Jola i Czterołapy Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Zrobiłam NAJSI takie ogłoszenie na fora :) Marta - Dobry Duszek NAJSI, sądzi, że małą ktoś wyrzucił z samochodu... ale jak można wyrzucić takie cudo? Marta i NAJSI mieszkają teraz w Grębowie, ale Marta już niedługo musi wyjechać na studia. Niestety nie może zabrać ze sobą NAJSI. Dlatego szukamy dla niej ciepłego domu u dobrych ludzi. Tak pisze Marta o NAJSI: "Najsi ma około 2 lat. Jest nauczona chodzenia na smyczy, nie wyrywa się , nie ciągnie, gdy nakłada się jej obroże i smycz stoi grzecznie. Zostawała już sama w domu i nie ma żadnych problemów, leży sobie spokojnie. Wieczorem koło 20 staje się śpiąca i spokojna, kładzie się na swoje posłanie i przesypia tak do godziny 9, 10, chodząc tylko się napić. Jeśli chce się załatwić, daje to do zrozumienia niespokojnym zachowaniem i popiskiwaniem. Szczeka bardzo rzadko, w zasadzie do tej pory zrobiła to dwa razy. Jeśli chodzi o inne psy to jest bardzo przyjacielska, a jeśli inne wrogo nastawione, szczekają... to Najsi przyśpiesza tempa i chce jak najszybciej odejść. Mam dwa koty ale Najsi nie zwraca na nie uwagi. Reaguje na "siad", ale na "chodź" - nie bardzo. Uczę ją tego i są postępy, więc myśle, że przy odrobinie cierpliwości Najsi nauczy się wielu komend. Na swoje nowe imię już reaguje i wie, że to o nią chodzi. Uwielbia pieszczoty :) Jedyne, co można jej zarzucić to chęć jedzenia. Nie ściąga z talerza ani też nie jest bardzo napastliwa, ale siedzi obok i patrzy. Najsi lubi jeść. Nie wiem czy wynika to z tego, że była wygłodzona przez te kilka dni tułaczki czy po prostu taki ma charakter. Uczę ją, że je się o stałych porach i wydaje mi się, że zaczyna to rozumieć." NAJSI - miła i towarzyska suczka, wygląda jak miniaturka goldena :) Jest młodziutka, wyglądem przypomina miniaturkę Golden Retrievera. Kontakt do Marty: 608 552 406 martadomanska89@gmail.com Wiecej wiadomości o NAJSI znajdziecie na forum SZANSY: http://www.szansa.goldenretriever.pl/ w dziale: "Z ogłoszeń" -> Goldenopodobne link do wątku NAJSI: http://www.pomocgoldenom**********/goldenopodobne,33/najsi-szuka-domu-grebow-podkarpackie,4136.html Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 jestem i ja... tak myślę... jakiej ona jest wielkości? do kolan? wyższa? niższa? śliczna jest :) Quote
agnieszkal2 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Ewanko,moze bys ja wziela na tymczas?:) Quote
mestudio Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Jak widać, wszystko dziś można, psy się szybko niektórym nudzą niestety. Piękna sunia. Quote
Ewanka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 agnieszkal2 napisał(a):Ewanko,moze bys ja wziela na tymczas?:) Jest taka śliczna, że z pewnością znajdzie szybko DS, ale gdyby nie .......... to :loveu: Quote
alice midnight Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 melduje sie i ja. nawet komentować się nie chce...kolejna porzucona. chociaz moze by tak profilaktycznie kilka ogloszen puscic "znaleziono psa" w razie czego dt zapewniony widzę? :) to szczęściara, będę czekała na wiesci. Quote
Jola i Czterołapy Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Właśnie w "znalezionych psach" ją znalazłam :) jakis tydzień temu... Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 to ja jeszcze raz spytam, ona sięga do kolan? wyższa? niższa?? Quote
Jola i Czterołapy Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Akrum napisał(a): ... jakiej ona jest wielkości? do kolan? wyższa? niższa? NAJSI jest "prawie" do kolana :) Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 to podsyłam ją dalej,bo mi podobna do pewnej suni :) Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Sankja napisał(a):zaznaczam. superaśnie, dzięki że przyszłaś :) może Lilki ogłoszenia i tej słodziźnie przyniosą szczęście i nowy domek :) Quote
Sankja Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Czy ślicznocie da radę zrobić lepsze fotki? a mianowicie: pyszczek (najlepsze wychodzą jak psy robią kupę :) , albo wziąć na ręce i czymś zainteresować i pstrykać a później wycinać tło. Dobra by była też na tle trawy (jej ubarwienie pięknie skomponuje się z soczystą zielenią, czyli położyć sunię na plackach na trawie i drapać, tak żeby uchwycić uśmiechnięty pysio. I jeszcze jedno takie, jak stoi albo przy jakimś dużym psie, albo pozuje przy czyjejś nodze (tylko ładnej nodze, bez siniaków, kaloszy, zbyt widocznych włosów :D itp. :eviltong:) i najważniejsze: musi świecić słońce! Ale ujęcia portretowe są najważniejsze. coś w tym stylu: Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 i prosze, nawet sama księżniczka Lilka, o której przed chwilką wspomniałam, pojawiła się tutaj we własnej "osobie" (czyt. zdjęcie) :) Quote
Sankja Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Księżniczka Lilka zrobiła furorę w necie nie tylko dlatego że była wyjątkowo ładna, ale dlatego że miała piękne fotki. Nejsi nie grzeszy urodą, wręcz dorównuje Lilce, tylko fotki potrzebne - i telefony będą się urywały! Quote
Sankja Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Podobne ! a jakże! jeszcze tylko tą urodę trzeba wyeksponować :) Macie możliwość zrobienia jej fotek lepszym aparatem? Gdzie mała teraz jest? Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Sankja napisał(a):Księżniczka Lilka zrobiła furorę w necie nie tylko dlatego że była wyjątkowo ładna, ale dlatego że miała piękne fotki. Nejsi nie grzeszy urodą, wręcz dorównuje Lilce, tylko fotki potrzebne - i telefony będą się urywały! dlatego tak sobie o Tobie i Lilce pomyślałam :) i podesłałam NAJSI do Ciebie :) Quote
Tola^^ Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Ale Najs jest śliczna! Potem dokładnie przeczytam wątek bo teraz już nie mam czasu.... Quote
Ewanka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Do góry ślicznotko ... jak najprędzej dobre fotki ... racja, że są gwarancją sukcesu :) Quote
Jola i Czterołapy Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Nejsi jest w Grębowie u swojej opiekunki/znalazczyni - Marty. Fotki są robione komórką Marty. Jeżeli Nejsi nie znajdzie domu w ciągu miesiąca, to przyjedzie do Krakowa. Wtedy będę mogła zrobić jej profesjonalne foty :) Quote
Recommended Posts