murakami Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Zaangażowałam się w pomoc dla tej małej suni. Kilka dni temu przybłąkała się na działkę mojej znajomej w okolicach Kozienic (radomskie). Znajoma postanowiła przetrzymać ja na działce do końca wakacji i w tym czasie pilnie szukać jej domu. Zaczęła od ogłoszeń w okolicy i wizyty u weta. Wygląda na to, że suni nikt nie szuka. Wet określił ją jako zdrową i co ważne - jest już wysterylizowana. Ma około roku, waży ok 7 kg, wysokość w kłębie ok 20 cm. Przez tych kilka dni znajoma pilnie obserwuje sunię i już może sporo o niej powiedzieć. Mała lubi dzieci (znajoma ma 7 letnią córkę) i dobrze dogaduje się zarówno z psami jak i kotami (do ``dyspozycji`` ma na działce psa, sukę i trzy kociaki). Pozostawiona w domu na kilka godzin nie brudzi i nie niszczy. Ładnie chodzi na smyczy i bez smyczy - pilnuje się człowieka. Spokojnie zachowuje się podczas jazdy samochodem. Jest psem idealnym i trudno ocenić co się stało, że zaczęła się błąkać. Miała obrożę i kawałek łańcuszka (smycz?). Raczej nie była na łańcuchu - reaguje na zakładanie obroży, cieszy się na spacer. Czas nas goni, znajoma jest na działce do końca wakacji, nie może jej zabrać do domu. Ta sunia z racji swoich gabarytów i charakteru nadaje się dla każdego. Może mieszkać w bloku, z dziećmi, z innymi zwierzakami, może być sunią dla starszej osoby, nadaje się w każde warunki. Nie zaznała jeszcze schroniskowej rzeczywistości i nie ma lęków. Może jedynie ma większy respekt przed mężczyznami niż kobietami - potrzebuje więcej czasu by zaufać mężczyźnie, z babkami dogaduje się od razu. Bardzo potrzebny domek dla niej. W tej chwili przebywa pod Kozienicami, może zostać dowieziona do Warszawy. Ma już allegro: http://allegro.pl/item1192493529.html Proszę o pomoc w ogłaszaniu suni. Quote
figa33 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 o rany ! kopia mojej Figi , nawet w pierwszej chwili pomysłałam ,ze to ona ze swojej strony mogę porobić małej ogłoszenia z tego co piszesz to rzeczywiście pies ideał do końca wakacji to tylko 2 tygodnie..... Quote
murakami Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Dziękuję Wam za pojawienie się na wątku! :loveu: Nooo, tylko dwa tygodnie........ Za ogłoszenia będę bardzo wdzięczna, szkoda, żeby ta mała trafiła do schronu, bo póki co nie ma jakiś psychicznych problemów, a potem to wiadomo, że różnie może być... Szukamy domku bardzo intensywnie, wszyscy krewni i znajomi królika... zobaczymy... Quote
tripti Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 jaka fajniutka, wiedziała gdzie przybłąkać się... Quote
Marta67 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 suńka cudna... kurcze mało czasu... dlaczego jest samotna? :( brr :( jak takie cudne psiaki wyrzucają to już koniec świata ;( Quote
murakami Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Słuchajcie, mała znalazła domek! Przygarnął ją sąsiad mojej znajomej, facet który ma już przygarnięte stamtąd bidy psie i kocie i dba o nie bardzo (jako jedyne we wsi jego psy noszą obroże przeciwkleszczowe). Domek sprawdzony. Także historia z happy endem moi kochani! Bardzo Wam dziękuję za pojawienie się na wątku, przynieśliście szczęście suni :lol: :loveu::lol: Quote
figa33 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 co mogę powiedzieć ? KOCHAM TAKIE ZAKOŃCZENIA!!!:loveu: wszystkiego dobrego malutka!:loveu: Quote
murakami Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 tripti napisał(a):ale szczęśliwe zakończenie!!! gratuluję:) szczęśliwe i błyskawiczne - a ja się bałam że po wakacjach sunia do schronu pojedzie... Jeszcze raz dziękuję za Waszą obecność gotowość, pewnie się jeszcze spotkamy jak znam życie ;) Quote
Recommended Posts