DORA1020 Posted January 23 Author Posted January 23 Dnia 23.01.2026 o 12:08, elik napisał: Fajna budka, a co to granat na dachu Nie wiem co to Quote
DORA1020 Posted January 23 Author Posted January 23 Dnia 23.01.2026 o 08:50, Nesiowata napisał: Ale to powinna być słoma, siano szybko zwilgotnieje. Wiem,ta kobieta też wie,na razie nie może dostać się do słomy,ale będzie położona słoma Bardzo dizękuję Ci za karmę:) 1 Quote
Poker Posted January 23 Posted January 23 Dobrze by było zrobić kurtynę, żeby wiatr po budzie i psach nie hulał. Quote
Jaaga Posted January 23 Posted January 23 Dnia 23.01.2026 o 07:42, DORA1020 napisał: Na razie jest w stodole u teściowej mojej znajomej/córka koleżanki z liceum/ Ale ona powiedziała,ze tam tez są kury,więc jak zostaną wypuszczone to będzie problem:( Oni mają psiaka,nie chcą kolejnego. Z tym Krakowem to dobry pomysł,tylko kto by go zawiózł? Kto przejął w Krakowie i zgłosił do schroniska. Schronisko w Krakowie teraz prawie puste,napewno by go przyjęli. W Katowicach też mogę mamę poprosić. Tylko trzeba znaleźć kogoś kto jedzie na trasie do któregoś z tych miast, ale do adopcji to zawsze był Kraków dobry, bo u nas schronisko na schronisku. 1 Quote
DORA1020 Posted January 24 Author Posted January 24 Dnia 23.01.2026 o 14:42, Poker napisał: Dobrze by było zrobić kurtynę, żeby wiatr po budzie i psach nie hulał. Tak,tylko psiaki się boją takiej kurtyny Quote
DORA1020 Posted January 26 Author Posted January 26 Dnia 23.01.2026 o 15:18, Jaaga napisał: W Katowicach też mogę mamę poprosić. Tylko trzeba znaleźć kogoś kto jedzie na trasie do któregoś z tych miast, ale do adopcji to zawsze był Kraków dobry, bo u nas schronisko na schronisku. Bardzo Wam dziekuję:) I Tobie i elik,niestety problem z transportem,nie ma osoby,która chciałaby specjalnie zawiezć psiaka:( Quote
DORA1020 Posted January 26 Author Posted January 26 Bardzo dziekuję helli za wpłatę na konto 100złpieniądze przelałam na konto Murki. Dziekuję również bakusiowej za wpłatę 150zł na wyróżnienie ogłoszeń Quote
Murka Posted January 30 Posted January 30 Kitka i Chinka szukają domków. Chinka w końcu dostała rujki... Kitka to pieszczoch, który się sam pakuje na kolana, Chinka jest mniej wylewna, kolanka i rączki ją jakoś nie przyciągają, ale samo głaskanie bardzo lubi, mruczy i się łasi. Na zdjęciach pojawia się Aksamitka, która jest z nimi zżyta, więc kicie mogą jechać do domu w dowolnym dwupaku, a nawet trzypaku 3 Quote
DORA1020 Posted January 31 Author Posted January 31 Ale dużo fotek:) Dziekuję:) Powymieniam w ogłoszeniach. Takie śliczności i nie ma adopcji,nie do uwierzenia:( 2 Quote
DORA1020 Posted February 1 Author Posted February 1 Bardzo dziekuję Pani Jadzi,która adoptowała Bianeczke za wpłatę 500zł dla kotków Pieniądze zostały wysłane do Murki. Z wizytą u koleżanki była Isabel,bardzo dziekuję za info o kici A Bianeczka ma się dobrze,co nas bardzo cieszy Może Isabel napisze coś więcej...... 2 Quote
Isabel Posted February 1 Posted February 1 Dnia 1.02.2026 o 07:56, DORA1020 napisał: Bardzo dziekuję Pani Jadzi,która adoptowała Bianeczke za wpłatę 500zł dla kotków Pieniądze zostały wysłane do Murki. Z wizytą u koleżanki była Isabel,bardzo dziekuję za info o kici A Bianeczka ma się dobrze,co nas bardzo cieszy Może Isabel napisze coś więcej...... Udało mi się zrobić tylko jedno zdjęcie Bianki (teraz Puni) jak leży na tapczanie (wysłałam Dorze na telefon), więcej się nie udało, bo Bianka uciekła i gdzieś się schowała. Ale ma się dobrze, śpi z koleżanką, bardzo lubi czesanie, z jedzeniem to tak różnie, jak to u kotów domowych, jednego dnia coś smakuje, drugiego już nie. Ale ogólnie jest dobrze, kicia czuje się Ok 3 1 Quote
Murka Posted February 1 Posted February 1 Od tygodnia jest nowa kotka Muszka. Kicia to zwykła buraska, była trochę wystraszona w pierwszych dniach, ale już się ośmieliła. To przemiła i bardzo przymilna koteczka. Postaram się w tym tygodniu jej zdjęcia porobić. Rozliczenie za styczeń: Stan konta na 31 grudzień wynosił +405,10 zł: -1116 zł hotelowanie Ozorka, Kitki i Chinki 1-31.01 -310 hotelowanie Mrozika 1-31.01 (zniżka ze względu na karmę) -105 zł hotelowanie Muszki 25-31.01 -10 zł Advocate dla Muszki +100 zł Dora (od helli) +100 zł Dora (bazarek) +100 zł Dora (od helli) +500 zł Jadwiga Sz. (DS Bianki) Stan konta na 31 styczeń wynosi -335,90 zł Quote
Murka Posted February 5 Posted February 5 Na razie zdjęcia w sztucznym świetle, bo raz, że cały czas jest pochmurno i kiepskie naturalne światło, a dwa, że ostatnio mi doby brakuje... Muszka to bardzo grzeczna, miła, przymilna koteczka 3 Quote
Poker Posted February 5 Posted February 5 Dnia 1.02.2026 o 21:12, Murka napisał: Od tygodnia jest nowa kotka Muszka. Kicia to zwykła buraska, była trochę wystraszona w pierwszych dniach, ale już się ośmieliła. To przemiła i bardzo przymilna koteczka. Postaram się w tym tygodniu jej zdjęcia porobić. Rozliczenie za styczeń: Stan konta na 31 grudzień wynosił +405,10 zł: -1116 zł hotelowanie Ozorka, Kitki i Chinki 1-31.01 -310 hotelowanie Mrozika 1-31.01 (zniżka ze względu na karmę) -105 zł hotelowanie Muszki 25-31.01 -10 zł Advocate dla Muszki +100 zł Dora (od helli) +100 zł Dora (bazarek) +100 zł Dora (od helli) +500 zł Jadwiga Sz. (DS Bianki) Stan konta na 31 styczeń wynosi -335,90 zł Chyba nie umiem liczyć. Policzyłam, bo zmartwił mnie znowu minus. Ślepota ze mnie. Zamiast 1116 zobaczyłam 116 zł Quote
DORA1020 Posted February 6 Author Posted February 6 Dnia 5.02.2026 o 21:39, Murka napisał: Dziekuję Murko za fotki:) Muszka jest bardzo kochana,przez rok była u sue,ale musiałam ją zabrać. Biedna kicia siedziała pod śmietnikiem przy blokach,bardzo chciała do człowieka,no i trzeba było ja wysterylizować. Sue się tym zajęła i kicia już została u niej. A teraz jest u Murki i szukamy jej domu. Miałam nadzieję,ze jakiś kotek ,który jest u Murki znajdzie dom i Muszka go zastąpi,ale tak się nie stało. Znowu jest na minusie:( gdyby nie wpłata koleżanki Isabel byłoby jeszcze więcej. Są tylko moje wpłaty z bazarku i wpłaty helli. Gdyby też moje bazarki miały wzięcie może byłoby lepiej. Quote
Recommended Posts