Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaangażowałam się w pomoc dla tej małej suni. Kilka dni temu przybłąkała się na działkę mojej znajomej w okolicach Kozienic (radomskie). Znajoma postanowiła przetrzymać ja na działce do końca wakacji i w tym czasie pilnie szukać jej domu. Zaczęła od ogłoszeń w okolicy i wizyty u weta. Wygląda na to, że suni nikt nie szuka. Wet określił ją jako zdrową i co ważne - jest już wysterylizowana. Ma około roku, waży ok 7 kg, wysokość w kłębie ok 20 cm. Przez tych kilka dni znajoma pilnie obserwuje sunię i już może sporo o niej powiedzieć. Mała lubi dzieci (znajoma ma 7 letnią córkę) i dobrze dogaduje się zarówno z psami jak i kotami (do ``dyspozycji`` ma na działce psa, sukę i trzy kociaki). Pozostawiona w domu na kilka godzin nie brudzi i nie niszczy. Ładnie chodzi na smyczy i bez smyczy - pilnuje się człowieka. Spokojnie zachowuje się podczas jazdy samochodem. Jest psem idealnym i trudno ocenić co się stało, że zaczęła się błąkać. Miała obrożę i kawałek łańcuszka (smycz?). Raczej nie była na łańcuchu - reaguje na zakładanie obroży, cieszy się na spacer. Czas nas goni, znajoma jest na działce do końca wakacji, nie może jej zabrać do domu. Ta sunia z racji swoich gabarytów i charakteru nadaje się dla każdego. Może mieszkać w bloku, z dziećmi, z innymi zwierzakami, może być sunią dla starszej osoby, nadaje się w każde warunki. Nie zaznała jeszcze schroniskowej rzeczywistości i nie ma lęków. Może jedynie ma większy respekt przed mężczyznami niż kobietami - potrzebuje więcej czasu by zaufać mężczyźnie, z babkami dogaduje się od razu. Bardzo potrzebny domek dla niej. W tej chwili przebywa pod Kozienicami, może zostać dowieziona do Warszawy. Ma już allegro:

http://allegro.pl/item1192493529.html

Proszę o pomoc w ogłaszaniu suni.

Posted

o rany ! kopia mojej Figi , nawet w pierwszej chwili pomysłałam ,ze to ona
ze swojej strony mogę porobić małej ogłoszenia

z tego co piszesz to rzeczywiście pies ideał
do końca wakacji to tylko 2 tygodnie.....

Posted

Dziękuję Wam za pojawienie się na wątku! :loveu:
Nooo, tylko dwa tygodnie........ Za ogłoszenia będę bardzo wdzięczna, szkoda, żeby ta mała trafiła do schronu, bo póki co nie ma jakiś psychicznych problemów, a potem to wiadomo, że różnie może być... Szukamy domku bardzo intensywnie, wszyscy krewni i znajomi królika... zobaczymy...

Posted

Słuchajcie, mała znalazła domek! Przygarnął ją sąsiad mojej znajomej, facet który ma już przygarnięte stamtąd bidy psie i kocie i dba o nie bardzo (jako jedyne we wsi jego psy noszą obroże przeciwkleszczowe). Domek sprawdzony. Także historia z happy endem moi kochani! Bardzo Wam dziękuję za pojawienie się na wątku, przynieśliście szczęście suni :lol: :loveu::lol:

Posted

tripti napisał(a):
ale szczęśliwe zakończenie!!! gratuluję:)

szczęśliwe i błyskawiczne - a ja się bałam że po wakacjach sunia do schronu pojedzie... Jeszcze raz dziękuję za Waszą obecność gotowość, pewnie się jeszcze spotkamy jak znam życie ;)