miał być "tymczasem"...;) Również stary jak pudlisia(zamiast 1 zęba ma aż 4:evil_lol:) ,i okazało się że wciąż bardzo energiczny.Jest prawdziwym skarbem:mądry,karny,nadzwyczaj wierny!No trochę zazdrosny o swojego większego" brata ",ale to jedyna wada! Takie są właśnie pudle! POLECAM KAŻDEMU !!! Quote
Recommended Posts