Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 8213zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dobrze,poroszę Murkę

Kupię panu kawę,paragon wkleję,/jak nie zapomnę/. Dziekuję

Dnia 21.02.2026 o 08:59, Onaa napisał:

Biedne koteczki 😔

To bardzo trudna sytuacja. Ja bardzo przeżywałam jak moje tymczasy szły do swoich nowych domów bo przecież one nie rozumiały , nie mogłam im wytłumaczyć że u mnie to był tylko ten czas na ich ratowanie a dalej będą już żyły szczęśliwie w swoich własnych domach. Mam nadzieję że kotki poczują się niedługo dobrze i bezpiecznie w nowym miejscu, a Tobie Doro zrobi się wtedy lżej na sercu. Choć cała ta sytuacja jest bardzo przykra i trudna. 

Na ten moment trzymam kciuki za spokojną podróż i przyzwyczajenie się kotków do nowych warunków 🍀.

Nie zrobiło mi się lżej na sercu,wprost przeciwnie,czuję się jeszcze gorzej,i mam teraz jeszcze większy problem.

Pewnie nie uwierzycie w to co zaraz napiszę.

Nie byłam w stanie wczoraj o tym napisac.

Kotki juz były przyszykowane do drogi,a tu telefon od dziewczyny,która miała je zawiezć.

Pani,która chciała pomóc kotkom Beata Spytek w piątek w nocy zmarła,tuż przed przyjadem kotków.

Wielka szkoda:( i Pani Beaty i kotków,bo nie wiem co teraz z nimi będzie.

Byłam w szoku i wprost nie mogłam uwierzyć w taki zbieg  okoliczności.

Co teraz będzie?:(:(:(

Posted
Dnia 22.02.2026 o 07:50, DORA1020 napisał:

Dobrze,poroszę Murkę

Kupię panu kawę,paragon wkleję,/jak nie zapomnę/. Dziekuję

Nie zrobiło mi się lżej na sercu,wprost przeciwnie,czuję się jeszcze gorzej,i mam teraz jeszcze większy problem.

Pewnie nie uwierzycie w to co zaraz napiszę.

Nie byłam w stanie wczoraj o tym napisac.

Kotki juz były przyszykowane do drogi,a tu telefon od dziewczyny,która miała je zawiezć.

Pani,która chciała pomóc kotkom Beata Spytek w piątek w nocy zmarła,tuż przed przyjadem kotków.

Wielka szkoda:( i Pani Beaty i kotków,bo nie wiem co teraz z nimi będzie.

Byłam w szoku i wprost nie mogłam uwierzyć w taki zbieg  okoliczności.

Co teraz będzie?:(:(:(

Ja mogę uwierzyć 😞 

Podobną sytuację przeżyłam z moją Amelką. Po wypadku ukryła się na posesji pana, który obiecał, że ją nie przepędzi. karmił, oswajał...Pan nagle umarł....:-( 

Współczuję, ale nie mam jak pomóc. Biedusie kotki:-(

Posted

Niech to licho porwie. 

Biedna Pani i kotki. 

Czy one miały jechać za pośrednictwem fundacji?  Pewnie też nie będzie teraz mogła pomóc, bo koty po tej pani będą wymagały pomocy.

Ile kosztuje pobyt kota u Murki ?

DORA, może poproszę o pomoc na miau.

• Like 2
Posted
Dnia 22.02.2026 o 10:02, Alaskan malamutte napisał:

Ja mogę uwierzyć 😞 

Podobną sytuację przeżyłam z moją Amelką. Po wypadku ukryła się na posesji pana, który obiecał, że ją nie przepędzi. karmił, oswajał...Pan nagle umarł....:-( 

Współczuję, ale nie mam jak pomóc. Biedusie kotki:-(

Pamiętam,też wtedy bardzo Ci współczułam

Posted
Dnia 22.02.2026 o 10:30, Poker napisał:

Niech to licho porwie. 

Biedna Pani i kotki. 

Czy one miały jechać za pośrednictwem fundacji?  Pewnie też nie będzie teraz mogła pomóc, bo koty po tej pani będą wymagały pomocy.

Ile kosztuje pobyt kota u Murki ?

DORA, może poproszę o pomoc na miau.

Bardzo proszę  jeśli możesz,może na miau znalazłoby się jakieś rozwiązanie

Dziewczyny z tej fundacji muszą zabrać od niej zwierzaki,nie wiem ile miała kotków,ale miała też i psiaka

Posted
Dnia 23.02.2026 o 07:43, DORA1020 napisał:

Bardzo proszę  jeśli możesz,może na miau znalazłoby się jakieś rozwiązanie

Dziewczyny z tej fundacji muszą zabrać od niej zwierzaki,nie wiem ile miała kotków,ale miała też i psiaka

Przepraszam, głupi słownik napisał co chciał na komórce. 

Miało  być  POPROŚ NA MIAU. Czyli Ty.

Ja nie jestem na miau.

Posted

Dużo napisałam,i przez te reklamy wszystko się wykasowało:(

Muszę od nowa.

Chyba za moło mam pracy.

Za mało problemów,bo jeszcze jeden nie rozwiązany a już drugi:(

Na zdjęciu Julek,kotek ,którego od dawna dokarmiam.

Gdzieś ze trzy tygodnie temu zauważłam,ze kuleje na tylną łapkę. Chciałam mu pomóc,ale tyle innych spraw,że było to odłożone w czasie.

Wczoraj się udało,niedziela,mało ludzi,samochodów/a kotka dokarmiałam na parkingu/

No i od kilku dni go nie widziałam jedzenie zostawiałam ,ale nie mogłamczaekać aż przydzie.

A wczorqaj przyszedł,a ja w środku huragan,oby się udało,oby się udało.....

I się udało.Julek wlazł do łapaka.Okazało się,ze nie jest takim dzikuskiem jakby się wydawało.

Po prostu był ostrożny,bał się ludzi.

Ale  okazało się,ze ma problem też z przednią łapką. T

Dla mnie to tak jakby miał wydarte pazurki,krwawiące,nie aż tak bardzo,ale  krew została na łapaku,próbował się z niego wydostać to zauważyłam tą krwawiącą łapkę.

I co by było bez pomocy? Jakby wdało się w tą ranę zakazenie,to kotek by konał w męczarniach gdzieś pod krzakiem:(

Na razie trafił do sue,nie mamy przeciez dt,nie ma gdzie umieszczac tych kotó w poitrzebie: Burcia,Felicjan,Stefanek i Julek.

A sue ma bardzo dużo kotów,bardzo.

Dzisiaj ma iśćz Julkiem do weta,a pózniej pojedzie do Murki,nie mam wyjścia,już nią wczoraj rozmawiałam.

Czy to koniec tych problemów,bo dalej nie dam rady:(

Posted

Okropne to wszystko.

U sue jest  30 kotów!

DORA, , może  poproszę o deklaracje na utrzymanie Julka, bo długi narosną błyskawicznie. 

Ile kosztuje pobyt u Murki?

Sprzedałam książki poza dogo, więc mogę  dać  jednorazowo 110 zł.

Posted
Dnia 23.02.2026 o 09:38, Poker napisał:

Okropne to wszystko.

U sue jest  30 kotów!

DORA, , może  poproszę o deklaracje na utrzymanie Julka, bo długi narosną błyskawicznie. 

Ile kosztuje pobyt u Murki?

Sprzedałam książki poza dogo, więc mogę  dać  jednorazowo 110 zł.

Dlatego proszę i pytam czy któreś z dogomaniaczek nie mogłyby wziąć po jednym kocie.

• Like 1
Posted

Mrozik, Ozorek, Kitka i Chinka są liczone po starej cenie czyli 12zł/doba (jeśli jest karma to 10zł/doba) - ok. 360 zł/300 zł /miesięcznie jeden kotek.

Muszka jest liczona już po aktualnej cenie 15zł/doba (jeśli jest karma to 13zł/doba) - 450zł/390 zł miesięcznie

To wychodzi miesięcznie średnio 1890 zł za kotki, które są u mnie obecnie (1590 zł jak jest karma zapewniona).

Jak przyjedzie Julek to będzie kolejne ok. 450 zł/390 zł miesięcznie.

Posted

To spora kwota. Wystarczą 4 miesiące i znowu dług  narośnie  do ponad 8000 nie mówiąc o kosztach weterynaryjnych.

Co tu zrobić? 

Nie założę wątków, bo nie dam rady prowadzić rozliczeń, dla mnie to za wielkie wyzwanie.

Bakusiowa robi bazarki cegiełkowe i jest doskonała w prowadzeniu rozliczeń. Może mogłaby robić bazarki cegiełkowo  na konkretne kotki? 

Posted
Dnia 23.02.2026 o 12:16, Poker napisał:

To spora kwota. Wystarczą 4 miesiące i znowu dług  narośnie  do ponad 8000 nie mówiąc o kosztach weterynaryjnych.

Co tu zrobić? 

Nie założę wątków, bo nie dam rady prowadzić rozliczeń, dla mnie to za wielkie wyzwanie.

Bakusiowa robi bazarki cegiełkowe i jest doskonała w prowadzeniu rozliczeń. Może mogłaby robić bazarki cegiełkowo  na konkretne kotki? 

Ze mną jest taka sprawa że we wrześniu miałam mieć operację edoprotezy stawu biodrowego. Operacja nie doszła do skutku bo szpital wyczerpał limit. Czekam więc na telefon i może już niedługo doczekam się. Podobno jestem czwarta w kolejce. W następnej kolejności będzie drugie biodro. Robiąc ostatnie trzy bazarki to już  niesamowicie cierpiałam siedząc przed komputerem. Dora o tym wszystkim wie. Po operacji trzeba będzie na jakiś czas prawie całkowicie ograniczyć siedzenie przy internecie. Ze względu na stan zdrowia nie mogę się niczego podjąć. Teraz to nawet nie wiem kiedy zrobię następny bazarek. Przykro jest mi bardzo. Przykro jest mi też że w tą zimę nie byłam i nie jestem w stanie wychodzić i dokarmiać ptaki.

Posted

Życzę, żeby  operacja i rehabilitacja po niej przebiegły pomyślnie. Drugie biodro operują po ok. 12-18 miesiącach.

Czy ktoś mógłby się podjąć prowadzenia finansów? Ja mogę zarabiać i wpłacać, ale do prowadzenia finansów kompletnie się nie nadaję.

• Like 1
Posted
Dnia 23.02.2026 o 13:07, Poker napisał:

Życzę, żeby  operacja i rehabilitacja po niej przebiegły pomyślnie. Drugie biodro operują po ok. 12-18 miesiącach.

Czy ktoś mógłby się podjąć prowadzenia finansów? Ja mogę zarabiać i wpłacać, ale do prowadzenia finansów kompletnie się nie nadaję.

Bardzo dziękuję😀 Znam osoby które drugie biodro miały operowane po pół roku. Zobaczymy jak będzie. Teraz to ja nie żyję tylko wegetuję.  Jak zapisywałam się na operację w październiku 2024-roku to już było źle. Tak że cierpie od wielu miesięcy. 

Odnośnie moich bazarków. 

Zorganizowanie bazarku to konieczność wysyłania zaproszeń. Zawsze wysyłam do każdego indywidualnie. Można wysłać jedno zaproszenie na minutę i to już zajmuje jakiś czas. Trzeba też sprawdzić czy ktoś jest w miarę aktywny na dogomanii. Gdybym nie wysłała zaproszeń to przyszło by dosłownie kilka osób , tyle co jest palców u ręki. Moje bazarki cegiełkowe zawsze ładnie hulały. Jednak od jakiegoś czasu jest słabo a już najsłabszy jest obecny bazarek. Powód jest taki że z dogomanii odeszły osoby które kupowały dużo cegiełek ale też nie przychodzą osoby które są obecne i które kiedyś brały udział. Myślę że nie pogniewały się lecz mają zobowiązania na inne zwierzaki. Taka jest prawda o moich bazarkach. Nie wygląda to dobrze.

Posted
Dnia 22.02.2026 o 17:11, bakusiowa napisał:

Coś strasznego. Szok. Co robić? Dora wykończy się psychicznie. Może ktoś z dogomaniaków mógłby wziąć po jednym kocie. 

Podczytuje wątek . Chciałbym  mieć kota ale nie mogę bo mam dwa starsze psy, które są kotozercy :(. Wpłacę jednorazowo 50 zł bo na koty Dory, które są u Murki.. Poproszę o nr konta. A te kotki mają ogłoszenia na ile, czy gratce?

• Like 1
Posted
Dnia 23.02.2026 o 13:07, Poker napisał:

Finanse mogę prowadzić. Ale wątku nawet nie umiem założyć.

Posted
Dnia 23.02.2026 o 15:08, Nesiowata napisał:

Finanse mogę prowadzić. Ale wątku nawet nie umiem założyć.

Bomba. To bardzo dużo. 

Można założyć osobny wątek tylko z finansami kotków.  

Jest ich teraz sztuk 4 u Murki.

Założenie wątku jest proste. Mogę pomóc przez telefon.

Niech DORA się  wypowie czy to jej odpowiada.

Posted
Dnia 23.02.2026 o 14:58, jankamałpa napisał:

A te kotki mają ogłoszenia na ile, czy gratce?

To na gratce znów można ogłaszać zwierzaki?

Posted
Dnia 23.02.2026 o 15:30, Poker napisał:

Można założyć osobny wątek tylko z finansami kotków.  

Jest ich teraz sztuk 4 u Murki.

Jest 5 a Julek będzie 6-ty.

Mrozik , Ozorek , Kitka , Chinka , Muszka  no i Julek .

A co z tymi 3-ma biedakami co nie pojechały do DT ? 

Straszne to wszystko 😞